Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Titeket befolyásol az infláció...

Titeket befolyásol az infláció és a háborús helyzet a gyerekvállalásban?

Figyelt kérdés

...ami egyre inkább úgy tűnik eszkalálódik, de legalábbis nem sok kilátás van a gyors rendeződésre. Az árak egyre gyászosabbak, üzemanyag még van de ki tudja meddig és mennyiért, szintúgy a gáz. Tűzifát is egyre több helyen nem lehet kapni, ami van az aranyáron. Ha az ember korszerűsítené az ingatlanját az megint egy vagyok és rövid időn belül biztosan nem lesz meg.

Érdemes ilyen információk tudatában mégis elgondolkodni a gyerekvállaláson?

2022. szept. 23. 13:47
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
32%
Nem, nekem egy Ft-tal nem nőtt a rezsim. De ha nőne se okozna gondot.
2022. szept. 23. 13:50
 2/34 anonim ***** válasza:
96%

Érkeznek majd válaszok, hogy annak idején se volt könnyebb, mégis vállaltak gyereket. Szerintem ez nem érv, mert én úgy vélem, régen nem volt annyira “szabad” nőként nem gyereket vállalnod, szóval nem volt beleszólás, akar e vagy sem.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, engem befolyásol. Amúgyis volt bennem egy harc ezzel kapcsolatban, szeretnék is meg nem is. De körülnézek a világban és arra jövök rá, hogy annyira nem szeretnék, hogy ennek az őrültek házának kitegyem. Nem hiszem, hogy bármi is javulna, sőt…

2022. szept. 23. 13:52
 3/34 anonim ***** válasza:
46%

Nem befolyásol.

Most háború van a szomszédban. Meg drágák a dolgok, Majd megoldjuk valahogy.

Az már inkább aggaszt, hogy mégis milyen oktatásba fog belecsöppenni a gyereke. Oké, kapunk az államtól egy halom kedvezményes hitelt. De ez abszolút nem segítség a gyermeknevelésben. Inkább jövőképet adjanak pénz helyett...

A háború egyszer véget ér. Az oktatási rendszerre viszont láthatóan szándék sincs, hogy jobb legyen.

2022. szept. 23. 14:00
 4/34 anonim ***** válasza:
77%
Én korábban se akartam szóval számomra nem befolyásolt semmit. Ha akartam volna akkor valószínűleg elment volna a kedvem a dologtól az elmúlt hónapokban.
2022. szept. 23. 14:02
 5/34 anonim ***** válasza:
76%
Nem, mert 20 éve se akartam gyereket és most sem. Ha most mégis akarnék, akkor ebben az infláció nem befolyásolna.
2022. szept. 23. 14:04
 6/34 anonim ***** válasza:
59%
Persze hogy befolyásol! Ha eszkalálódik a helyzet és hadba kell vonulnom, akkor nem fogunk azért gyereket vállalni, hogy utána apa nélkül nőjön fel háború közepette. Aki kicsit is tud reálisan gondolkodni, az most legalább 5-8 évre várólistára tette a gyereket és várja a fejleményeket.
2022. szept. 23. 14:07
 7/34 anonim ***** válasza:
36%

5-8 év? Ez akár a teljes életem 10%-át is jelentheti.. Ráadásul 8 év múlva már nagoyn ketyeg a biológiai óra (aki most 28, az 8 év múlva már 36, azaz közel áll ahhoz, hogy egyre jobban megnőjjön a beteg utód esélye). Ráadásul aki 2 vagy több gyereket szeretne és most 28, az konkrétan kicsúszik az időből és nem lesz meg a kívánt gyermekmennyiség.

Én nem függesztem fel azért az életem, mert a világban változások vannak. Az egyetlen változatlan az örökös változás. Sosem lesz tökéletes a világ, sosem volt az. Élni visoznt kell.

2022. szept. 23. 14:15
 8/34 anonim ***** válasza:
80%
6-os, sok nőnél az az 5-8 év pont sok lenne, mert biológiailag kifutnának az időből. A másik dolog meg az, hogy az emberek jelentős része iszonyatosan önző, nem nézi a leendő gyereke jövőjét, sorsát. Én azokat az embereket is megvetem, akik pl öröklődő súlyos betegséggel, vagy bármilyen örökölhető fogyatékossággal gyermeket nemzenek.
2022. szept. 23. 14:17
 9/34 anonim ***** válasza:
80%

Élni kell, ez igaz, de számomra ez nem indokolja eléggé hogy új embereket hozzak világra szenvedni miközben egyre szrabb a helyzet. :(

Az örökbefogadás más, azt fontolgatjuk.

(Nem a #6-os vagyok)

2022. szept. 23. 14:18
 10/34 anonim ***** válasza:
65%

7-es. "Élni viszont kell."

Ezzel a mondatoddal nagyon nem értek egyet. Miért is kéne mindenáron élni, szaporodni?

2022. szept. 23. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!