Hogyan reagálhatok szóban és gondolatban arra, ha azt mondják, hogy meghíztam?
Kamasz korom óta tesznek megjegyzést a rokonok a másik súlyára. Ha valaki felszed pár kilót, akkor van, aki elkezdi fogdosni, simogatni vagy bökdösni a másiknak a súlyfeleslegét (pocak, püskpökfalat), más kétségbeesetten kérdezgeti, hogy mi történt, miért hízott el, van aki meg csak mondja, hogy "Meg vagy hízva!" és elkezd nevetni, esetleg kihozza a mérleget és ráállítja az elhízottat, hogy nézzük csak meg ez hány kg plusz és amikor kijön a szám a mérlegre akkor elkezdik, hogy "Jesszus Mária!".
Én ezt már egyetemistaként is nehezen éltem meg, ha egy nehezebb szemeszter végére meghíztam, inkább betegséget hazudtam és nem mentem családi összejövetelre vagy ha mentem, előre ideges voltam emiatt.
Kb 4 évvel ezelőtt anorexiás voltam, de kigyógyultam. Egy ideig normális volt a testsúlyom, de a home office alatt feljött valamennyi. Nem vészes szerintem, nem kövér vagyok, a ruháim is feljönnek rám, de látszik, hogy már nem vagyok nádszálvékony, mint 2020-ban. Kilóban nem tudom, mennyi a változás, direkt nincs elem a mérlegben.
A kedves "De jó, híztál!" megjegyzésektől már nem fog el a sírhatnék, hanem semlegesnek érzem, néha bóknak veszem, néha nem törődök vele és, ha a tükörbe nézek is meg vagyok elégedve.
Viszont lesz vasárnap egy családi összejövetel és pont azokkal, akik élvezettel tesznek megjegyzést mindenkinek a súlyára.
Szeretnék előre fekészülni, hogy mit gondoljak, ha nagyon elkezdik a súlyomat kitárgyalni. Nagyon erőszakosak tudnak lenni, félek, hogy el fog törni nálam valami, ha tőlük mint sértést kapom meg, hogy meghíztam, ezt el szeretném kerülni, hogy bármi negatív következménye legyen a tudatomban.
Illetve mit lehetne nekik szóban mondani?
Az én családom is ilyen, vagyis inkább a rokonaim, de egyáltalán nem érdekel a véleményük...voltam már 120 kg izom is "jól nézel ki de lábra gyúrhatnál többet" aztán volt hogy nagy hasam volt "jajj de elhíztál" most meg 110 vagyok "hú de levagy fogyva :D...meglehet felelni szerinted az ilyeneknek?
29f
Szia!
Nem hiszem hogy sokat tudnék segíteni, de sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy, főleg hogy a családon belül folyik ez. Amikor nekem tesznek megjegyzést a súlyomra lerendezem annyival hogy "Én jól érzem így magam.", vagy egyszerűen csak rájuk hagyom. Talán érdemes lenne elmondanod nekik hogy mennyire megbántanak ezzel, mert lehet ők csak viccnek veszik, és nem is gondolják mennyire sértő lehet ez.
Ha él az anyjuk, azt mondanám "anyádat állítsd mérlegre".
Amúgy tuti nem hagynám magam így megalázni.
Nincs valami jól kinéző haverod, kollégád, ismerősöd, ki elkísérne erre az összeröffenésre és bemutatnád mint a barátodat?
Aztán ha valaki megjegyzést tesz, azonnal ő reagálna, hogy
"Dehogy van meghízva, inkább még szednie kellene magára! Én a gömbölyűeket szeretem!"
Sőt, ha az illető aki beszól neked, maga sem sovány, akkor mondhatná a "barátod", hogy
"Azt sem bánnám, ha olyan kövér lenne, mint maga Sári néni!"
Ugyanilyen helyzetben voltam, csak nem tudta a tágabb família, hogy anorexiás voltam.
Egyszer elegem lett és megmondtam, hogy sokkal jobban nézek most ki mint akkor, amikor konkrétan haldokoltam és elkezdtek leállni a szerveim.
Olyan kuss volt utánna, senki köpni, nyelni nem tudott.
Maximálisan megérte, imádtam a fejüket. Azóta senki nem mer beszólni a súlyára senkinek😝
Ha nő lennék, én ezt játszanám be:
Ha valaki beszólna, hogy nézd meg, hogy meg vagy hízva, akkor megmondanám, hogy hát igen,de így az negyedik hónapban nem érdekel.
-Ó csak nem terhes vagy?
-Nem, csak szilveszterkor fogadalmat tettem, hogy idén magasról szarok arra, ha valakinek nincs más dolga meg témája, csak a másik kinézetét meg súlyát fikázni.
Meghíztál!
Legalább nem vagyok bunkó. :)
Beszólnèk.
Ha random tesz megjegyzést valaki:
"A plusz súlyt le lehet adni, de ha ilyen ronda fejem lenne, azon már nem tudnék változtatni."
Ha idős teszi:
"Nekem még van időm lefogyni, de maga már olyan öreg, lehet azt nem éri meg."
Ha fiatal:
"Ahhoz képest, hogy milyen fiatal vagy, te sem vagy éppen jó kondiban."
A mérleges dolighoz:
"Először X és Y álljon rá, szeretném tudni hány kiló marhahúsunk van itthon."
Továbbiak:
"Rajtam több a súly a kézzelfogható súly, rajtad pedig a kézzelfogható fasság."
"Attól, hogy valaki vékonyabb, még nem lesz tőbb esze,igaz XY?"
"Miért ilyen fontos ez, talán magának ez a fétise?" - illetve bármilyen szexuális jelleggel hozod összefüggésbe,nagy kuss lesz.
De van egy egyszerűbb dolog is, megkérdezed ki mit ért el az életben, mióta nem találkoztatok. Ezt lehet finoman. Aztán elkezdesz viccelődni vele, hogy mennyire béna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!