Miért adnak a szülők mostanában furcsa neveket a gyerekeiknek?
Szerintem lehetett pl az is a cél, hogy ha kiabálnak a gyereküknek a játszótéren; akkor egyértelmű legyen az, hogy kinek szólnak. És akkor volt, aki behozott valami egyedi nevet a gyerekének, azt másvalaki, akinél kicsit később jött a gyerek, ő is meghallotta;és örült neki, megtetszett neki, hogy pl milyen egyedi, vagy milyen egyedi hangzású, nem is gyakori; és akkor ez annyira egyedi hangzású volt, meg nem szokványos, hogy egy idő után népszerű lett, és gyakori lett.
Szóval annyira egyedi volt, hogy felkapták.
Tehát végeredményben ,,nem jött be a számításuk azzal a névvel, mert mások is, és egyre többen megismerték azt az adott nevet; és akkor így tehát elterjedt; és gyakori lett.
Meg még pl sokmindenkinek nincs névötlete, ami nekem alapból meglepő; mert nekem már évtizedek óta megvannak a kedvenc neveim; és akkor meghall egy nevet az utcán, hogy úgy szólítanak egy nevet; és akkor gondolja, hogy az az ő gyerekének is jó lesz, meg pl gondolhatja is, hogy amúgy tetszik neki (mármint saját magának, aki pl itt a példámban gondolkozik; most arra gondolok :) )
"Én például a Lenin nevet adnám a fiamnak, ha születne! Erre garantált, hogy mindenki felfigyel! -Kicsit nyálas lenne minden este a felső ruházata, de a foglalkozás elérné a célját, - foglalkoznának vele! :)"
Szerintem meg senki nem foglalkozna vele.
Azért mert azt hiszik, hogyha különleges nevet adnak a gyereknek, akkor az is lesz, holott a különlegességnek nem a névválasztásban, hanem az emberi értékekben kellene rejtőzniük.
+ Sokan elfelejtenek gondolkodni, hogyha mindenki különleges nevet választ, akkor az fog különlegesnek számítani, aki egy tök egyszerű keresztnevet ad. 100 Kolen, Hanna, Zoé és Noel között a Julianna fog különlegesnek számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!