Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Normális a szomszédom? Többi...

Normális a szomszédom? Többi lent

Figyelt kérdés

Van egy haverom/ szomszédom

Pesten 40 millióért vett pár hónapja egy lakást a 22 éves lányának és annak a 24-25 éves pasijának.

Mivel a lány régóta együtt volt a pasival ragaszkodott hozzá hogy a pasi nevén is legyen a lakás 50-50%-ban.

A pasi 0 forintot adott bele a lány azt hiszem kb 1milliót.

A többit pedig a lány szülei..

Tegnap este mesélte nekem,hogy a lánya, hát külön fog menni a pasijával.

Ahogy a lakás fele a nevén lett rögtön szétment a csajjal.

2022. jún. 8. 14:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

A saját hülyeségétől senkit nem lehet megmenteni...

Ennyi. Ne foglalkozz vele.

2022. jún. 8. 14:22
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
hiba volt. Haszonélvezettel kellett volna átadni. Amúgy addig örüljön, amíg em tapsolják el(mert el fogják)
2022. jún. 8. 14:23
 3/11 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom.

Aki h#lye szenvedjen.

A srác pedig jó helyre tedte a kukiját.

0 forintból,ha eladják a lakást simán 15 millió forint tiszta haszna lesz.

2022. jún. 8. 14:27
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Persze, hogy nem normális. Már eleve csak a saját lányomnak sem vettem volna egy lakást, csak annyi, hogy tessék, vettem egy kecót, lakhattok benne ingyér. A sráccal meg elbeszélgetnék. Úgy, hogy megértse.
2022. jún. 8. 14:35
 5/11 Drakula ***** válasza:
74%
Inkább naiv.
2022. jún. 8. 14:54
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
MEg akarta fogni a pasit a lányának, vagy mi volt az indok?
2022. jún. 8. 15:02
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Van ra jo esely, hogy a pasi nem ker a lakasbol. Azert merem remelni, hogy az emberek tobbsege igy viselkedne. Ha pedig megis ragaszkodna hozza, meg lehet probalni pereskedni. Persze a kerdesre valaszolva normalis ember ilyet nem csinsl
2022. jún. 8. 15:05
 8/11 A kérdező kommentje:

Szerintem nem erről van szó.

Inkább a lánya követelte,hogy a pasiját is vegyék be a szerződésbe,a pasija nyomására.

A szomszédom pedig amennyire b@lfasz engedett neki.

2022. jún. 8. 15:06
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát jó nagy barmok, ez vitathatatlan.

De azért még nincs minden veszve, visszaszerezhetik a fél lakást, a költségek levonásával:

Ptk.: "6:237. § [Ajándék visszakövetelése]

(...)

(3) Az ajándékozó visszakövetelheti az ajándékot, vagy követelheti az ajándék helyébe lépett értéket akkor is, ha a szerződő felek számára a szerződéskötéskor ismert olyan feltevés, amelyre figyelemmel az ajándékozó az ajándékot adta, utóbb véglegesen meghiúsult, és e nélkül az ajándékozásra nem került volna sor."

Itt gyakorlatilag a szomszédod volt az ajándékozó. És arra a feltevésre alapozva adta a fél ingatlant, hogy a gyerek majd feleségül veszi a lányát, és boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Ha nem kapják vissza saját szóra, akkor ügyvédhez kell fordulni. Ő majd elmagyarázza az illetőnek, hogy ha nem adja vissza magától a lakást, akkor ebből per lesz, amit nincs esélye megnyerni, viszont a pereskedés nem ingyen van ám, és akár 200 E-t is veszíthet az ügyön, ha akadékoskodik.

2022. jún. 8. 15:47
 10/11 mindentudó99 ***** válasza:
84%
Még 17 évesen kaptam egy parasztházat szüleimtől. Nem volt nagy szám de fel is újították. Rám íratták de ők voltak a haszonélvezők. Az ügyvéd javasolta nekik nehogy gyerek fejjel valami lot.ó kiforgasson a házból.😁
2022. jún. 8. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!