Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mihez kezdenél, ha most...

Mihez kezdenél, ha most örökölnél 28 millió forintot?

Figyelt kérdés

Úgy hozta a sors, hogy apai ágon kihalt az egész rokonság az elmúlt néhány évben. Így most az ingatlan és ingóságok eladása után az én örökségem nagyjából 28 millió forint lesz. Sok dolog van amit egész életemben nem engedhettem meg magamnak ( pl. szeretnék egy új autót max 5-6 millió forintig) de ezen túl fogalmam sincsen mihez kezdjek a fennmaradó összeggel.

Soha nem voltunk gazdagok, amolyan csóró családból származom, éppen ezért félek hogy majd nem tudok megálljt parancsolni, és elszórom a pénzt.

Mivel egész életemben nélkülözni kellett, nagy a csábítás hogy mindent egyszerre beszerezzek amiről korábban csak álmodni mertem.

2022. márc. 29. 01:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%

Na, klasszik proli első döntése a lehető legrosszabb, új autó. Amint megveszed, felére csökken az értéke, míg végül évek kitartó pénznyelésével (biztosítástól adókon át stb) töredékére csökken. Remek húzás.

Nos, az alábbiakat javaslom:

Ha nincs saját ingatlanod, vegyél.

Ha van saját ingatlanod, és hülye vagy a pénzhez, vegyél egy másodikat.

Ha van saját ingatlanod, és kicsit értesz a pénzhez, akkor egy befektetési alapba rakd be amit menedzselnek helyetted.

Ha van saját ingatlanod, és nagyon értesz a pénzhez, akkor menedzseld te a befektetéseid.

Ha jól csinálod, ebből nyugdíjba mehetsz 8-10 év múlva, ha nem, akkor lesz egy új autód, ami 10 év múlva már nem lesz új, és ugyanott leszel mint a pénz előtt.

2022. márc. 29. 01:19
 2/23 anonim ***** válasza:
83%

Mondom en mit csinalnek, vennek 20 millioig sajat ingatlant videki kisvarosban egy garzon kijon ebbol de van ahol 50 nm is (munkahely legyen kozel), 2 milliot magamra koltenek pl kocsi, ruha, fodrasz, egy jo vacsora eteremben, hosszabb tavra hasznalati eszkoz butor a lakasba ilyesmi, a tobbi menne tartalekba pl allamkotveny pmap vagy pemap.

Ha van barmi valalkozas otleted amit szivesen csinalnal es tudnad is csinalnk, akkor viszon minden penzt abba tennek.

2022. márc. 29. 01:21
 3/23 anonim ***** válasza:
81%
Mid van (ingatlan, ingóság), hány éves vagy, családi állapot, fizetés, megtakarítás? 5-6 millióért biztos nem vennék kocsit, kidobott pénz.
2022. márc. 29. 01:22
 4/23 anonim ***** válasza:
31%
Kikérném egy tanácsadó véleményét.
2022. márc. 29. 01:31
 5/23 anonim ***** válasza:
20%

#1 vagyok

#2 szerintem sok butaságot is írt. Államkötvénybe ne tedd, mert veszteséges. Inkább bízd profikra, ha már nem akarod menedzselni.

2 milla kocsira is 30 milla lenne a számládon 15 év múlva csak egy átlagos 18% APY részvénycsomaggal számolva. Kidobott pénz.

A vállalkozás ötlethez pedig nem pénz kell, hanem ötlet, és befektető. Két vállalkozásom van és összesen az alaptőkét tettük bele, a töbi pályázat, befektető, stb. Saját vállalkozásba pénzt rakni nagyon ritkán jó ötlet, majd validálja a piac, vagy nem.

2022. márc. 29. 01:36
 6/23 anonim ***** válasza:
Kifizetném a házunk maradékát, építtetnék plusz két szobát és szülnék még két gyereket. Ehhez autó is kellene, de biztosan nem venném újonnan. Ezzel kb a felét költeném el, a maradékot vagy lekötném valamilyen jó kamatozású számlára, vagy vennék egy lakást, amit kiadnék, ezzel is teremtve némi fix jövedelmet.
2022. márc. 29. 02:00
 7/23 anonim ***** válasza:
44%

"Sok dolog van amit egész életemben nem engedhettem meg magamnak ( pl. szeretnék egy új autót max 5-6 millió forintig)"

Szerintem ezentúl sem engedheted meg.

Vegyél valamit, amiből van havi jövedelmed, pl. bérleti díj. 28 M-ból max. 80 000 Ft havi biztonságos jövedelmed lehet.

Na, az az az összeg, amit elkölthetsz és plusz jövedelmed az eddigieken felül.

Ha ennyiből kijössz egy hónapban, akkor pl. onnantól megengedheted magadnak, hogy ne dolgozz másnak, csak a saját dolgaiddal foglalkozz.

Ha megveszed a drága autót - aminek az értéke 2 éven belül feleződik -, annak a havi fenntartása több, mint 80 000 Ft, úgy, hogy közben már csak 20 M-d maradt befektetni, amiből esetleg nem jön be habi 80 000 Ft rá.

Röviden ennyi.

2022. márc. 29. 02:30
 8/23 anonim ***** válasza:
5: Akkor te kockázati befektetőkkel dolgozol és nem vállalsz nekik kifizetési kötelezettséget minden esetre?
2022. márc. 29. 02:39
 9/23 anonim ***** válasza:
76%
Ezt a büdös életbe nem fogom felfogni, hogy hirtelen sok pénzből mindenki azonnal valami méregdrága gizda verdát akar venni. Miért??? Az autó csak viszi a pénzt, mert fent kell ám tartani, és az üzemanyag nem mindig olcsó ám, és egy luxuskocsinak általában nem túl gazdaságos szinten van a fogyasztása.
2022. márc. 29. 04:01
 10/23 anonim ***** válasza:
73%
9-es Biztos menőek tartja, hogy ahogy a kereskedésből kigurul bukik 1 millát, ez ám a gazdagok élete.
2022. márc. 29. 04:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!