Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valóban jobb gyereknek lenni...

Valóban jobb gyereknek lenni mint felnőttnek?

Figyelt kérdés
Hogy látjátok? 🤔

2022. ápr. 30. 08:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%
Igen, egyértelműen.
2022. ápr. 30. 08:58
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem igen, ha nincs komoly baj a szülőkkel, akkor igen.
2022. ápr. 30. 09:01
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
A legtöbb embernek jobb. Általánosságban nézve gyerekként kevesebb a gondunk, egészségesebbek vagyunk. Persze vannak fordított esetek, pl aki gyerekként sokat volt beteg, felnőttként meg nem, vagy gyerekként mindig verték, felnőttként nem, az jobb szeret felnőttnek lenni. Ami viszont mindenkinél egyforma, hogy az idő haladtával egyre közelebb kerül a halál időpontja, ami nem túl felemelő érzés. Jó esetben minden életszakasznak megvan a maga szépsége. Nekem csodás gyerekkorom volt, a felnőtt lét meg testi-lelki szenvedés, így talán érthető, hogy 8-10 éves szeretnék lenni.
2022. ápr. 30. 09:04
 4/16 anonim ***** válasza:
82%

Én egy percre nem sírom vissza a gyermekkorom, pedig nem voltam verve, de érzelmileg elhanyagolva igen.

Nekem jobb felnőttnek lenni. Szeretek dolgozni és a saját családommal lenni.

2022. ápr. 30. 09:09
 5/16 anonim ***** válasza:
90%

Az én esetemben nem. 8 óra munka után hazamegyek és másnapig szabad vagyok. 40 óra munka után eljött a hétvége. Nem kell ebben a 2 napban a munkával foglalkozni.

Abban az éveimben, amikor diák voltam, bizony iskola után házifeladattal és dolgozatokra való készüléssel múlattam az időt, majd a hétvégémből is ment el idő amikor tanulnom kellett.

Ráadásul önálló vagyok, és nem egy szülő akarata szerint élek, nem egy szülő hangulata vagy lelkiállapota befolyásolja az enyémet.

Sosem fordult elő, hogy a munkából rettegve indultam volna haza, hogy milyen büntetés vár majd rám otthon, mert hibát követtem el, ami bekerült az aktámba, míg az iskolában nem így volt, amikor például egy becsúszott egyesről volt szó és hazáig azon morfondíroztam, hogy ezért kiabálnak velem, bezárnak a szobámba vagy felpofoznak.

És lám, egy közeli rokonom bolond módjára viselkedik egy családi összejövetelen? Felállok és hazamegyek, elszigetelhetem magam tőle. Egy gyereknek még a saját otthonában is tűrnie kell a szülei badarságait (alkoholproblémák, hisztéria, drogproblémák, veszekedés, verekedés).

2022. ápr. 30. 09:10
 6/16 anonim ***** válasza:
91%
Nekem a fiatal felnőttkor volt a legszebb, egyben legrövidebb időszak az életemben. A legrosszabb a tinédzserkor az iskolai megalázásokkal.
2022. ápr. 30. 09:25
 7/16 anonim ***** válasza:
66%
Egyet tudok érteni a 6-os válaszolóval.Nem mindenkinek jó a fiatalkora,és sokan inkabb fiatal felnőtt korban kezdenek el "igazán élni".Szerintem a felnőttkor sokkal jobb,mivel kevésbé vagy korlátozva.Lehet ezt érteni akár a szülői részről,vagy éppen,hogy ha egyedül élsz,senki sem szabja meg,hogy mit csinálj.Természesen a hátrányok is megvannak,de mindig te magad vagy aki alakítod az életed :)
2022. ápr. 30. 09:35
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is jobb felnőttként, mivel alkoholista szüleim voltak. Csak azt sírom vissza, hogy rengeteg energiám volt, 5 órás edzést meg sem éreztem, most meg 1 óra után kivagyok.
2022. ápr. 30. 09:37
 9/16 A kérdező kommentje:

Mert öregszel. 🧓

2022. ápr. 30. 09:42
 10/16 anonim ***** válasza:
Én ezt nem tudom így "am bloc" megítélni. Bizonyos szempontokból gyerekként volt jobb, más szempontok szerint most. Szerintem jó szüleim vannak, ha nehezen élhető családban növök fel, mást mondanék.
2022. ápr. 30. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!