Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ért már titeket bármiféle...

Ért már titeket bármiféle hátrány, megkülönböztetés, retorzió, ha a munkahelyen, haveroknál, rokonoknál stb. kerek perec kijelentettétek, hogy semmiképp nem akartok gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

2022. aug. 10. 11:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
15%
#5 Majd észben tartom amikor apám és anyám (mindketten agrármérnökök) mondják hogy csalódottak amiért sosem lesz rendes családom.👍
2022. aug. 10. 12:22
 12/18 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
60%

Te még a személyes tapasztalatról és általánosság fogalmáról nem hallottál? (:

Ezeknek nézz esetleg utána! (:

Meg mondjuk, a mondatközi írásjelekről, mint például a vessző, nagyon hasznos! (:

2022. aug. 10. 12:26
 13/18 anonim ***** válasza:
22%

#12 nem kell zokogni csak irónia volt nem tényleges beszólás :) (:

amúgy az oldal etikettje hogy tageld az illetőt akinek írsz te kis nyelvtannáci (: :) (:

2022. aug. 10. 12:34
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Soha nem beszéltem a munkahelyemen a családi, ill. magánéletemről részletesen. A munkahelyen a munkával összefüggő életemet éltem, az otthonomban pedig a magánéletemet, - soha nem kevertem a kettőt össze és tudtam, hogy melyiket hol kell, ill. érdemes élni.
2022. aug. 10. 12:35
 15/18 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
31%

Nyugi, nem mindenki olyan kecihü.e itt sem, hogy ne értené, kinek mondom épp. :D

Ne mindig magadból indulj ki! :D

De a kérdés szempontjából köszönjük a nagyon hasznos, építő jellegű, témához kapcsolodó 11-es kommented. 11.

Akarom mondani, a 11.

11-es. Csak hogy értsed, akkor... (:

11.

2022. aug. 10. 12:38
 16/18 anonim ***** válasza:
18%

Figyu a kisgyerekeket en is utalom,de lehet keszen kapni gyereket,aki mar beszel es oltozik stb pl 14-16 evesnek a neveloszuloje lenni. Nevelootthonbol fogunk mi is 14-16 koruli fiukat szervalni. Nem akarok szulni meg gugxogni se. :D

A neveloszuloseg az nem orokbefogadas. Sot meg az allam is tamogat oenzzel miatta. Bar en nem a penz miatt csinalom majd.O is mondhatja,h nem birja meg te is. Probald meg majd. Olyan emberrel valassz,aki jo smberismero: en az vagyok ,biztonsaggal kivalasztok magamnak a csaladomba es erdeklodesi korombe passzolo gyereket.

2022. aug. 10. 16:01
 17/18 anonim ***** válasza:
77%

1. nem mondom, mert senkinek nincs hozzá köze

2. aki feszegeti (két barátunk is totál rá van kattanva), nekik megmondom, hogy nem szülök - az okok pedig a barátomon kívül senkire nem tartoznak

3. aki ezután sem száll le a témáról, azt ignorálom

2022. aug. 11. 11:03
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha megkérdezik, csak akkor mondom el, mivel nem hadititok, de nem is reklámozom ha kell ha nem.

A korábbi munkahelyemet azért hagytam ott, mert az egyik gyerekes kolléganő szerint állandóan annak kellene bevállalni ünnepnapot, vagy más munkáját, akinek nincs gyereke. ha ő pl a gyereket használja kifogásnak amiért előbb akar lelépni melóból ilyen olyan indokkal avagy be sem jön, és ezt a főnökasszony is így gondolta.

Plusz szerintük csak annak van családja, csak az lehet fáradt, csak annak lehet problémája, vagy élete, családi programja stb, aki szaporodott. Ilyen felfogású embernek/emberrel én nem dolgozom. Így otthagytam a helyet. ( utánam hasonló okokból még 3 másik lány is eljött egyébként)

Most olyan melóm van amit jobban szeretek, jobb a pénz és normális a főnök is, aki nem diszkriminálja a dolgozóit, itt nincs kifogás gyerek címen, ha vállalta oldja meg, vagy keressen más melót. Akinek nem tetszik mehet máshova és kész. Tudom értékelni.:)

Amennyire lehet, Olyan emberekkel veszem körül magam akik elfogadnak, a közvetlen baráti körünk a férjemmel abszolut ilyen. Vannak párok köztük is akik szintén nem akarnak, és megértik.

A család bozonyos tagjai már problémásabbak, de talán lassan kezdik felfogni így 13+ év után, hogy nem, nem akarunk gyereket. Leginkább a férjem tesója van rákattanva a témára, hogy miért nincs, miért nem akarunk, bla bla, meg az anyósom pasija, de lassan talán ők is feladják. Az én családom sose erőszakoskodott ezzel, szóbakerült de nem tolakodó szinten, és abszolut elfogadják, hogy nem akarunk gyereket. A nővérem sem, (sőt, ő még párkapcsolatot sem) , szóval ez nálunk nem volt proléma. Szimpla idegenek, vagy távoli ismerősök,rokonok véleménye meg még annyira sem érdekel.

Megkaptunk már szinte minden szidalmat amit szerintem lehet ezzel kapcsolatban (ki nyitja rád az ajtót ha öreg leszel, sejeltesek vagytok, akkor nem is szeretitek egymást, kinek vagytok akkor együtt, úgyis meggondoljátok magatokat, egy igazi nő gyereket akar csak akkor lehet nő, gyerek az kell, úgyis megbánjátok blablabla.

Nekem egy szó jut eszembe ezekről. Szánalmasak. Mindenki foglalkozzon a saját magánéletével. Ez a mi életünk és a mi döntésünk. Pont. Érdekes, én sose kérdeztem egy gyerekestől se, hogy ő miért akart gyereket, mert nem tartozik rám, (meg nem is érdekel). Ellenben fordítva rendszeresen megtörténik. Nekem édes mindegy kinek van, kinek nincs. Elmebaj, hogy mások miért pörögnek ennyire beteges módon azon hogy mi nem szeretnénk gyereket.

2023. aug. 17. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!