Miért mániája az embereknek a "gyertek csináljunk egy fotót"?
Minden összejövetelen, legyen az baráti vagy családi (most nálam éppen egy családi összejövetel b*szta ki a biztosítékot) kötelező jelleggel megy a csoportkép készítés. Ha valaki (nálunk ez általában én vagyok) nem akar fotózkodni, akkor még ő a bunkó. Véletlenül sem azok a bunkók, akik rákényszerítik a másikat erre. Kedvencem, amikor még megspékelik az egészet azzal, hogy "na akkor ezt kiteszem a facebookra".
Miért kell ez? Vagy ha fotózkodnak oké, engem nem zavar, csak aki nem akarja, azt ne rángassák már bele, és ne éreztessék vele, hogy még a köcsög, mert nincs kedve ehhez.
Miért nem lehet csak összeülni, beszélgetni, enni, inni, jólérezni magunkat? Miért kötelező minden összejövetelen a fotózkodás, hogy aztán mehessen a facebookra?
Egyébként félreértés ne essék, én nem vagyok ez a nagy facebook ellenes sem, illetve nem is élem ott az életem, de ha valamit fel akarok tenni, felteszem én is, de nyilván nem olyan emberekről, akik nem akarják. A fotózás ellen sem vagyok, de ha nincs kedvem hozzá, akkor ne rángassanak bele.
Nálunk ez nem játszik, mert oké, hogy lövök róluk egy képet, de utána megy a terror hogy na most akkor én is álljak oda és úgy meg a marika lő egy képet.
Mert 20 év múlva jó lesz visszanézni.
Nekem is voltak olyan képek, ahol nem bírtam elfogadni hogy nézek ki vagy éppen csak nem akartam fotózkodni, de amikor előkerülnek a képek egész jó látni, hogy meg van örökítve a pillanat és hiába emlékszel rájuk, egy képpel sokkal egyszerűbb.
Nem tudom, képzelj el egy olyan szituációt, hogy édesanyukát meghal és csak telefonon meg számítógépen vannak róla random képeid, amik lazán elveszhetnek, törlődhetnek. Én nagyon rosszul érezném magam, ha szépen lassan de biztosan szinte elfelejteném, hogy nézki pontosan édesanyukám.
Akkor csináld a képet te, így fixen nem leszel benne :)
Vagy nyugodtan szólj, hogy nem szeretnél benne lenni mert xy dolog/baj akármi van, feltételezem felnőtt ember vagy, és nem egy gátlásos tini.
7-es válaszával egyetértek.
Akkor ha túlzásba viszik, és nem olyan fontos társaság-esemény, akkor egyszerűen nem mész következőnek, feltételeztem (még mindig) felnőtt ember vagy, és ha nem érzed jól magad valahol, akkor oda nem mész.
Tehát vagy megértik hogy nem szeretsz fotózkodni, vagy akkor nem leszel ott következőnek :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!