Miért ad sok sztár tök furcsa neveket a gyerekeiknek?
Persze nem vonatkozik mindenkire.
Pl. ilyenekre gondolok:
Meg az ilyenek, mint Lourdes meg Rocco (Madonna gyerekei, de ezek talán csak nekem furák), vagy Brooklyn Beckham, aki állítólag azért kapta ezt a nevet, mert ott fogant, de azért milyen érzés lehet olyan nevet viselni, ami erre utal... Vagy Michael Jackson gyerekei, hogy a lányának is része a nevének, hogy Michael, meg hogy mindkét fiát majdnem ugyanúgy hívják, és ami az egyik neve az a másik beceneve, aztán első meg második (I. és II.).
Szerintem sok híresség már nem tudja mit kezdjen magával, és nem hajlandó mondjuk John-nak elnevezni a gyerekét, mert az túl egyszerű, valami feltűnő kell. Nekem sem annyira szimpatikus szokás, de a külföldieknél még talán-talán elmegy, ott rengeteg név létezik, gyakorlatilag bárhogy elnevezheted a gyereked, de szerintem az kellemetlenebb, hogy a magyarok is átveszik, hogy tök egyszerű családnevekhez ilyen hottentotta keresztneveket választanak. Nem ettől lesz senkinek se különleges a személyisége, hogy szokatlan neve van :)
De azért van 1-2 pozitív ellenpélda, például Chris Pratt kisfiát Jack-nek hívják. :)
Szerintem sok szokatlan név tud szép lenni. A Brooklyn az ok miatt (már ha igaz) tényleg nem olyan szerencsés, de Lourdes például tök jó, hiába az is város...
Adalék: Chris Martin gyerekeit Apple-nek és Moses-nak hívják, nekem ezek is tetszenek.
Nekem semmi bajom a terjedőben lévő angolos nevekkel, hiszen mindne név új volt egyszer, egyszer majd megszokjuk a Kevineket is. Azt sem értem, miért zavar egyeseket a magyaros írásmód, szerintem akkor már inkább magyarosan írjuk. Viszont a hírességek, mivel ugyebár bárhogy elnevezheted Amerikában a gyereked (és talán nem tettem egyértelművé, hogy rájuk gondolok) néha tényleg hülyeségeknek nevezik a gyereküket. Nekem az Aplle meg a Moses se tetszik, de azok mondjuk létezőnevek, legalábbis azt hiszem, az Apple is az. De pl. Liv Tyler fia is Sailor, az olyan furcsa. Szóval ezek a jelentéssel bíró nevek, amik valami tárgyat vagy akár égtájat jelentenek.
Chris Pratt gyerekéről nem tudok sokat, de persze van sok normális híresség, Jon Bon Jovi gyerekei például Stephanie, Jesse James (jó, az egy bandita volt, de létező nevek :) ), Jacob és Romeo. És az is szimpatikus ott, hogy az eredeti családnevét örökölték, nem a művésznevét (Bongiovi). Persze biztos sok ilyenre is van példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!