Ma feladtam egy levelet a postán, viszont nem értetem, mit kérdezett a hölgy. Hiába kérdeztem vissza, már csak annyit mondott "mindegy, elsőbbégibe szeretné feladni?" Amire nemmel válaszoltam, mivel ráér. Így is vajon ajánlott levélként adta fel?
díjak:
Nem elsőbbségi 145 forint, viszont akkor ajánlott sem lehet, mivel az +445/485 forint. Sima, nem könyvelt levélként adtad fel.
#7 Visszakérdeztem, mint írtam is.
#8 Ereszkedjek le a szintedre, és anyázzak? Nem. Jesszus...
Az volt a kérdés, ami volt. Az elsőbbségi azt jelenti, hogy gyorsabban továbbítják a címzetthez, mint a nem elsőbbségi küldeményeket. Ez többletszolgáltatás, díja van, és a postai dolgozóknak kötelező ajánlaniuk. (Mint pl. a benzinkúton, hogy a tankoláson kívül kérsz-e még valamit; sorolni is szokták az ajánlatokat.)
Az ajánlott levél más; könyvelt küldemény, vagyis nyomon követhető, de ehhez, mint írták, a feladónak egy űrlapot is ki kell töltenie. Ezt nem volt oka kérdezni; ha nem adtál a boríték mellé ilyen űrlapot, akkor ne adhattad fel ajánlottként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!