Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha teljesen tönkrem...

Mit tegyek ha teljesen tönkrementem az életben?

Figyelt kérdés

26 éves lány vagyok és úgy érzem elegem van a párkapcsolati próbálkozásokból.

Vannak rossz berögződéseim amiket nem tudok levetkőzni és emiatt semmibe vesznek a férfiak legtöbbször.

Az utolsó kapcsolatom tavaly februárban ért véget és azóta csak vergődök.

Nagyon leértékelem magam és emiatt próbálok mindenkit kiszolgálni és kedves lenni mindenkivel akkor is ha rondán beszélnek velem.

Egyszerűen nem tudok megváltozni és emiatt már az első találkozások alkalmával látják,hogy nincs önbizalmam és lehet velem játszani meg szórakozni meg a saját igényeiket kielégíttetni velem.

Annyira elegem van már ebből…

Egyszerűen semmibe vagyok nézve.

Nem érzem magam már sem szépnek sem semminek igazából.

Fizetnem kellene,hogy valaki lehányjon úgy érzem.

Jártam pszichológushoz mert valahogy az egész életem erről szól,hogy mások alá helyezem magam ami közben nagyon zavar de nem tudok mit tenni ellene. Akkor világított rá a terapeutám, hogy kiskoromban a pszichopata apám előli menekülés meg a félelem,hogy bármikor megkéselhet minket okozott bennem ilyen mély sérüléseket.

Anyu mindig a saját fájdalmával volt elfoglalva és nem érdekeltem nagyjából senkit mert mindenki a túlélésért küzdött a családban és rám senkinek nem volt már ideje meg energiája.

Pár éve még volt önbizalmam és nagyon jól éreztem magam az emberek társaságában de az utóbbi időben a sok csalódásból baromi elegem van.

Nyilván az én hibám is mert automatikusan olyan férfit választok aki leszar engem ahogyan a szüleim tették velem. Szóval valahogy én kreálom ezeket a szituációkat az életemben viszont baromira kikészít közben és nem tudok ezen változtatni.

Minden téren ilyen vagyok egyébként az életben.

Munkahelyen is állandóan mások alá helyezem magam automatikusan.

Annyira szar,hogy tudom a hibámat de nem tudok változtatni ezeken a dolgokon.

Mit csináljak szerintetek?

Hogy lehet ebből a körből kilépni és saját magamat értékelni?

2022. aug. 8. 10:53
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
84%
Először keress inkább barátokat, akik elfogadnak úgy ahogy vagy. Nehéz, nekem se nagyon sikerül, de nem adom fel. Aztán onnan lehet továbbmenni, ha úgy van.
2022. aug. 8. 10:57
 2/43 anonim ***** válasza:
24%

Hát, attól tartok, hogy ezekből a szerepekből nem lehet kilépni.

Arra alapozom, hogy 50-60 éves ismerőseim is alá-fölé rendelt kapcsolatokban élnek vagy éppenséggel most válnak. Nekem ez arra bizonyíték, hogy nem elég a korosodás, a tapasztalat, az elhatározás, a "jó" választás, mivel maga a kapcsolat okozza a "bajt".

2022. aug. 8. 10:58
 3/43 A kérdező kommentje:

Hát nagyon remélem,hogy van erre valami mód mert jelenleg úgy érzem,hogy iszonyatos düh növekszik bennem és nem akarom,hogy ez átcsapjon a totális elhidegülésbe.

Úgy érzem kezdem mindenkire kivetíteni a saját nyomorék életemet.

2022. aug. 8. 11:02
 4/43 anonim ***** válasza:
18%

Szóval, kilépni szerintem nem lehet, hiszen az ember önazonos marad élete végéig, inkább valamiféle túlélési, helyzet kezelési, mentális önvédelmi technikát kellene elsajátítani. De ez csak az én véleményem.

Akik pár nélkül élik az életüket szintén az (idősebb) ismerősi körömből, ők szerintem pont ezeket az emberi játszmákat próbálják ezzel elkerülni.

2022. aug. 8. 11:09
 5/43 A kérdező kommentje:

De én így nem akarok élni..

Ez tesz már depresszióssá is,hogy valamin nagyon akarok változtatni de nem megy.

Olyan mintha az agyamba égett volna ez a viselkedés és nem tudom egyszerűen megváltoztatni.

2022. aug. 8. 11:14
 6/43 anonim ***** válasza:
49%
De ne akarj megváltozni, te így vagy jó ahogy vagy, így vagy egyedi, így van meg az egyéniséged. Ha mindenki egyforma lenne nagyon unalmas lenne a világ. Csak olyan emberekkel kell körbevenned magad akik elfogadnak így ahogy vagy. Ez nem nehéz, miután megtaláltad őket.
2022. aug. 8. 11:16
 7/43 A kérdező kommentje:

De nem megy.

Egyszerűen mindenkitől ezt kapom.

Ezért gondolom,hogy velem van baj.

A világot nem fogom tudni megváltoztatni..így meg szenvedek

2022. aug. 8. 11:17
 8/43 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkitől akit eddig ismertél... De ne add fel, mondom, hogy barátkozz, így elfogadóbb embereket tudsz megismerni és nem maradsz magadra.
2022. aug. 8. 11:26
 9/43 anonim ***** válasza:
100%

Szia, sajnálom!

Én 49 évesen sokadik terápiámba járok. Most azt gondolom, hogy az ember minden terápiában tanul valamit, illetve lassanként megtanulja magát kezelni. Legalább is remélem.

A terápiák egy darabig mindig hatnak, aztán megint lesüllyedek. De talán van remény azért. Többféle terápiát ki kell próbálni, vannak újak is: sématerápia, EMDR. Vannak új könyvek: Felfelé a lejtőn, Győzd le a múltad, A szorongás feloldása. Hátha valami segít majd.

Ez elég nagy teher az életben azoknak, akik ilyet kapnak a nyakukba, de hát nem nagyon van mit tenni, mint próbálni "kifaragni ebből magunkat". Szerintem nem mindenki él vissza azzal, ha valakinek olyan sérülése van, mint pl. neked. Valaki érzékeny erre és figyelembe veszi és nem él vissza vele. 49f

2022. aug. 8. 11:29
 10/43 A kérdező kommentje:
Igen..éppen ez a baj,hogy egy ideig jól érzem magam utána és aztán megint leránt a saját agyam.
2022. aug. 8. 11:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!