Nem érzitek mostanában, hogy anyagilag összecsapnak a hullámok a fejetek felett, mindig kell költeni valamire?
Nyilván mindenki érzi, hogy drágult az élet, de hosszú évek után most először érzem azt megint, hogy kezd kevés lenni a bevételünk.
Mindig spórolós voltam, nálunk nincsenek felesleges kiadások, bár nyilván nem vizen-kenyéren élünk, de lenne még mire félretennünk, pl. a házunk befejezésére. De míg korábban minden hónapban ment egy nagyobb összeg félre, most huh, úgy érzem, minden nap van valami extra kiadás, minden nap.
Ma fel kell iratnom 2 doboz tápszert -6 ezer ft, kiváltanom a kontaklencséimet -12 ezer ft, holnap munka után beugrik a férjem a Dm-be, kell pelenka, popsitörlő, fogkrém, - 15 ezer ft... Na, és holnapután mrg fogadjunk, hogy valami kajáért kell majd menni.
Ez csak pár példa volt, most úgy látom egyszeűen, hogy minden héten olyan mennyiségű pénz áramlik ki, mint még soha, pedig már vissza is vettünk az életszínvonalból...
Ti miről beszéltek?
A DM-es saját márkás pelenka és popsitörlő kb. legolcsóbb nagy parkban vásárolva.
Egyébként mosipelusos 80%-ban, de használunk némi eldobhatót is mellette.
Egyénként nem spórolás tanácsokat kértem, mert mint írtam, világéletemben spórolós voltam, itthon főzünk, van konyhakertünk, dolgozok is gyed mellett, még a ruhát is turiban vesszük, így nem értem, hogy tudtunk ennyire elszaladni a kiadás okkal.
"így nem értem, hogy tudtunk ennyire elszaladni a kiadás okkal."
Szó szerint minden drágult, ilyen egyszerű. Tehát, ha ugyanazokat a termékeket veszitek, mint eddig és 1 évvel ezelőtt is, akkor nagyon jól látszik, hogy csak az infláció miatt lett drágább minden.
De ezen nem kell meglepődni és kiírni ezért egy kérdést. Mindenki látja, hogy ugyanazért a termékért, minimum a dupláját fizeted, mint az év elején, vagy pár hónappal ezelőtt.
Pl. tavaly májusban vettem 6 ezerért egy parfümöt, most az a duplájába kerül. Ez van, ott spórolunk, ahol lehet.
A 23-as tökéletesen leírta. Ha ugyanazokat a dolgokat veszed akkor kevés lesz rá a pénz, ha annak mennyisége változatlan. Ezért kell változtatni a megvásárolt dolgokon, ha kell lejjebb adni a minőségből, ha el lehet nélküle lenni akkor meg elhagyni teljesen. És igen, hiába nem spórolós tanácsért jöttél, de akkor is rá vagy kényszerülve az újjabb és újjabb spórolós technikákra. Nemcsak neked sz@r, hanem, ugyanúgy másnak is. Ha nő a gyerek még rosszabb lesz, akkor még többe fog kerülni.
A mai világban ezért is megfontolandó egy gyerek bevállalása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!