Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt olyan hölgy, aki...

Van itt olyan hölgy, aki sosem szeretne gyereket? Ha igen, miért döntött így?

Figyelt kérdés

2022. aug. 15. 00:05
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
94%

Én ilyen vagyok. Fiatalabb koromban sem szerettem a gyerekeket, felnőttként pedig rájöttem hogy mekkora felelősséggel jár a szülőség (már ha jól akarod csinálni) ami szintén nem hiányzik az életemből. Számomra csak macera lenne a gyerek, úgy, hogy közben nem is lenne kifizetődő érzelmileg,hiszen nem vágyok rá.

28n

2022. aug. 15. 00:14
 2/33 anonim ***** válasza:
92%

Én szeretnék gyereket. Nagyon is, gyermekkoromtól kezdve tudom, hogy gyermeket vállalok majd.

Viszont őszintén hiszek abban, hogy a gyermekeinknek rosszabb életkörülményeik lesznek, mint nekem vagy a szüleimnek, mert kizsigereltük a Földet, és most fog jönni ennek a böjtje. Ez az egyetlen dolog, ami komoly kételyeket ébreszt bennem, hogy helyesen döntök-e. Ha belenézhetnék egy üveggömbe és azt látnám, hogy itt 30 év múlva pusztulat és marsi körülmények lesznek, akkor fájó szívvel, de letennék a gyermekvállalásról.

2022. aug. 15. 00:14
 3/33 anonim ***** válasza:
34%
#1 Éppen nem keresel kapcsolatot? 🙂
2022. aug. 15. 00:18
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

25 éves lány vagyok

(nem akarok megbántani senkit, nekem ez a véleményem)

soha nem vonzott ez a gyerek dolog

ha megláttam egy babakocsis szülőt egyszer sem éreztem azt, hogy odamennék és közelebbről is szemügyre venném mennyire cukimuki, hidegen hagy

nem szeretem a gyerekeket, idegesítőek (persze nem mindegyik, de értitek)

sokszor a semmiért hisztiznek, leszégyenítik a szüleiket a boltban stb

gusztusom sem lenne egy kisbabát tisztába tenni

sok időt, törődést és pénzt emészt fel

a szüléstől is félek hisz nem kellemes dolog (tesóm szétrepedt, ülni és menni is alig tudott hetekig) valahogy ez a kínlódás és fájdalom abszolút nem vonz

talán ha férfi lennék lehet máshogy látnám hisz nekik egyszerűbb, csak megcsinálják és kész, a 9 hónap nehézségeit és a szülés fájdalmát majd végigcsinálja a nő, én elvégeztem a "munkám"

na mindegy, nekem ez a véleményem

2022. aug. 15. 00:23
 5/33 anonim ***** válasza:
96%

Igen.

Azért döntöttem így, mert csak, mert nekem ez a szimpatikus, ezt szeretem, így szeretem élni az életem, így szeretnék megöregedni. A kérdés inkább az, hogy miért döntöttem volna másképp? Miért döntöttem volna úgy, hogy változtatok valamin, amit szeretek, amiben jól érzem magam? Hiszen senki sem születik gyerekkel. Nekem ez a természetes, a megtartott alap.

2022. aug. 15. 00:25
 6/33 anonim ***** válasza:
91%
#3 6 éve van párom, de köszi :D
2022. aug. 15. 00:31
 7/33 anonim ***** válasza:
33%
#6 Mázlista párod van. 🙂
2022. aug. 15. 00:37
 8/33 anonim ***** válasza:
96%
Mindig is úgy gondoltam, hogy nem szeretnék gyereket, most 27 éves vagyok (lassan 28), 5 éve van párom és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ő is pont ezen a véleményen van a gyerekvállalásról. Azért nem szeretnék mert sose éreztem azt, hogy kéne, inkább csak a gondot és az idegeskedést látom a gyerekben és nem a boldogságot (meg az élete beteljesülését) mint sokan mások. Nem szeretnék gyerekkel foglalkozni, nem bírnám elviselni a bömbölését se. Nem mindekinek való gyerek, nekem se.
2022. aug. 15. 00:41
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha belegondolok, hogy mennyi pénzt visz el akár egyetlen gyerek, akkor úgy érzem nem éri meg. Mert mire felnő több tíz millióról beszélünk. Aztán ott van a munkából való kiesés, karrier megszakítása stb. És a rengeteg lemondás, elvett energia más dolgoktól. Vagy a szülés fájdalma, a tested végérvényes (negatív irányba történő) megváltozása. És tényleg nem tudjuk milyen irányba halad a világ, mennyire lesz nehéz az élet akár 10-20 év múlva. Nem csak a klímaváltozás miatt, hanem a járványok és háború(k) miatt is.
2022. aug. 15. 00:50
 10/33 anonim ***** válasza:
100%
Sosem szerettem őket de még fogni sem bírom őket. Fárasztóak, idegesítőek, prdítanak, lefárasztanak, kikészítenek. Annyira utálnék szülő lenni, de komolyan, utálnék valakivel folyton veszekedni, aztán a párommal is veszekedni, a gyereken, a gyerek miatt, aztan szétválunk, a gyereknek elvált szulei lesznek, sose lesz jo, mindig lesz valami szr, a gyerekkel is mindig baj van, az egész fizetésed rá megy, idegileg roncs leszel, nem lesz időd magadra, a tested tönkremegy, a szülés nagyon fájdalmas, ha megszületik hetekig hónapokig ki se bírsz mozdulni mellőle, folyton sírsz titokban, a gyerekeddel folyton foglalkoznod kell, a gyerekednek mindig ott kell lenned, nem passzolhatod le ha megunod, ha tul sok neked, sosem kapsz szünetet, mindig lesz valaki akiert felelosseget kell vallalnod. Nekem többet ér a mentális,a testi és a pénztárcám épsége.
2022. aug. 15. 00:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!