Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek hülye vagyok mert...

Szerintetek hülye vagyok mert nem akarok gyereket a háború, a Covid, az infláció miatt?

Figyelt kérdés

A párom azt mondta szerinte nincs igazam ezzel kapcsolatban, mert nyugodtan lehetne gyerekünk. Ő a lány (31).

Azt mondtam, várjuk meg a telet, és jövő év elején ha nem lesz nagy gebasz a földgázzal, olajjal, Coviddal illetve egyéb előre nem feltétlen látható dolgokkal, akkor mehet a projekt. Hozzáteszem, szeretnék gyereket én is de amíg nem látom azt hogy ezek a dolgok nem rendeződnek legalább részben, addig igyekszem kitolni ameddig lehet. Tudom, már mi sem vagyunk túl fiatalok. Mi a véleményetek?

F33

2022. júl. 6. 21:21
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
70%
30: "A világ 70%ban rosszabbul élnek mint itt." - valóban. Aminek többek között az az oka, hogy ilyen elven szaporodnak a nagy semmire, a nyomorra. Ha felelősségteljesen vállalna gyereket mindenki, nem lenne annyi éhező, nem lenne ilyen mértékű klímaváltozás, ilyen mértékű szennyezettség a Földön. De mivel a legtöbben csak ösztönlények, ezért meg fogják magyarázni, hogy nem is olyan vészes a helyzet, hiszen Afrikában víz sincs. Közben Budapest külvárosában sem volt még 3 napja, de nem baj az, ha a fejét az ember a homokba dugja...
2022. júl. 7. 16:12
 32/48 A kérdező kommentje:
Ne legyen kétség afelől hogy szeretnék gyermeket, ahogy a párom is. Egyetlenegy oka hogy még nincs a Covid hisztériával kezdődött, majd folytatódott a háborúval a szomszédban, erre jött az infláció, a drágulások és az egyre nagyobb kiszámíthatatlanság. Ha most mondjuk 2018 lenne, már úton is lenne a gyerek, nem gondolkodnék rajta.
2022. júl. 7. 19:12
 33/48 anonim ***** válasza:
92%
#30 Már bocs, de pont azért ilyen szar a helyzet, mert úgy szaporodunk mint a gomba...
2022. júl. 7. 19:24
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
Én pont a háború előtt terveztem h na belevágunk aztan jott a lejtő ami folyamatosan jelen van pedig nem élünk rossz körűlmények között, de vhogy most mint sokan mások félek a jövőtől. Félek már erre a világra hozni egy életet. Bele gondolni is rossz h mi lesz ha ennél is rosszabb lesz, ha addig jutunk h nélkulozni kell stb. Látom az ukrajnai helyzetet s elborzadok a láttotakon fiatal családok menekülnek babakocsistól gyerekestől a háború elől, azzal a kis holmijukkal amit kapkodva összeszedtek. Se otthonuk, se pénzük. A gyermekemnek gazdag boldog jövőt szánnék ahol mindene meg van szeretet, melegség, jólét s így elnézve a világ helyzetét egyre kevesebb esélyét látom ennek. Én nem szeretnék nyomorba szegény országba beleszűlni egy gyereket. Magam is jómódban nevelkedtem, nem ilyen jövőt szánok a gyermekemnek ami most van s lesz. Kiszámíthatatlan most a világ s a jómódúak sem ülhetnek nyugodtan. Szóval mi is várunk még h mi lesz s ha xar lesz akkor sajnos nem. Látom h ész nelkul szűlnek mai napig de ezt ők tudják. Félelmetes most a világ én nem akarnék a családommal nyomorogni meg menekulni.
2022. júl. 7. 19:40
 35/48 anonim ***** válasza:
100%
S az engem marhara nem érdekel h a háborúba is születtek gyerekek. Borzalmas is volt. Nagyszuleim mesélték h mibe nőttek fel,amikor Pestet elérte a front. Éheztek, fáztak nem tudtak mit enni, a pincébe húzták ki napokig élelem nélkul. A háború után meg szoba konyha, s nyomor meg krumpli leves. Pedig nagypolgári család voltak előtte. A gyerekek betegesek s vitaminhiányosak voltak soványak. De az akkori anyák nem jó kedvukbe szűltek, ugyanis nem volt védekezés, nem volt fogamzásgátlo például stb,viszont nemi élet már akkor is volt. Ja és abortusz meg pláne nem. Szóval meg kellett szűlni azt a gyereket a háború közepette is akár lent a pincében. Meg a legnagyobb nyomorban gazdasagi valsagba is.Azóta eltelt lassan 80 év, a világ fejlődött az emberek felvilágosultak, tájékozottak, talán okosabbak is ahhoz h átgondolják 2szer is hogy hova vállalnak gyereket. Én nem akarnék hasonló sorsot a gyerekeimnek mint ami itt 45 be vagy 56-ba volt.
2022. júl. 7. 19:53
 36/48 A kérdező kommentje:
#35, és sajnos nincs is kőbe vésve hogy soha többé nem lehet ilyen amit leírtál. Hiába 21-ik század meg modern társadalom meg minden, törékeny ez a világ és egy apró döntés is sokba kerülhet, mint a Pillangóhatás c. filmben. Jól jönne egy kicsit kiszámíthatóbb jövő.
2022. júl. 7. 20:14
 37/48 anonim ***** válasza:
77%

Ezzel csak az a baj, hogy emberek úgy beszélnek erről, mintha ez olyan új lenne vagy ilyesmi.

30 éve ért véget itt a hidegháború meg esett szét a Szu. de nem azért, mert ezt akarták, hanem mert eddig bírta, de nyilván folyamat ott volt végig a szándék meg a konfliktus meg a korrupció mindenhol, ez a 30 év szimplán regeneráció volt.

Illetve annyi se, mert 14 ben már támadtak csak akkor még picibe.

Szerintem akik most emiatt elvesztettek minden reményt hirtelen azok eddig is rossz szemlélettel voltak, hogy mik zajlanak.

Közel-keleten is mentek a háborúk, USA, Oroszország stb... Eddig sem volt nagy béke közöttük, csak messzebb intézték a szarságaikat.

Sosem volt kiszámíthatóbb jövő, csak a konfliktusok alakulnak át mindig. Aki erre vár, meg ezen stresszel nagyon, annak most iszonyatosan sötét évek jönnek, sőt valójában csak ilyen évek fognak jönni, pláne, ha ezek után nyitottabb szemmel járnak errefelé is az emberek.

A migránsok is pont ugyanazért jöttek meg jönnek, amiért az ukrán családok. És még a háttér országok is ugyan azok akik szítják ezt.

Szerintem akik eddig is picit nyitottabb szemmel jártak, meg jobban informálódtak azok egyáltalán nem sz@rnak be attól ami most a szomszédba van, mert sajnos eddig is ez volt kicsit arrébb.

Akiket meg ez most sokkal, azok meg jobban látják milyen a való világ, meg a média felszín alatt mik zajlanak.

2022. júl. 7. 21:35
 38/48 anonim ***** válasza:
80%
Az elmult évtizedekben ebben a tersegben nem volt ilyen helyzet jobban mondva a 2.vilaghaboru óta ez a nagy budos helyzet. Az emberek joggal tartanak a jovotol. Persze háboruk mindig is voltak, messze innen több ezer km távolságba, csak most kicsit más a szitu. A mai generációnak akik 56 után születtek igen ez új. Más az akció filmekbe meg a tv be látni a híreket s más h a kozeledbe van a veszély. A gazdasagi hatásokról ne is beszéljünk. Itt senki nem élt át katonai konfliktust nincs rá se mentálisan se lelkileg fizikailag felkeszulve a nép s nem is kell mert nem ez a természetes. Az h messze Afrikába milyen háborúk zajlanak az nem nyugtatja meg az itteni népeket. Persze lehet úgy beállítani h minden happy csak eppen marhára de nem az semmi. Úgy h de ez új.
2022. júl. 7. 22:02
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
Az ember ahogy én sem nem magamat féltem mert azt leszarom,hanem a gyerekemet a kiszámíthatatlan bizonytalan helyzettől,élettől s ez sztem egyátalán nem meglepo.
2022. júl. 7. 22:05
 40/48 anonim ***** válasza:
20%

"A mai generációnak akik 56 után születtek igen ez új"

Délszláv háború?

Voltak itt azért nem szép dolgok Ukrajna előtt és Hitler között is bőven.

De ahogy nézem itt a pánik elsődleges oka az, hogy ami nincs a neten állandóan rémhírként az meg sem történt. Jól működik a gépezet, így gyengítik Európát a béka segge alá.

2022. júl. 7. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!