Az átlagos 75 felettiek mennyire jártasak a technológiában?
Az én édesanyám 75 éves.
A tévét tudja kezelni, de a dvd-lejátszót nem.
Automata mosógép, elektromos tűzhely, mikro nem okoz gondot.
Mobilon hívást fogadni és kezdeményezni tud, de sms-t elolvasni már nem.
Számítógép egyáltalán nem érdekli, így arról nincs tapasztalat.
Annyira amennyire valaki bevezeti őket. De szerintem nem is nagyon érdekli őket bőven az egész, csak felhasználói szinten.
Nénjémhez került egy régebbi tabletem, én töltögetek le rá játékokat, ha végigviszi valamelyiket (candy crush-ozik meg puzzleözik főként). Facebookot szokta még görgetni, de igazából neki is marha unalmas már. Próbáltam vele használtatni a youtubeot, de sajnos nem tudok ott lenni mellette már egy jóideje, így csak neten keresztül (messengert tudja használni) tudom mutogatni. Így pedig nem meri csinálni, mert fél, hogy elnyomog valamit.
Van a 65éves nagyszülőm, ő a facebookot tudja egyedül használni, meg a messengert. De őt szórakoztatják ezek is, így elvan velük, nem igényel többet.
Nagymamám testvére profin kezelei a karácsonyra kapott új telóját (73). Más idősnek a családból ki kell rakni a családtagok ikonját, hogy hívni tudjon.
Van nyugdíjas programozó ismerősöm, alkalmi munkákat a mai napig vállal 70 felett is.
Ez nagyon egyedi. Ha konkrét személynek ajándékot nézel pl., akkor semmire nem mész egy "általában" válasszal.
Szerintem a kérdező a technika szót kereste.
A technológia mint fogalom, a dédszüleink idejében is ismert volt.
Pl. Vaskohászat az a akkori öntési technológiával.
Abban pl. lehet jártasabbak voltak mint mi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!