Mire gondoltok,ha az utcán láttok egy sánta embert aki
mankóval jár?
Figyelt kérdés
A barátomnak volt egy balesete, novemberben műtötték, és még mankóval jár. Már nincsenek fájdalmai, nem szed gyógyszert és itthon a ház körül is kényelmesen közlekedik 1 darab mankóval. Rövidebb távokra, például a konyhába vagy a fürdőszobába kibiceg mankó nélkül is. Szerencsére ülőmunkája van egy irodában, így már dolgozik is és vezetni is tud.
Viszont utcára nem hajlandó kimenni, mert attól fél,hogy az emberek kinevetik vagy gúnyolódnak rajta.
Tehát november óta nem hagyta el a házat csak annyira,hogy eljár dolgozni.
Nekem picit kellemetlen tapasztalatom van. 2015ben 4hónapig mankóval jártam, az emberek ugyan nem szóltak semmit, de sokuk arcán szánalmat fedeztem fel. Tovább is van: Egy áruház parkolójában mikor mentem az autómhoz egy csorda öregasszony hallhatóan rólam sutyorgott valami ilyesmit "drágajóistenem hogy tud ez így vezetni?!"
2022. ápr. 18. 20:59
12/16 anonim válasza:
#11 vagyok, közben eszembe jutott egy másik story is. Annó a suliban volt egy srác aki erősen sántított és a tanárok külön felszólították a diákokat,hogy nehogy valaki piszkálni mérje emiatt. Nem is volt volt semmi, jófej gyerek volt,mindenki barátkozott,teljes életet élt és nem bántotta senki. Tehát a tapasztalatom a sztereotípiákkal ellentétben, hogy nem a gyerekek akik sandán végigmérnek, hanem az öregasszonyok.
2022. ápr. 18. 21:08
13/16 anonim válasza:
"Neked is jó szar életed lehet, hogy mindenre megjegyzést kell tenni."
Hagyjuk már az álszentséget.
Ha meglátunk egy béna, sánta, fogyatékos, akármilyen embert akkor a többségnek az fog beugrani, hogy "hát jó szar neki". Nem fogja senki kimondani, de gondolni ezt fogja.
2022. ápr. 19. 10:03
14/16 anonim válasza:
Én bal alkar hiánnyal születtem. A bámulást meg lehet szokni. Meg le kell tojni az embereket. 38L
2022. ápr. 20. 17:52
15/16 anonim válasza:
Én balesetben vesztettem el a lábam.
Egy darabig mankózni kellett. Hát biztos feltünő voltam :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!