Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire volt másabb a mindenn...

Mennyire volt másabb a mindennapi élet és az embereket körülvevő kütyüvilág, technológia a 90-es években illetve a 2000-res évek első felében, mint manapság?

Figyelt kérdés

2001-ben születtem, sajnos nincsenek emlékeim a kétezres évek első feléből.

Kíváncsi vagyok, hogy akkor, illetve a 90-es években hogyan élték meg az emberek a mindennapjaikat. Akkor is jelentős tényezőnek számított a szórakoztatóipar, a technológia, mindenki számítógépezett és telefonozott, mint manapság?

Mennyivel volt másabb akkoriban a társasági, baráti és mindennapi légkör, mint manapság?

2022. jan. 27. 19:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Régen volt.Akkor még hagyományos mobilok voltak.

Internet és wifi nem volt.

2022. jan. 27. 19:52
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A 90-es években sokszor nyári szünetben leveleztünk.Az első barátommal minden nap írtunk.

Akkoriban gondoltam,hogy milyen jó lenne valami , amin keresztül gyorsabban eljutnak a levelek.2000-ben vettem az első mobiltelefonom.

Számítógépet kb akkor láttam,ha beültem egy internetkávézóba és azt se tudtam hogy kell emailt küldeni.

Akkoriban jöttek be a dvd lejátszók,kb 50ezer volt a legolcsóbb.

Nekünk még videónk se volt, úgyhogy én nagyokos vettem egyet olcsón.

Mondta is a barátom,hogy ez hülyeség,mert a dvd el fog terjedni.

Én meg mondtam,hogy dehogy, senki nem fogja kidobálni a sok videókazettát😆

Ha erre gondolok,hogy alig 20 éve így gondolkodtam,most meg te is látod mi van..

A kilencvenes évek végén mikor Malév reklám ment a tévében, emlékszem volt egy talán 55ezer forintos Amszterdami ajánlat.

Kerestem vagy 15ezret.. sosem hittem volna,hogy valaha is lesz annyi pénzem,hogy vegyek egy repülőjegyet.

Vicces,hogy fapadossal ennyiért ma! szinte drágának tűnik egy európai ajánlat.

Sokminden megváltozott, felfoghatatlanul és gyorsan.

De leginkább az emberek viselkedése, gátlástalansága döbbent meg.

Igazából most sem tudom eldönteni,hogy ez régen is így volt,csak én nem vettem róla tudomást vagy ez a hipergyors információáramlás teszi.

Ha még élek 20-30 évet el sem tudom képzelni milyen lesz a világ.

2022. jan. 27. 20:02
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
1-es 90-es évek elején mobil még nem volt. De Commodore 64 már igen. Én megéltem a 90-es évet és a 80-as évet is. Jóval lassabb volt a világ és megvolt a varázsa, jó volt.
2022. jan. 27. 20:10
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó engem is ez döbbent meg, és én is elmélázok rajta,hogy a mai emberek lettek szörnyen gátlástalanok, vagy régen is ilyenek voltak?

Én 1988-ban születtem. Még akkor panelban laktunk, és minden délután lent játszottunk 100 másik gyerekkel együtt. Esküszöm néha napközben átmegyek 1-1 lakótelepen, de ezt már nem látom.

Én szinte az egész nyarat a mamánál töltöttem, mert fiatalon nyugdíjas lett. Nagyon jó volt, mert anyuék simán eljártak dolgozni, én meg az unokatesóval mamáztam. Ma már ezt se nagyon lehet megtenni, mert mire a nők szülnek a nagyszülőknek korukból adódóan ,azért sok lenne 1-2-3 gyerek egész nyárra.

Nem volt ilyen technika, de esküszöm legalább annyira jó volt, mint rossz. A buliban nem kellett attól félni,mikor egy kicsit rottyra ittam magam,hogy másnap a napiszaron találom magam.😆

Rengeteg éjjel gyalogoltam haza 3-4 km-t úgy,hogy a kutya nem foglalkozott velem. Hát nem tudom,hogy ma már ezt meg e merném tenni.

Nem volt mindenhol térfigyelő, simán mehetett a petting rakparton 😅

Mikor én tini voltam akkor már volt msn az nem volt rossz tudtunk beszélgetni,flörtölni.

A 2000-res években iszonyat jó techno bulik voltak, azokat is hiányolom 😄 Ott mindenki egy kicsit kiadhatta magából főleg öltözködésileg az "állatot". Ma már echte hülyének néznének miatta.

Szerintem a Bp. parádé is iszonyat jó esemény volt.

Összefoglalva a mostani technikai újításokkal együtt is, én azt mondom,hogy régebben tényleg jobb volt. Jobban odafigyeltek egymásra az emberek, nem marták egymást ennyire mint most.

Ja nem vidéken laktam/lakok Bp. agglomerációban.

2022. jan. 27. 20:24
 5/16 anonim ***** válasza:
67%
Többet lehetett olvasni, max. a TV-rádió-szalagos magnó, walkmann és hasonlói voltak. Szerintem többet sportoltak az emberek.
2022. jan. 27. 21:19
 6/16 anonim ***** válasza:
Én videken nőttem fel. Télen hófókákat építettünk, mert hát mindenki hóembert épít és nekem az egyik kedvencem a pufóka volt de testvérem ötlete volt hogy építsünk inkább hófókát nagyon izgi volt. Szerettem suli utan a konyves bolt elott nezni a kirakatot es imadtam mikor jatekboltba egy ujabb Shenk katonaval bovult a jatekaink es nekem allatkertem es lovaim is voltak ilyen kis muanyag ontott jatekok. A Bobo es Goliaton nőttem fel valamint a Buco, Szetti es Tacsi kepregenyen elotte meg a Tv maci kepregenyen is ami annyira megtettszett gyerekkoromba hogy azt hittem krumplibol faragtak es en is meg akartam faragni a sajat tv macim. Igy egyik nap leosontam a konyhaba es csentem egy nagyobb krumplit es elkezdtem faragni de kiabrandultan vettem eszre hogy nem ugy sikerul es valahogy nrm barna hanem vaj szinu lesz. ☺ Csalodottan vettem tudomasul hogy nem sikerult tv maci babat faragnom aztan gyorsan kidobtam a kukaba a krumplit nehogy lebukjak. Telen a hegyekbe szankoztunk is es karacsonykor az egyik izgi ajandekunk egy osszekotott telefon par volt amivel lehetett beszelni. Ennek az egyik parjat a szomszed baratunkhoz vittuk es igy beszeltunk. Az abc-be gyerekkent elmeny volt az abc kavedaralojat kezelni. Naponta jartunk tejert es izgi volt mindig leszedni a tejszint a tej tetejerol es figyelni azt hogy a felforralando tej mikor borosodik es a gyumolcsnek, zoldsegnek is masabb íze volt. Elvezetes volt turazni a locsolok elol menekulve. Vicces volt horgaszni is.Egesz nyarakat udvaron tollasozni. Gumizni es ugroiskolazni. Jo volt az emberek jobban odafigyeltek egymasra es olyan nyugodt es izgi volt hogy lassan telik az ido. Lehetne ezt sorolni. Az elso fekete feger tv vagy magno, bakelit lemez, diavetito es stb es stb.
2022. jan. 27. 21:58
 7/16 anonim ***** válasza:

* megtetszett

* nem barna

* fekete feher tv

2022. jan. 27. 22:03
 8/16 anonim ***** válasza:
3-as, 6-os, 7-es vagyok.
2022. jan. 27. 22:03
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Hát ahhoz képest,hogy ennyi idős vagy elég pocsékul fogalmazol. Olyan mintha egy nagy levegővétellel írtad volna az egészet. Semmi bekezdés, vagy tagolás. Még olvasni is rossz volt. Evvel az "izgi" szóval meg olyan vagy ,mint egy 13 éves...
2022. jan. 27. 22:17
 10/16 anonim ***** válasza:
47%

9-es akkor ne olvasd. De pl. a 90-es években nem voltak ilyenek az emberek mint te. De persze voltak csufolodok kb az a kategoria vagy.

Attol hogy en megeltem a 90-es eveket is attol meg en is hasznalhatok szlengeket. Ha irodalmi nyelven akarsz olvasni akkor olvas klasszikus regenyeket de ne azt amit en irtam. Nem tehetek rola hogy frusztralt vagy de ne rajtam akard levezetni mert nem vagyok villamharito. Fuss nehany kort, sportolj.

2022. jan. 27. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!