Elítélendő, ha valaki "csak" gondolatban pedofil?
Szerintem rohadtul. De volt egy kérdés itt régebben, ahol ezt kifejtettem, és nekem nem úgy tűnt, hogy sokan egyetértenének velem. Most szembe jött velem egy eset, amit Facebookon olvastam.
Egy pasas a saját erkélyén verte, ezt meglátták lentről, először vicces volt, majd a pasi bement a lakásba, azt hitték vége, de csak elővett egy távcsövet, amit aztán a szeméhez tartott. Abba az irányba, amerre nézett, egy kislány táncolt és ugrabugrált egy másik erkélyen. Engem ez baromira felzaklatott, gusztustalan, undorító féreg ember az ilyen.
Na de az említett kérdés alatt, az ilyen és ehhez hasonló pedofilokat megvédték, mert hogy nem fajul tettlegességig (nem nyúl a gyerekhez). Szerintem pedig ez sincs rendben és marhára elítélendő. Ti hogy gondoljátok?
"Egy pasas a saját erkélyén verte, ezt meglátták lentről"
Tehát nem csak gondolatban volt pedofil. Egyéb kérdés?
Na igen, ilyesmiket írtak ott is. Erre az lenne a kérdésem, hogy ha a te gyereked táncikált volna az erkélyen és ez a pasi arra veri, akkor se ítéled el?
Ez a példa éppen elítélendő. Közsszemérem sértés. Ahogy én se masztizok nőként a gyúroda ablaka alatt, úgy ő se verje ott, ahol mindenki látja.
Amíg valaki megtartja gondolati szinten és ábrándként a pedofil gondolatait, szót se ejt róla, addig nem lehet vele mit kezdeni. De már az is büntetendő, ha valaki a darkweben pedofil képeket tölt le a gépére. Szóval a mezsgye nagyon vékony a büntethetőség és a bűntetlen között. Habár én a kósza gondolatot is mélységesen megvetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!