Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Észrevettétek,hogy az egyeteme...

Észrevettétek,hogy az egyetemen csak a piálás tartja össze az ember nagy részét?

Figyelt kérdés
Ez alatt értem, ha nem mész velük piálni már szóba se állnak veled, minden közös program az ivásról szól. Nincsenek igaz barátságok, csak ivós társaságok, akik előtted jópofiznak a hátad mögött kibeszélnek.

2022. jún. 22. 19:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%

Én is ugyanezt éreztem.

Mindig minden összejövetelen, amiről tudtam legalábbis, csak kocsmáztak, ittak. Engem meg ezek nem érdekeltek, el is szigetelődtem.

2022. jún. 22. 22:58
 12/33 anonim ***** válasza:
38%
#10 Lehet okoskodni, a kérdező félék szerint csak ez létezik, kivonják magukat mindenhonnan miközben vannak lehetőségek. Nekünk egyetemen volt konditól kezdve társasjáték körökig minden is.
2022. jún. 23. 05:26
 13/33 anonim ***** válasza:
87%
12# Tök jó, ha nálatok voltak ilyen programok is. Nálunk nem.
2022. jún. 23. 12:09
 14/33 anonim ***** válasza:
40%

NEM a piálás tartja össze! Hanem a közös érdeklődés.

Az egy másik kérdés, hogy amikor összejönnek, akkor beülnek valahová közösen és ESETLEG isznak is...

2022. jún. 23. 12:11
 15/33 anonim ***** válasza:
87%

Hát, én őszintén 8 napot jártam egyetemen, ott is hagytam mert nem tetszett semmi de semmi sem a szakon kívül,volt még egy pár más dolog is ami segített abban, hogy ott hagyjam ilyen hamar...

Első 8 napban az egyik csapat az osztályból valóban kicsapongtak, ami meg nagyon meglepett, hogy éjjel is nagyrészt....

Szóval van benne valami....

2022. jún. 25. 01:43
 16/33 anonim ***** válasza:
62%
Srácok ti hova jártatok ahol ez volt a helyzet? Ez qrva gáz. Az egyetem egy akadémiai intézmény, a közös célok, érdeklődési körök, beszédtémák és tevékenységek tartják össze a közösséget, meg persze a tény hogy a jövőben ezek a kapcsolatok jól fognak jönni. Melyik egyetemen váltja fel ezt az hogy a hallgatók inkább csak lerészegednek?
2022. jún. 25. 11:16
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát én Pécsen tanultam, de igazából máshonnan is ezt hallottam. A közös tevékenység azt jelentette, hogy bejártunk az órákra (= mindenki éppen beesett az órára, végigültük, majd mindenki ment a dolgára) vagy néha végigszenvedtük a csoportmunkákat (= senki nem akart együtt dolgozni senkivel, még a témát sem lehetett normálisan megbeszélni vagy elosztani nemhogy összedolgozni…). A beszélgetések pedig maximum olyan témákra korlátozódtak, hogy van-e jegyzeted, fel tudsz-e írni a katalógusra, mik voltak a kérdések a vizsgán, ki mit utál a szakon stb. A szakról magáról, a tanultakról, az érdeklődési körünkről stb. egyáltalán nem beszélgettünk. A célok és tervek is inkább csak versengésként jelentek meg, hogy ki tud nagyobbat mondani.
2022. jún. 25. 11:25
 18/33 anonim ***** válasza:
91%
És milyen szak? Pesti vagyok, Pázmány jogra jártam, ott azért igen színvonalas közösség volt. Közös tevékenységet a közös vizsgafelkészülés, csoportmunkák, vitakör, prezik előadása, projektek pl tárgyalásgyakorlat, nemzetközi pályázatok. Meg persze a 20 méterre lévő beülős helyek valamelyikében iszogatás/kajálás, de ott sem részegedett le senki mert az meg a lazább, kötetlen beszélgetésről szólt, kártyajáték, társas, sőt szkanderverseny. A közeli kolikban segítettem pincekondikat építeni, lehetett edzeni utána kajálni. Órák közül voltak kevésbé élvezhetőek, egy polgárjogra nyilván nem jókedvből jártunk be, de csomó beszélgetős-vitázós óra is volt. De meg tudjuk beszélni az anyagot, ki mit értett és az elmagyarázza a többinek, ki mit tart érdekesnek, esetleg ki hogyan tud puskázni stb... Nem hiszem hogy ennyire elit lenne a Pázmányom, hogy ennyire magas szintet képviselne a többi sulihoz képest.
2022. jún. 25. 11:36
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Én tanáris voltam, de megint azt mondom, hogy ezt nem éreztem szak specifikusnak. Nem csak az én tanáris szakomra volt ez jellemző, a BA-sok is ilyenek voltak, illetve akikkel találkoztam más karokról szintén.
2022. jún. 25. 11:58
 20/33 anonim ***** válasza:
69%

Ez a "mindenki csak piál" egy kifogás már bocsánat. Jellemzően a sehova beilleszkedni nem tudó emberek jönnek ezzel, hogy elhitessék magukkal és másokkal, hogy bennük aztán semmi nincsen, ők semmit sem csinálnak rosszul a sok komolytalan, buta, részeges egyetemista tehet arról, hogy magukra maradtak mert ők bizony nem süllyednek le erre a szintre. Na, ez hagyjuk már. Alapból egy nagyon heterogén társaság van az egyetemen. Főleg az első pár félévben van sok komolytalan arc is de közülük sokan lemorzsolódnak későbbre. Nyilván a fiatalok többsége szeret szórakozni, pörögni ez nem jelenti azt, hogy ők semmi mást nem csinálnak és ennyi az életük, személyük. De nyilván te azt nem látod, ha nem ismered közelebbről. Igen, jellemzően nem órán, meg óra után ismerkednek az emberek de volt akit például egy csoportmunka során ismertem meg, mert egy nagyobb projektet csináltunk együtt egy féléven keresztül ami azért jó lehetőség, hogy megismerj valakit. Igen, nálunk is úgy volt hogy négyen voltunk a csoportban és ketten csináltuk az egészet de őszintén nem is bánom hogy az a másik kettő nem nyúlt bele a munkánkba, mert nem lettünk volna előrébb vele. De jellemzően nem órán ismernek meg új embereket a diákok.

Ha valaki tényleg a szakhoz kapcsolódó témákról akar beszélni, akkor az a világ legnagyobb kamuja, hogy a többiek miatt erre nincs lehetősége. Szakkollégium? TDK ülések? Egyedi előadások, konferenciák? Általában vannak önképző körök valamilyen néven. Az ELTE-n itt van a BEAC mint sportegyesület, a karunkon volt színjátszókör is, de ezek tudom hogy vannak a Pázmányon és Pécsett is. Mi tartotta vissza a panaszkodókat hogy részt vegyenek bármelyiknek a programjain? Ja, hát saját maguk.

2022. jún. 25. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!