Értelmiségi családba születtél?
Nem mondhatni, de nem bánom.
Nagymamàm targoncás volt nagyon sokáig, előtte meg csomagolt egy gyárban.
Nagyapàm villamosmérnök volt.
De mielőtt én megszülettem elváltak, és mamàm velünk élt.
Apám pincér, de nem abból volt pénze sose. Hamar meglépett, úgyhogy nem is nagyon ismerem.
Anyukàm meg eladó, meg vendéglátós volt egész életében. Az utóbbi években nem dolgozik egészségügyi okok miatt. Én dolgozom csak, de jó ez így. Okkal van itthon.
Nevelőapukàm meg kiváló hegesztő volt, de sajnos már nem él. :(
Másik nagyapám gépészmérnök, mamàm boltvezető volt, de nem sokat dolgozott. Háztartásbeli évtizedek óta.
Nagybàtyjàm gépészmérnök, és informatikus.
Én eredetileg informatikán végeztem, aztán építőipari iskolába kerültem, befejeztem azt is, közben letettem a vagyonőrit, most meg csinálom a technikusit. Jövőre egyetemre szeretnék menni, jogi szakra. Önerőből tervezem elérni. Majd kiderül összejön-e.
A diploma nem attól függ, hogy a szüleid mennyire értelmiségiek. Oké, ha iskoláztatni nincs pénzük, akkor megvan az esély, hogy 16 évesen ott kell hagynod az iskolát, hogy elmenj feketén dolgozni, de bízom benne, hogy ilyen egyre kevesebb van azért.. Más esetben lehet egy érettségi, vagy szakma után menned kell dolgozni, mert a további iskolàdat a szüleid nem bírják finanszírozni nappalin. De erre van az esti tagozat, egyetemen meg a levelező. Úgyhogy meg lehet oldani idővel, ha valaki szeretne tanulni, csak nagy erőfeszítés. Én is munka mellett tanultam már gimi után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!