Van értelme dolgozni 200 ezerért?
"Amíg a mindenkori bérem 80%-a elmegy albira a maradék meg zsíros kenyérre és ez megy 20 éve addig MIBŐL LENNE TÖBB?"
Ok. És? Most sajnáltatni jöttél ide magadat? A kérdező a szüleivel él, nem albit fizet Pesten nettó 200-ból. Köszi, puszi.
"Tehát te nem költöttél kajára, hanem 50ből elintézted a rezsit és a kaját."
Mivel nem úgy éltem a szüleimmel, mint két idegen, igen, 20 a rezsi, 30 a kajába beleadásom. De én főztem, mostam, takarítottam, a legtöbbet én vásároltam be, levettem ezt is a vállukról, mindenben segítettem őket, miközben én magam is dolgozom/dolgoztam.
De tegyük fel, csak én voltam ilyen hiperszuper mázlista, másnak ez nem adatik meg.
Nézzél már magadra. Nem akarsz dolgozni, mert hogy 200 ezer az semmi, 80-at úgyis le kell adjál. :D Akkor neked az, hogy azt a kaját veszed a pénzedből, amit akarsz, semmit nem számít, ahogy az sem, hogy havi 120-at akkor is félre tudsz rakni, ami bárhogy is nézzük, jobb mint a semmi, akkor is, ha anyádékkal laksz a kövi 30 évben, mert lesz megtakarításod a nyugdíjas éveidre.
De te azért panaszkodsz, mert inkább ülnél otthon, és teljes mértékben eltartatnád magadat még 30 évig. Vagy mit akarsz, öngyilkos lenni, vagy mire jó ez a nyavajgás itt?
25
Az aki nem olyan életképtelen, mint te. Nincs több hozzászólni valóm. Te abban a reményben jöttél ide, hogy majd valaki megmondja a tutit, hogy szerezz 2 év alatt 30 milliót. Sehogy. :)
Hát például az, aki lakást akar venni, és minden erejével erre spórol.
Nem azt mondom, hogy nincsenek kaján+rezsin felül még költségek, de nem minden hónapban megy el még plusz 40 ezer. Mire lehet még költeni? Néha egy-két ruhadarab. Tisztítószerekbe, higiéniai dolgokba nem tudom, mennyire szállsz be, de havi szinten az sem nagy összeg. Kis szórakozás: ha nagyon spórolunk, abba nem fér bele heti szinten ki tudja mennyit elkocsmázni, bulizni stb.
A helyedben egyébként tanulnék, hogy jobban fizető állást találjak, mert 200-ból saját lakásban is nehéz az élet.
Mert ki kellett adnom pár havonta pár ezret?
Képzeld, nekem teljes arcápolási rutinom van, mióta csak dolgozok, én sem tudtam mindig megtartani a 120-at, csak sacc per kb. Azóta persze nem 170-et keresek, mert egyszer tovább kell lépni. De mint mondtam, beértem falun egy házzal, nem kellett 40 milliót összegyűjtenem. :)
Igaz, előnnyel indulok. Lett egy férjem azóta. De mi most arról tehetünk, hogy neked senkid nincs és még a szüleid is idegenként kezelnek pénzügyileg? Mint elmondtam, nem vagyunk varázslók, hogy zsipzsupsz fas*a életet csináljunk neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!