Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Baj, ha 28 évesen gondolatban...

Baj, ha 28 évesen gondolatban elengedem az életet?

Figyelt kérdés

Egy Budapest melletti vidéki közegbe születtem, a sulikat kitűnően, vagy minimum jó eredményekkel általában elvégeztem, jelenleg egyetemre járok munka mellett, de nem haladok egyről a kettőre, pedig már tényleg nem költök semmire, csak megtakarítok, hogy legyen minden eshetőségre. Viszont azt érzem, hogy amellett, hogy meg tudom teremteni a magam biztonságát, az életből semmi nem jut, mert arra már nem marad.

Egy ideje foglalkoztat a "mi lenne, ha lenne gyerekem" gondolat, de próbálom kigyomlálni magamból, mert nincs meg az az anyagi háttérországom, amivel vállalnék, ugyanakkor sajnálom, hogy el kell engednem ezt is, mint már annyi mindent az életemben.

Egy percet sem éltem az életből, igazán boldog pillanataim soha nem voltak eddigi életem során, mindig csak a kötelességek teljesítése, megfelelés a környezetnek, és a pénzen való görcsölés volt a fő program.

Kezdek már elengedni mindent.

2021. ápr. 5. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia ezzel sajnos nem csak te vagy így. Én is kezdek mindent feladni és elengedni.
2021. ápr. 5. 21:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen baj!

Amiket leírtál az anyagiakról ,az a társadalom nagyobbik részének ugyanolyan mindennapi küzdelem mint neked.

De nem szabad, hogy mindent az anyagiaknak rendelj alá. Tudom, hogy közhely, de a legjobb dolgok ingyen vannak!

A gyerekvállalást ma Magyarországon elég rendesen támogatják. Ami viszont sokkal nehezebb, hogy megtaláld hozzá a megfelelő partnert.

2021. ápr. 5. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
könnyebb elengedni és kifogások mögé bújni, mint elkezdeni felelősséget vállalni és tenni a jobbért.
2021. ápr. 5. 21:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Mit jelent számodra az, hogy eddig még nem éltél? Miben volt kevesebb az amit megéltél és kinek az életéhez képest? Milyen lehetőségeid voltak eddig, és milyen lehetőségre vársz?
2021. ápr. 5. 22:15
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

Te életed, de aki nagyon vágyik valamire az megfogja találni az útat hozzá. Én a te korodban, majdnem a 0-ról építettem fel az életem 4 év alatt. Most közös fészekben, a férjemmel várjuk a babánkat.

Mondjuk nekem ehhez kellett sz is, hogy a halál szele meglegyíntsen, és rájöjjek rohadt rövid az élet, a várakozáshoz még rövidebb, és úgy tekintek a maradék éveimre mint egy ajándékra, ami arra van, hogy megváltoztassam az életem befejezését.

2021. ápr. 5. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!