Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem érzitek mostanában, hogy...

Nem érzitek mostanában, hogy anyagilag összecsapnak a hullámok a fejetek felett, mindig kell költeni valamire?

Figyelt kérdés

Nyilván mindenki érzi, hogy drágult az élet, de hosszú évek után most először érzem azt megint, hogy kezd kevés lenni a bevételünk.

Mindig spórolós voltam, nálunk nincsenek felesleges kiadások, bár nyilván nem vizen-kenyéren élünk, de lenne még mire félretennünk, pl. a házunk befejezésére. De míg korábban minden hónapban ment egy nagyobb összeg félre, most huh, úgy érzem, minden nap van valami extra kiadás, minden nap.

Ma fel kell iratnom 2 doboz tápszert -6 ezer ft, kiváltanom a kontaklencséimet -12 ezer ft, holnap munka után beugrik a férjem a Dm-be, kell pelenka, popsitörlő, fogkrém, - 15 ezer ft... Na, és holnapután mrg fogadjunk, hogy valami kajáért kell majd menni.

Ez csak pár példa volt, most úgy látom egyszeűen, hogy minden héten olyan mennyiségű pénz áramlik ki, mint még soha, pedig már vissza is vettünk az életszínvonalból...

2022. szept. 5. 07:10
1 2 3
 11/25 Katona Dius ***** válasza:
95%
Kérdező,nem vagy vele egyedül. Én is ugyanezt érzem. Eddig a fizetésünk elég volt arra,hogy megéljük és félre is tudjunk tenni, plusz a házon is tudjunk kicsit csinálni ezt-azt. Jelenleg örülök,ha a fizuból kihúzzuk a hónapot anélkül,hogy a megtakarításhoz hozzá kéne nyúlni. A felesleges,nem szükséges kiadasokat minimalizáltuk, spórolunk,ahol lehet. De már eljutottam oda,hogy lassan kereshetek másod állást,mert ez így kevés lesz.
2022. szept. 5. 08:03
 12/25 anonim ***** válasza:
18%
12. EZ a kulákok célja. Gürizz még többet! a heréknek sohasem elég. Kilóg a pajesz!
2022. szept. 5. 08:06
 13/25 A kérdező kommentje:

Én is ezt érzem, 12-es.

Én kapok gyedet+csp-t+havi kb. 25 ezrem van egy kis pluszmunkából, ebből a havi 200 ezerből simán megéltünk eddig, a férjem fizuja ment a megtakarításba nagyobb dolgokba.

De most megjön a pénz hó elején, kifizetjük az alapdolgokat, nagybevásárolunk és alig marad belöle. Durva.

2022. szept. 5. 08:07
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
De igen. Eddig havi 2-300 ezret félre tudtam tenni (a magyar átlagnál jobban keresek), de ha így dübörög tovább az infláció, akkor év végére már épphogy kijövök a fizetésemből. Aki átlagosan keres, az meg éhen fog halni.
2022. szept. 5. 08:10
 15/25 anonim ***** válasza:
75%

"holnap munka után beugrik a férjem a Dm-be, kell pelenka, popsitörlő, fogkrém, - 15 ezer ft.."

- Nem sokat számít, de nálunk:

1. pelenka a Rossmannból, mert a kártyára van kedvezmény

2. popsitörlőt, fogkrémet kizárólag diszkontokban veszünk, mert sokkal olcsóbb, mint a DM.

2022. szept. 5. 08:14
 16/25 anonim ***** válasza:
70%

Jelen esetben is lehetne spórolni, pl: nem értem, ha havi 12.000 ft a kontaklencse, miért nem lehet szemüvegre váltani? Értem, hogy először nagy kiadás, nagyobb mint egyhavi kontaklencse, de évekig elég. Nem muszáj a DM-ben venni a pelenkát, ott ugyanis elég drága. Vannak akik a zsákos kiszerelést választját, biztos be lehet szerezni valahonnan, lehet hogy nem annyira bőrbarát, de régen meg textilpelenka volt, és azok a gyerekek is felnőttek kárododás nélkül. Popsikrémből biztos hogy van olcsóbb sajátmárkás. Fogkrémekből is van sajátmárkás, nem kell venni az 1000 Ft-os verziót, hacsak nincs vmi célzott fogprobléma. Szóval mindig van amin lehet spórolni, ha csak a józan paraszti eszet nézzük.

Persze ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk sz@rban. De gondolj, arra ettől még csak rosszabb lesz, nem lehet, hanem biztos.

2022. szept. 5. 08:28
 17/25 A kérdező kommentje:
Nem havi 12 ezer, hanem félévente ennyi, ez csak egy példa volt, hogy éppen megint van valami kiadás. Most írhattam volna, hogy kell pár új cipő, mert a tavalyiak kuka, vagy hogy pont jött a kommunális adós csekk, arra utalnék, hogy azt érzem, mostanában valahogy naponta megy a pénzt.
2022. szept. 5. 08:35
 18/25 anonim ***** válasza:
39%

Igen, ezt én se értem, és már látom többen is kiemelték, MIÉRT A DM-BEN vásároltok, az egyik legdrágább helyen? Ha oda jártok, akkor meg minek panaszkodsz itt?

Nekem is megjött a kommunális adó, és? Ez csak 2-szer van egy évben.

Minek a tápszer? Miért nem főzöl inkább a gyerekednek? Nem azért vagy otthon, hogy róla gondoskodj?

2022. szept. 5. 08:47
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én is érzem. Korábban mindig tudtam gond nélkül félretenni, most meg örülök, ha nullszaldós a hónap. Elkeserítő.

N

2022. szept. 5. 08:50
 20/25 anonim ***** válasza:
73%

Én évek óta vezetem a kiadasaimat. Kajára eddig átlagosan 50 ezret költöttem és az se luxuscikkekbol állt.

Most 95 ezer volt a havi kaja pénz(ebben azért az is benne van, hogy a párom is evett ebből az összegből és ugyan zabagép, de kétlem, hogy ennyire megdobta volna ez a tényező a koltsegeket).

Amúgy keress alternatívát. Pelenkara mosipelus stb.

2022. szept. 5. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!