Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért kell kertes ház sokaknak...

Miért kell kertes ház sokaknak, ha nem akarnak a kerttel foglalkozni? Csak státuszszimbólumként?

Figyelt kérdés

Egy újépítésű családi házas övezetben lakom, sokakat ismerek itt és valahogy mindig azt hallom, hogy senkinek nincs kedve a kerttel foglalkozni. Számos udvar úgy néz ki, hogy nagy része le van térkövezve vagy fehér kaviccsal leszórva, mert idézem "nem fognak a fűnyírással bajlódni."

A házak előtt utcafronti felületeken szintén, vagy kavics (amiből lógnak a gazok) vagy szimplán otthagyva tarackosan, porcsinnal, gázzal telenőve. Nem is értem, szép igényes házakból beszélünk, az utcafront meg úgy néz ki, mint valami szegénytelepen.

Fákat, bokrokat, virágokat sokan szintén azért nem ültetnek, mert mindt mondják, akkor sok lenne a munka a kerttel.

Basszus, én nem értem, minek megy valaki kertes házba, ha ennyire meghal a kerti munkákon? Nem azt mondom, hogy úgy kell csinálni, mint én, akinek még saját konyhakertje is van, mert az már tényleg plusz meló, de ezt a sok térkődzsungelt nem értem...

2021. okt. 30. 07:51
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
hát pedig jól jön az karantén idején, tudod milyen szar a lakásban bolyongani? 2 nm erkély...
2021. okt. 30. 08:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Sokan azért mennek családi házba, hogy elkerüljék a társasházak buktatóit, pl. az elviselhetetlen szomszédokat. Viszont valójában fel sem mérik, hogy egy családi ház jóval több munkával is jár, még ha kicsi is a kert.

Én is látom, hogy felépítenek csodálatos házakat, de valahogy az udvar és a kert rendbehozatalára, rendben tartására soha nincs igény, idő, energia. Az egész összképet lerontja, hiába szép a ház. Nálunk nem alakult ki ennek a kultúrája, vagy még nagyon gyerekcipőben jár. És ez nem csak az újonnan felépített házakra érvényes.

2021. okt. 30. 08:14
 3/9 anonim ***** válasza:
97%
Szerencse kérdése, hogy milyenek a szomszédok...nekem itt a panel putriban normálisak, csendben vannak. Anyámék meg a kacsalábon forgó palotában kaparják a falat, mert egy idióta barom szomszédjuk van, akinek a ténykedése kilométerekre is elhallatszik!
2021. okt. 30. 08:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én se vagyok egy micsurin, a kertünk, na, hagyjuk is, de messze vannak a szomszédok, nem halljuk egymást, nem látunk bele egymás szájába, nem baj, ha sikítoznak kint a gyerekek, és napozni is kifekhetek. Egyszerűen van TÉR.
2021. okt. 30. 08:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokaknak nem a kert a lényeg, hanem a privát szféra érzése. Én sem vesződnék sokat a kerttel, - kialakítanék egy olyan valamit benne, hogy ne nagyon találjon senki fogást rajtam - és ha a szomszédok is így gondolják, - élvezném ezt követően a viszonylagos csendet. DX-erként telepítenék a kertembe néhány antennát - és tájékoztatnám a szomszédaimat arról, hogy ezek az antennák semmilyen kisugárzással nem zavarhatnak semmit, (azért, hogy ne rettegjenek az antennák látványának hatására), - aztán el lennék a hobbimmal.
2021. okt. 30. 12:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert kertesben nem hallom át annyira a szomszédokat, mint egy panelban. Nem kell az ősanyákhoz alkalmazkodnom, akik panelban azt is megmondják mikor finghatok egyet hogy ne zavarjam a kölyküket.
2021. okt. 30. 19:49
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Nekem főleg azért lenne jó kertes ház (még ha kicsi kerttel is),mert ott jobban lehet zenélni (dob, gitár,ilyenek). Igaz, ha kertes házam lesz(ha lesz),akkor egyértelmű, hogy minimum egy fűnyirózás kell, meg ugye télen hólapátolás.
2021. okt. 30. 20:03
 8/9 anonim ***** válasza:
70%
Igen, sajna még ma is csak státusszimbólum a sztori.
2021. okt. 30. 20:36
 9/9 Senior Séf ***** válasza:
100%
Majd' 40 évig, épp elég ideig laktam társas házban ahhoz, hogy tudjam; ott valóban csak LAKNI lehet, ÉLNI nem.
2021. okt. 31. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!