Miért kell kertes ház sokaknak, ha nem akarnak a kerttel foglalkozni? Csak státuszszimbólumként?
Egy újépítésű családi házas övezetben lakom, sokakat ismerek itt és valahogy mindig azt hallom, hogy senkinek nincs kedve a kerttel foglalkozni. Számos udvar úgy néz ki, hogy nagy része le van térkövezve vagy fehér kaviccsal leszórva, mert idézem "nem fognak a fűnyírással bajlódni."
A házak előtt utcafronti felületeken szintén, vagy kavics (amiből lógnak a gazok) vagy szimplán otthagyva tarackosan, porcsinnal, gázzal telenőve. Nem is értem, szép igényes házakból beszélünk, az utcafront meg úgy néz ki, mint valami szegénytelepen.
Fákat, bokrokat, virágokat sokan szintén azért nem ültetnek, mert mindt mondják, akkor sok lenne a munka a kerttel.
Basszus, én nem értem, minek megy valaki kertes házba, ha ennyire meghal a kerti munkákon? Nem azt mondom, hogy úgy kell csinálni, mint én, akinek még saját konyhakertje is van, mert az már tényleg plusz meló, de ezt a sok térkődzsungelt nem értem...
Sokan azért mennek családi házba, hogy elkerüljék a társasházak buktatóit, pl. az elviselhetetlen szomszédokat. Viszont valójában fel sem mérik, hogy egy családi ház jóval több munkával is jár, még ha kicsi is a kert.
Én is látom, hogy felépítenek csodálatos házakat, de valahogy az udvar és a kert rendbehozatalára, rendben tartására soha nincs igény, idő, energia. Az egész összképet lerontja, hiába szép a ház. Nálunk nem alakult ki ennek a kultúrája, vagy még nagyon gyerekcipőben jár. És ez nem csak az újonnan felépített házakra érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!