Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem szoktátok úgy érezni...

Nem szoktátok úgy érezni semmi értelme dolgozni?

Figyelt kérdés

Ha megszakadok, akkor se találok olyan munkahelyet, ahol 130-140 ezer forintnál többet keresek, túlórákkal együtt. Anélkül a nettóm 120000. Esetleg Pesten lehet meglenne 180-200 körül is hasonló munkával, de ott az albérlet is minimum 100, plusz ugye a rezsi, szóval kb ugyanott lennék, mint most. Most, ha kifizetem a bérleti díjat, rezsit, marad kb 60000 forintom minden másra. Mondanom se kell, ebből nem sokat tudok félretenni. Elvagyok, nem mondom, hogy nélkülözök, de nem jutok egyről a kettőre. Már nem is érdekel az egész, tudom, hogy sose lesz elég pénzem, de azért bosszant, hogy annyi mindenről lemaradok, csak mert szegény családba születtem. Kilátástalan az egész helyzet!

Ti nem szoktatok így érezni? Hogy minek erőlködni, ha úgyse jut előre az ember?

2016. aug. 17. 18:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
Azért dolgozol, hogy élhess, és tovább dolgozhass. Elmész nyugdíjba, kapsz annyit havonta, hogy éppenséggel ne fordulj fel. Nincs túl sok értelme.
2016. aug. 17. 18:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékig együtt érzek veled.
2016. aug. 17. 18:12
 3/14 anonim ***** válasza:
38%

De, dolgozni fizetésért tök értelmetlen!! Viszont olyan helyet kell keresni ahol van lehetőséged okosságra!!

Nekem volt olyan helyem, ahol forgó árukészletnél voltam pénztáros, akkoriban még nem nagyon voltak kamerák...

Képzelheted, hogy a havi fizetésem 3 nap alatt megvolt, és sosem derült ki!

De volt egy cukrász haverom azok meg az alapanyagot okosították ipari tejsavó porral, meg maszekba árulták a saját cuccukat számla nélkül kiszállításoknál...

2016. aug. 17. 18:13
 4/14 anonim válasza:
Teljesen igazad van! Semmi értelme azért dolgozni hogy tudsz enni meg egy kis extra...csak azért hogy a cégnek megtermelünk több milliót..Nem úgy kellene lenni-e hogy ne csak a cég hanem te is jól. Járj? Ez csak mind kihasználás...itt kilehet mindent használni Magyarországon...a szegénységet a minimálbért mindent! A nyereség meg a nagykutyake! Lásd Fidesz emberei mennyit gazdagodtak az elmúlt években! És akkor még a vagyonnyilatkozatukban az egyiknek trabantja volt a másiknak meg egy wartburgja?? Ki veszi ezt be komolyan?!!?
2016. aug. 17. 18:14
 5/14 anonim ***** válasza:
Azert Pesten talalni olcsobb alberletet. A 7. keruletben van 75+ rezsiert alberlet.
2016. aug. 17. 18:17
 6/14 anonim ***** válasza:

Volt olyan hetem, hogy 80 ezerrel rövidebb volt a bolt :D

Régi szép idők...

Nem voltak fix árak, se napi leltár, max negyedéves, azt hol ennyiért adták ezt vagy azt, hol annyiért. Követhetetlen, kalkulálhatatlan volt minden szinte.

De ha van napi leltár akkor is meg lehet csinálni, szerintem sokan ma is megcsinálják maguknak, a vonalkódos rendszer mellett kamerák kereszttüzében...

2016. aug. 17. 18:19
 7/14 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen egyetértek; dolgozni őrültség! Tizenhat vagyok, tavaly nyár óta dolgozom. Megfordultam már Tescoban, McDonald's-ban, ruházati boltban, anyummal takarítottam is maszekban, nemrég pedig a Kellonál, a tankönyvellátónál kezdtem el dolgozni. Minden helyen azt tapasztaltam, hogy fiatalok, középiskolai diákok, egyetemisták, diplomások, szakmával rendelkezők, középkorúak, nyugdíjasok és iskolázatlanok mind-mind ilyen minimálbérért gürcölő rabszolgák. Mindegy milyen a végzettsége valakinek, ha nincs ismerettsége és nem válik álszent talpnyalóvá semmire sem megy. Pontosan; dolgozunk, hogy éljünk es élünk, hogy dolgozzunk. Ennek nemhogy nincs semmi értelme, millió más tényező közt ez is elősegíti a Föld és az emberiség pusztulását. Vagy csupán Magyarország lakosságának megcsappanását. Ugyanis én, a baráti köröm, sok más ismerősöm is inkább a kivándorlás mellett szavaz. Egy szó mint száz, külföldön sincs kolbászból a kerítés, mégis megélnek az emberek. Nálunk nagy a nélkülözés, a szabadság lassan már kiváltság és az árak is egyre magasabbak. Itthon a kisembereknek lehetetlenség úgy élni, hogy félretehessenek és ne hónapról-hónapra éljenek.
2016. aug. 17. 18:55
 8/14 anonim ***** válasza:
Dehogynem, pláne ha mellette az embernek se párja, se barátai... Olyan szép az élet, tényleg...
2016. aug. 17. 18:56
 9/14 anonim ***** válasza:
Minden SZERENCSÉRŐL szól.
2016. aug. 17. 19:12
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Fura, diploma utána a legkisebb fizum is 250ezer volt. Azóta egy jobb helyen már 360ezer. Sose értem mások mi a frászt csinálnak hogy 100ezreket keresnek csak. Én is szegény családba születtem, attól még én jól keresek, hogy a szüleim elbénázták... Kezdj valamit magaddal, keress jobb munkát vagy ha nincs végzettséged akkor munka mellett tanulj először is.
2016. aug. 17. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!