Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért volt jó a 80-as években...

Miért volt jó a 80-as években élni?

Figyelt kérdés

Én akkor még nem éltem, de a családban, vagy az ismerősök közül, akik éltek, mindenki szerette.

Aki szeretett akkor élni, az miért szeretett?

2022. aug. 1. 09:45
1 2 3 4
 1/38 anonim válasza:
0%
Mert akkor még nem születtem meg
2022. aug. 1. 10:02
 2/38 anonim ***** válasza:
15%
Én nem szerettem. Nem is értem ezt a jobbágy nosztalgiát.
2022. aug. 1. 10:03
 3/38 anonim ***** válasza:
89%
Mert jóval lassabb volt a világ, mint 2022-ben.
2022. aug. 1. 10:12
 4/38 anonim ***** válasza:
85%
Én már sokszor feltettem a kérdést magamnak is, másoknak is, hogy ma miért jobb élni, mint akkor?
2022. aug. 1. 10:13
 5/38 anonim ***** válasza:
84%
Egyébként, sokak szerint, akik ott élnek, nyugyton is jobb volt akkoriban élni, mint ma.
2022. aug. 1. 10:14
 6/38 Shaddark ***** válasza:
84%

Én is imádtam.

Bár akkor még én is kicsi voltam.

A lehetőségek határtalanok voltak szinte.

Alig volt bűnözés, mivel KMK volt, senki nem ért rá ilyesmire, menni kellett dolgozni...

Nem a pénz körül forgott a világ. Az emberi értékek sokszor annyit értek mint a pénz.

Ha egy hónapban 20 házibulit tartottál akkor annyit, nem volt gond mert nem önfenntartásra ment el a pénz, az majdnem ingyen volt.

A pénz szórakozásra kellett, arra sem sok. Persze aki akart kertes családi házat az jobban spórolt, de annak sem kellett túlzásba.

Úgy képzeld el, mintha mindenki az országban Lölő fia lett volna.

2022. aug. 1. 10:15
 7/38 anonim ***** válasza:
93%
Anya azt mondta, hogy azért, mert akkor még volt élet. Az emberek kint sétáltak, találkoztak, beszélgettek egymással. Ezt mondjuk Budapesten még ma is látom, de falun, vagy kisvárosban nem igazán.
2022. aug. 1. 10:16
 8/38 anonim ***** válasza:
58%

Ugyan az a rendszer volt mint most. Bolsevik maradványok uralták az országot és szivattyúzták ki belőle a pénzt az impexeken keresztül.

Az elvtársak dőzsőltek, utaztak, megalapozták a mostani fejesek jövőjét, a jobbágyok meg boldogok voltak a balatoni SZOT üdülőjükkel.

A gyárakban ment munkaidőben az alkoholizálás, semmittevés.

Be voltál zárva egy ketrecbe és boldog együgyüséggel szemlélted a hanyatló nyugatot, már amit láttatni engedtek belőle.

Pont úgy, mint most a biorobotok és a nyuggerek.

Szívesen... :)

2022. aug. 1. 10:22
 9/38 anonim ***** válasza:
91%

Egyrészt élhetőbb volt a világ, lassabb, stresszmentesebb. Másrészt a magyar ember számára sok új dolog volt elérhető számára.Ami könnyebbé tette az életét, vagy kényelmesebbé, szórakoztatóbbá.Pl. autó, akkor még a keleti autó is nagy dolognak számított.Skodánk volt régen.De a rokonoknak ladájuk.Nagyon ritka volt akkoriban hogy valakinek nyugati kocsija legyen.És én így hallottam a szóbeszédben, hogy így emlegették őket, hogy nyugati kocsi.Tehát nem audi,nem bmw meg ilyenek.Én akkor voltam gyerek.És pl. a színes tv is akörül jött talán be.

És emellett a szüleim családi házban éltek albérletbe a városban anyukám terhes volt velem, a nővérem is még pici volt, csak apukám dolgozott, nem egy elit munkakörben.Mégis így tudtak rövid távú hitelt felvenni és költözni egy panelba, ami már a saját lett végül.És ezt mindenféle stressz nélkül meglehetett lépni,sokkal biztosabb volt az élet.És emellett mindig vittek minket tesómmal ide-oda.Ma ezt abban a munkakörben ahol a szüleim dolgoztak annó kizárt hogy ma ugyanolyan életszínvonalat tudjon egy család biztosítani magának.Háború nélkül is ez a helyzet.

2022. aug. 1. 10:25
 10/38 anonim ***** válasza:
100%

"be voltál zárva egy ketrecbe"

De az a ketrec olyan szépnek látszott..

2022. aug. 1. 10:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!