Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem értem, miért kell mindenki...

Nem értem, miért kell mindenkinek kertes ház?

Figyelt kérdés
Bővebben Pesten a belváros közlében dolgozom, mint több ismerősöm. A lényeg, hogy a kollégáim özönlenek ki évek óta az agglóba, de könyörgöm ott 5-kor kell kelni dugók, vonat nem jön, állandóan kivannak. De ők semmi pénzért nem laknának belvárosban. Am fajlagosan még drága is ez a divat.
2022. márc. 11. 13:59
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Én a saját tapasztalataimra építek nem arra, hogy te mit magyarázol itt nekem. De mint említettem irigy vagyok rád a budapesti életed miatt.
2022. márc. 11. 15:21
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

16

16 éves koromig volt ugyan nyaralónk, de sajnos Budapesten nőttem fel. Nem szeretem. Enyhén szólva.

Parkok. Oké, de oda utazni kell (tömegben), nem a tiéd, nem lépsz ki kezedben a tányérral reggelizni, nem lépsz ki laptoppal meetingelni. Odamész sétálni, amikor van időd. Hiába van park 1 km-re, ha kinézve csak aszfaltot, betont, épületet, dugót és embertömeget látsz.

Utazási idő. Az egyetemem anno átlag 50 perc volt, a gyakorlati helyem 60-70 perc, az előző 2 munkahelyem 50-60 perc. Nagymaros - Nyugati 40 perc és ha azon a vonalon se késnének a vonatok (2-es, 30a, 1-es egészen rendben van), akkor szépséghibája sem lenne.

Ja, a 8. kerület külső (amúgy biztonságos) részén lakom.

Az se mindegy, hogy 1 órát utazol a hegyekig azon a hétvégén, amikor ráérsz (persze Normafa, Szépjuhászné, Hármashatárhegy is TÖMVE), vagy pedig a zöld vesz körül egész nap.

2022. márc. 11. 15:26
 23/33 anonim ***** válasza:
17%

22

Ezert mondtam hogy embert aki irracionalisan is ragaszkodik a videki elethez, es felskizofren agyszulemenyekkel jon hogy a varosban nagyreszt antiszoc. meg pszichopatak jarnak az utcakon, az racionalis ervekre nem fog hallgatni, de mondjuk nem is kell.

En nem tudom valaki irta itt hogy napi 3-4 ora a zoldben neki elengedhetetlen, valaki mar fogja a fejet ha Normafanal lat 3 - 5 embert elsetalni es ezt hivja "TOMVE", hat ha ilyen alacsony a toleranciatok akkor megertem hogy miert vagytok ki ennyire a varosi eletre. Ha nektek 3-4 ora kell mindennap a zoldben, meg szuksegszeru hogy a zoldben tartsatok a meetingjeiteket akkor tegyetek azt ami nektek jo - amugy ez szerintem csak egy ember agyszulemenye volt.

Tobb ismerosom is van aki videkrol jott egyetemre a fovarosba, es egy ideig neki is nehez volt atszokni, mindig haza akart menni, de ma mar pont fordtiva van.

Bp-n rengeteg buli, renteget munkalehetoseg, rengeteg lehetoseg altalaban, rengeteg etterem, plazak, borzaszto hatekony tomegkozlekedes, tanulmanyi lehetosegek, egeszsegugyi lehetosegek, rengeteg park (igaz nem tudsz kimenni bugyiba meetingelni) meg zold a felskizofren agyszulemenyek ellenere es meg sorolhatnam. De ez csak nekem vagy az "en fajtamnak" mert ezek fontosak szamunkra.

Ha nektek inkabb bugyiba meetingelni kint a szabadban es a napi 3-4 ora a zoldben fontosabb mert ahhoz szoktatok hozza, akkor nektek legyen az.

2022. márc. 11. 15:56
 24/33 anonim ***** válasza:
92%

23

Higgadj le.

Sajnos nem igazán szoktam hozzá a napi 3-4 óra szabadban léthez, pedig szerintem minden egyes élőlénynek az való.

Nem a mesterséges, zárt tér való egy embernek SEM.

Ezek szerint régen jártál a Normafán.

Hömpölyög az emberáradat, bármikor is mész fel.

Szabadidő terén kinek mi.

Egy olyan barátnőmmel "lógok" a legtöbbször, aki hazamegy a falujába vonattal, amiről buszra száll át. A busza még csak óránként sem feltétlen jár már estefelé. Mégis tudunk szórakozni, kikapcsolódni.

Nem kell ahhoz 4-6 sávos utak mellett, egész nap lakásban poshadni, hogy ki tudj mozdulni.

Ja és ha a Nyugati közelében vagyunk, akkor még jó is, hogy Zuglóig elkísérem, különben színtisztán BKV-val annyi idő lenne hazavergődnöm, hogy ő már a buszt várja, mire én hazaesek.

Ja és neki 2 perc egy ugyan telepített, de erdő, ahol nemhogy hömpölygő tömeg, hanem ember sincs. Neki is kell ez időnként. Én ilyenért már 1,5 órát utazom. Najó, ők például 1 órányira vannak és ott az az erdő. De a Pilis vagy a Budai hg nyugisabb része 1,5 óra.

Amúgy az volt a kérdés, minek kiköltözni meg minek kertesház, te meg fröcsögve támadod a válaszolókat.

2022. márc. 11. 16:22
 25/33 anonim ***** válasza:
92%

23

Amúgy több munkatársam is meetingelt a teraszán, annyira 1 ember agyszüleménye.

Menj sportolni, higgadj le és ne támadd a válaszolókat ékezetek nélkül írva, minősíthetetlen stílusban, skizofrén módon.

2022. márc. 11. 16:24
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy egyesek számára a vidék az egyenlő falu vagy kisváros. Olyan, hogy Miskolc, Pécs vagy Szeged nem is létezik.

És akkor még a vidékiek a szűklátókörűek.

Nem tudom, hogy lehet egy kalap alá venni a vidéki zöldövezetet a szmogos, retkes, mesterségesen kialakított ócska kis belvárosi parkokkal.

Gondolom nekik van egy középszerű lakásuk egy középszerű környéken, eljárogatnak a belvárosi irodájukba dolgozgatni, aztán mindenki aki esetleg a vidéki életre szavaz az meg egy falusi buckalakó :)

Nem mindenkit érdekelnek a nagy híres bulik, a bulinegyedi hányadék. Meg nem mindenki mííítingelget nem mindenki egy irodában mereszti a valagát. Olyan is van aki nem szorul rá az ottani munkákra mert vidéken is talált megfelelőt és nem szorul rá a Pestezgetésre.

Nincs azzal baj ha valaki azt szereti, de hagyne erőltesse már másra az igazát. Életem egyik legboldogabb napja az volt mikor elszabadultam abból a pusztulatból ahol a saját gondolatmenetemet sem hallottam.

2022. márc. 11. 16:26
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
23. Nem kell ahhoz vidékre menni, hogy az ember kertes házban éljen, hiszen Budapest bizonyos kerületeiben is igen nagyszámban vannak kertvárosi övezetek. Én ahol élek onnan 15 perc alatt is autóval be tudok érni a belvárosba. És hidd el, hogy itt is van minden (pláza, éttermek, szórakozóhelyek, parkok)
2022. márc. 11. 16:42
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

engem jobban zavar, hogy hallgatnom kell a szomszéd hangjait.

kertes ház full enyém, és azt csinálhatok amit akarok, és csendes is a környezet.

amugy nem pesten lakok, hanem közel a városhoz, simán megoldható busszal.

2022. márc. 11. 17:08
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Városi gyereknek születtem, 16 éves koromig társasházban laktam.

Ha fizetnének, se költöznék újra városi tömbházba.

Totál nem ezen múlik, őszintén nem is értem, hogy honnan szedted ezt...

A parkban nem lehet kertészkedni, ezt se értem, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz...??

2022. márc. 11. 17:20
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Mi van?? Aki akar egy veteményest vagy virágoskertet, az félskizofrén? :D

Minden nap tanul valami újat az ember, na...

2022. márc. 11. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!