Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatal párok, akik a baráti...

Fiatal párok, akik a baráti társaságukban az egyedüli gyermektelenek, nem érzitek rosszul magatokat?

Figyelt kérdés
A férjem már átlépte a harmadik X-et, én a húszas éveim végét taposom. A barátaink többsége már mind családot alapított, egyedül a férjem legjobb haverja az, aki még csak úgy keresi a helyét a világban, bár ő elég nehéz eset. Teljesen átalakult a társaságunk, hozzák a kicsiket, a legjobb barátnőmnek egyszerre lettek kis ikerfiai és olyan boldog mindenki. Már nem a bulik a téma, nem a pasizás/csajozás, hanem a gyerekekkel szervezett programok, tapasztalatcsere, amiből én és a férjem kimaradunk, csak ülünk, mint a sült halak és nem tudjuk kivenni a részünket a beszélgetésekből. Persze, ez az élet rendje, de olyna kívülállónak érezzük magunkat és azért is tölt el minket ez rossz érzéssel, mert ha lennének olyan lehetőségeink, mi is vállalnánk már gyereket. A férjem most van benne a mókuskerékben, 30 éves korára kapott olyan lehetőségeket, amiket addig nem, ezért most nem lenne túl jó visszatáncolnia, minden idejét leköti a munkája, ami a hobbijából alakult ki. Én úgyszintén a karrierem "csúcsán" vagyok, szinte alig alszom, mert egész nap futkározom ide-oda, teljes kapacitással azon vagyok, hogy sikereket érjek el a munkámban, elismerjenek. Persze, nem ez az egyetlen akadály, hanem az is, hogy egy belvárosi lakásban élünk, ami egy fiatal házaspár számára nagyon kényelmes, modern, praktikus, de egy gyereknek már kevésbé lenne az, családi házban jobb lenne gyereket vállalni, de a lakás eladása nélkül nincs annyi pénzünk, hogy vegyünk egyet. Fizetjük a 2 kocsi részleteit is, meg mást is, addig pedig nem érzem magam anyagi biztonságban, amíg hitelünk van. Pörgős az életünk, én dolgozom, hogy jobb legyen, a férjem pedig próbálja megragadni az utolsó esélyt a kitörésre. De mindezek ellenére sokszor fáj a szívünk, hogy talán mi is lehetnénk olyan jó szülők, mint a barátaink, fiatal szülők akartunk lenni, de ha várunk még éveket, akkor ez nem fog beteljesülni. Örülök a többiek boldogságának, de kicsit irigyelem őket, hogy ennyire fel tudtak adni mindent és a gyerekekre koncentrálni. Minket akármennyire is szerettek régen, már csak a gyermektelen pár vagyunk, akik nem tudnak hozzászólni a témáikhoz, mert még nincs tapasztalatuk. Voltatok már hasonló helyzetben? Mit éreztetek?
2011. dec. 5. 21:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
47%
Voltunk, léptünk: társaságot cseréltünk. Nehogymár az legyen a baráti beszélgetések fő témája, hogy a babó mennyit szopizott, mekkorát szart, bilibe szar, vagy pelusba, gagyog-e még, vagy beszél... Ti ültök mint a sült halak, miközben egyedül nektek van életetek, ez vicc.
2011. dec. 5. 21:27
 2/21 anonim ***** válasza:
51%
A mi baráti társaságunkban is szinte mindenki gyerekkel van mégsem ez a központi téma.igaz külföldön élünk és itt talán másabbak az emberek kicsit, attól hogy gyerekük lesz nem szűkül be a beszélgetés csak a gyerekre, ezért én nem is érzem magunkat kizárva.mondjuk otthoni barátnőm csak a gyerekeiről képes beszélgetni, unalmas is.
2011. dec. 5. 21:35
 3/21 anonim ***** válasza:
58%

Az én helyzetem kissé más, mert én nem akarok soha gyereket,és nem érdekel kinek van, tényleg hidegen hagy, felőlem aztán mesélhet róla, soha nem érdekelt és nem is fog, de ezt tudják is. Én annak örülök, hogy nekem nincs, de az ő boldogságuknak is örülök. Mégis szeretnek engem ennek ellenére és attól,hogy nincs gyerekem még aktívan részt tudok venni mindenben. Nekik sem csak a gyerek az életük, illetve akinek ez, annak barátai sem maradnak, mert az emberek, még azokat is, akiknek van gyerekük az őrületbe lehet kergetni azzal, hogy valaki semmi másról nem beszél csak a gyerekről.

Szóval egy percig se érezd magad kellemetlenül, azért szeretnek titeket, amilyenek vagytok, és ez nem változik, akár lesz gyereked, akár nem.

2011. dec. 5. 21:37
 4/21 anonim ***** válasza:
62%
Én egyedülállóként élem meg ezt, párom nincs. Ezzel szemben viszont a barátaimnak mind van gyereke, társa. Nekem azt is hallgatnom kell, hogy szexelnek, a második gyerek miért nem jön már és azt nem veszik észre nekem milyen nehéz lehet a dicsekvést hallgatni.
2011. dec. 5. 21:37
 5/21 anonim ***** válasza:
40%

21:27

Még jó hogy a világ ilyen fekete meg fehér. Neked biztos hatalmas életed lehet, így látatlanban is rendkívül irigyellek.

2011. dec. 5. 21:43
 6/21 anonim ***** válasza:
30%

21:43

Legyél szives a kérdésre felelni

Egyébként látom érzékenyen érint a téma, máskülönben csak legyintesz, rápusztulsz a piros kézre és továbblapozol, de ezek szerint telibetaláltam.

2011. dec. 5. 21:50
 7/21 anonim ***** válasza:
38%

"rápusztulsz a piros kézre"

Ez mekkora :D Pacsi :):)

Én felpontoztalak,egyet is értek, persze nem mondom, hogy ez mindenkire igaz, de rengeteg mindenkire ráillik a leírásod.. Na az ilyeneket én is, és kb. minden barátjuk kerüli.

2011. dec. 5. 21:51
 8/21 anonim ***** válasza:
42%

Nekem pedig valahogy az jön le, hogy a lelked mélyén szeretnél te is babát, hogy kiteljesedjen a család.

Kifogás a kertes ház, mert a külkerületben is lehet csendes helyen lakni pl. téglaépületben.

Párod építse a jövőjét, őt igazán nem érinti a te gyerekvállalásod.

Neked kell döntened, hogy feladod a jelenlegi pozíciódat és szülsz vagy nem lesz családod vagy majd esetleg 30 felett. Bár, akkor is lehet, hogy fontosabb lesz a karriered. Csak meg ne bánd.

1-2 év kiesés egyébként nem a világvége.

Ez a ti döntésetek.

2011. dec. 5. 21:55
 9/21 anonim ***** válasza:
70%

"váltottunk"

Jó barátok lehetnek,ha

1. nem érdekel,amiről beszélnek neked, nem tolerálja egyik fél sem, hogy mi érdekli a másikat,

2. csak úgy váltogatva vannak....

2011. dec. 5. 21:58
 10/21 anonim ***** válasza:
38%
Éppen ezért váltottunk. Az ember tolerálja hónapokig, 1-2 évig, ha valaki kiesik a megszokott ritmusból, hiszen persze hogy lefoglalja a babavárás. Aztán megszületik a kicsi, ekörül forog az élete, természetes. De ha már a harmadik évbe lépünk bele úgy, hogy egy könyvet el nem olvasott, viszont a tévés sorozatokat kívülről fújja, soha el nem jön velünk sehova, mert gyerekkel nem akar, de nincs kire hagyni, vagy nincs pénze babysitterre, ha a munkámról, vagy a nyaralásomról, vagy bármiről beszélek, akkor ásítozik, majd közbevág olyan égrengető problémával, hogy a szomszéd galád módon BOLTI TÚRÓKRÉMET ad a babójának uzsonnára... mondom, ez már a harmadik olyan év, amikor csak és kizárólag a gyerekekről van szó, a kérdező mintha az én ismerőseimről írt volna... Ilyenkor ugyan mit lehet egymással kezdeni??
2011. dec. 5. 22:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!