Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt olyan hölgy, aki...

Van itt olyan hölgy, aki sosem szeretne gyereket? Ha igen, miért döntött így?

Figyelt kérdés

2022. aug. 15. 00:05
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
#9-es válaszoló, én a #2-es vagyok. Én sem pusztán attól a ténytől félteném a még nem létező gyerekemet, hogy szűkösek az erőforrások. Inkább attól, hogy a pánik, stressz és később az éhezés milyen ösztönállatot hoz ki a többi emberből. A covid időszak megmutatta nekem, hogy rengeteg ember még a mai nap is a farkastörvények szerint él, ösztönösen cselekszik, ügyet sem vetve a többiekre. Mi volt a reakció arra, mikor bejelentették a járványt? Elmentek felvásárolni ezek az emberek a fél boltot és nem érdekelte őket, hogy az utána jövőnek marad-e. Gondolod, hogy az ilyen emberek éhínség esetén nem kaparnák ki a szemedet? A második világháborúból rengeteg történet maradt fent, hogy milyen gusztustalan féreg lett egynéhány emberből a háborús közegben, és ők választották ezt az utat, még "parancsot sem kellett teljesíteni".
2022. aug. 15. 01:02
 12/33 A kérdező kommentje:
Tök jó válaszok jöttek! 🙂
2022. aug. 15. 05:11
 13/33 anonim ***** válasza:
90%
Mert nem megyek börtönbe azért. Bármilyen baleset előfordulhat és téged vesznek elő. Tudod ki megy böribe. 26N
2022. aug. 15. 06:40
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudtam soha elképzelni a gyereket az életembe. Legalábbis napi szinten.

Ha rokonnak van nagyobb gyereke és foglalkozok vele pár órát az nekem bőven elég. Ha bármi van vissza tudom adni az anyjának.

2022. aug. 15. 07:09
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Sosem akartam gyereket, konkrétan már akkor is taszítottak, mikor még én is gyerek voltam. A felnőttekkel értettem szót, mindig túl komolynak (és furcsának) találtak engem gyerekhez képest.

Konkrétan gyerek közelében sem szeretek lenni, nekem nem aranyosak, ahogy folyik a szájukból a nyál, hangosak, büdösek, koszosak, és kb egész nap azon fáradoznak a szülők, hogy ne ilyen legyen a gyerekük meg a gyerek környezete...

Érdekes lehet egy gyerek szellemi fejlődését követni mikor nagyobbacska már, de ez meg túl van idealizálva egyesek fejében. Ugyanis a gyereket egyáltalán nem biztos, hogy érdekelni fogja, ami téged, hiszen ő egy önálló személy. Sok szülő eleve itt megbukik és csalódik a gyerekben, pedig nem a gyerek hibája, hogy ő maga csak a saját elszúrt életének kijavításaként tekint a gyerekre.

Nekem szerencsére a közvetlen családom megértő ezzel (meg hát ők is emlékeznek, hogy már gyerekként is utáltam a gyerekeket), de távolabbi rokonoknál akadnak, akik képtelenek felfogni, hogy nem lesz gyerekem és pont. A szemembe nem mondják, csak a hátam mögött, hogy majd úgyis "eljön az ideje", meg "majd meggondolom magam". 28 éves vagyok, remélhetőleg azért leesik nekik pár év múlva.

Amúgy nagyob karakán személyiség vagyok, szóval ritkán szoktak infantilizálni mások, így kimaradtam eddig az ilyen dumákból. A barátaim magyarázat nélkül is tudják, hogy nem vagyok egy anya-típus.

2022. aug. 15. 08:19
 16/33 anonim ***** válasza:
91%

Elsősorban munkám miatt nem akarok, a karierem nagyon megsínylené ha kiesnék kb 2 évre.

Nem is szeretem a gyerekeket, a legkisebb anyai ösztön sincs bennem. Ha a kezembe nyomnak egy babát úgy fogom, mint az oroszlánkirályban Simbát :D

2022. aug. 15. 08:20
 17/33 anonim ***** válasza:
7%
Ezek után nem csodálkozok, amilyen válaszok ide sokszor jönnek, ennyi egoista, antiszociális, érzelmi analfabéta között....
2022. aug. 15. 08:59
 18/33 anonim ***** válasza:
92%
Azért mert valaki nem akar gyereket miért egoista, antiszociális és érzelmi analfabéta? Sokak a gyerek érdekeit nézik, mert tudják, hogy a világ egyre inkább pusztul és nem akarják ennek kitenni. Vagy tudják, hogy nem alkalmasak olyan stabil anyagi ésvagy érzelmi hátteret nyújtani, amit megérdemelne a gyerek és csak az lenne a vége, hogy érzelmironcs lesz az egész család. Imádom hogy a magadfajtának csak az számít hogy legyen gyerek, a többi meg mindegy
2022. aug. 15. 09:08
 19/33 anonim ***** válasza:
11%
Gyávák mert félnek. Pedig egy életre való nő nem fél szülni sem gyereket nevelni. Nekem ilyen nem is kéne ilyen nő.
2022. aug. 15. 09:34
 20/33 anonim ***** válasza:
96%
Nyugi, 19es, "ilyen" nőknek te sem kellesz, tehát win-win. :) Bár ilyen degradáló hozzáállással egyetlen, magára valamit is adó, önérzetes nőnek se kellenél, gyerekvállalási szándéktól függetlenül.
2022. aug. 15. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!