Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok ha a futár...

Mit csinálnátok ha a futár kb. haldokolna míg felviszi hozzátok a rendelt csomagot?

Figyelt kérdés

Egy kelletlen szituációba keveredtem pár napja és azóta se tudom mit kellett volna reagálnom. Kezdem azzal, hogy egy nagy súlyú tárgyat rendeltem és nem is keveset fizettem azért, hogy ne csak a kapuig, hanem konkrétan a bejárati ajtóig hozza a futár a dolgokat (ez plusz 10 ezer forint az alap szállítási díjon felül, tisztázva volt az is, hogy hányadik emelet és hogy nincs lift). Rólam azt kell tudni, hogy elég kis termetű vagyok és izmom sincs, nem véletlenül fizettem pluszba.

Viszont a futár kb haldoklott míg fel tudta hozni a csomagom. Láttam, mert én is le kellett menjek hogy beengedjem, és ilyen kis kocsival hozta a dolgokat fel a lépcsőn. Nem tudom mi lehet a neve a szerkezetnek, de kb magától emelte a lépcsőn a kerekeit. A futár viszont elég erősen zihált, nagyon nem volt formába. Amiért ilyen kiskocsit is alkalmazott nem tudtam volna neki külön segíteni az emelésben.

Viszont az egész szituációt olyan kínosan éltem meg. Folyton úgy éreztem valamit tennem kell, mert a futár mindjárt itt esik össze, viszont egy magatehetetlen állapotba is voltam. Ilyen esetekben hogy lehet segíteni? Vagy illik felajánlani? Vagy mit kell csinálni? Engedjem be a házba, hogy leüljön?

2022. jún. 18. 08:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
25%
Adni neki egy pohár vizet.
2022. jún. 18. 11:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, felajánlották ezt a lehetőséget, kifizettem, oldják meg. Ha cipekedős kiszállítás van, akkor az alkalmazott beszélje meg a főnökével, hogy elbírja a csomagot, vagy nem.
2022. jún. 18. 12:59
 13/15 anonim ***** válasza:
80%

Felajánlottam volna, hogy üljön le pár percre kifujni magát és igyon egy üdítőt. Lehet mégadtam volna neki egy kis borravalot. 500ft nemnagy pénz.

De a tízezer ft pluszból ő nem sokat fog kapni!

Biztos nem hobbibol végez ilyen nehéz munkát a gyatra tüdejével, hanem ez jutott.

2022. jún. 18. 15:33
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Meg szoktam kínálni ülőhellyel, ásványvízzel, kávéval a futárt, - de nem tukmálom egyiket sem! Ha él a lehetőséggel, él, ha nem él vele, akkor meg nem él! Az alapvető emberség nem kerül külön pénzbe!
2022. jún. 19. 15:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem a te felelősséged, hanem a cégé és a munkavállalóé. Ami a tied, megtetted, a szolgáltatást kifizetted.

Az ételfutárok telefirkálták a házban a liftet, hogy kitől kaptak, kitől nem, és hogy hova menjenek.

Na, azóta egy fillért sem.

Nix borravaló. Az benne van a szolgáltatás árában. Soha, senkinek.

2022. jún. 27. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!