Tudatosan gyermektelenekhez írom a kérdést. Mik a legnagyobb előnyei annak, hogy nincs gyereketek?
Mi a férjemmel imádjuk a spontán utazásokat. Van, hogy este 10-kor indulunk el valahova.
Plusz mindketten szeretjük a munkánkat, vannak hobbijaink stb.
100%-ban magunkra/egymásra tudunk koncentrálni, a pénzt is magunkra költjük, nincs kötöttség, sz.ros pelenka, visítozás, bőgés.
Amúgy sem szeretjük a gyerekeket, soha nem is akartunk.
Asszem fel is akasztanám magam, ha annyiból állna az életem, hogy amíg bölcsibe nem adom a gyereket, addig itthon rohadok büfis pólóban mackónadrágban, összekontyozott hajjal és két etetés között alszom vagy mosok.
Utána meg az a munkahely-bölcsőde-haza háromszög. Kösz, ebből a mókuskerékből nem kérek.
Jogom van önzőnek lenni. Nagy előny, hogy így megtehetem.
Ráadásul a családom is problémás. Elváltak a szüleim, nem igazán voltam boldog.
Nem is akarnék ilyen életet egy gyereknek.
Nincs fölösleges vinnyogás körülöttem, másra vonatkozóan van felelősségem, de gyerekre így nem, nem kell félnem attól, hogy bepil-bedrogozik, egyéb rosszat tenne, nincs konfliktus, kevesebb az értelmetlen dologra elment mani.
Jobb egyedül. (F)
1. Ha ilyen ütemben keresek továbbra is, rengeteg megtakarításom marad, így hamar nyugdíjba tudok menni a tartalékaimból.
2. Sokkal jobb egészségnek örvendek már most is, mint a korombeli gyerekesek többsége. Pedig csak 30 vagyok. A bőröm, a fogaim, az alakom, a lelki egészségem, kipihent vagyok, fókuszált, nyugodt életet élek. És egy szép, tiszta, csöndes otthon fogad mindig, mikor hazaérek.
3. Nem kell attól tartanom, hogy elbaszom más életét. Ha lenne gyerekem, nem adnám az alá, hogy a legjobb oktatásban részesüljön és saját otthona legyen. Ezért nekem rengeteget kellene dolgoznom. Meg a társadalomnak sem akarok rosszat egy felelőtlenül vállalt gyerekkel. Látok belőle eleget manapság.
4. Nem vagyok lekötözve. A munkámat otthonról végzem, nincs senki, aki miatt egy helyen kellene élnem, mert nem tud a gyerek iskolát váltani. Nem kell az exemmel tartanom a kapcsolatot a gyerekem érdekében, nem vagyok kiszolgáltatva egy kicsi gyerek miatt senkinek, nem estek ki évek a karrieremből, kettévágva azt...
Ó, engem nem zavar, hogy önző vagyok.
Inkább legyek önző, mint azok a dolgok, amik szülőként lennék.
A jó bornak nem kell cégér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!