Azoknak a pároknak, akiknek nincs gyermekük( valami oknál kifolyólag), milyen örömük van az életben? Milyen tevékenységel kárpótolják ezt a helyzetet?
100! Nyertem egy üveg finn vodkát!
#100 nem idézem neked a Prokopf-memorandumot, tekerj vissza..
Zárszóként még egy példázat-féleség.. Ha már a deus ex machina elmaradt, meg magát a kérdezőt is elűztük :o). most jutott eszembe, de aztán ennyi, szerintem ebből már bőségesen mindenkinek elege van
Itt ülünk a mocsokban és a büdösben napok óta. Persze a nők sose büdösek itt sem [kösz postcovid]. :o) Próbálunk a kollégákkal valami maradandót alkotni. És ez nem szóvirág, csak mókás, a cél, hogy maradjon valami. Ja, és csak BVSC-t szabad hallgatni. Sok az üresjárat.., az ember irogat :o) Hajnalban körbekérdeztem, hogy mi az élet értelme? 42! Mondta a legfiatalabb és legtehetségesebb. Igaza van, persze.. Volt valami kaja is, nem ismerem, de nem is kóstolnám meg. De a végére itt kijött a matek: a gyerek. Nincs csodálatosabb dolog ennél. 100 kör nyaralásra sem cserélnénk el egy percet sem. Lehet ehhez máshol, távol kell lenni – én nem hiszem. Megvadult a világ, az értékek a kukában. Az életigenlés nem azt jelenti, hogy azon munkálkodunk, hogy végre történjen valami, amit post-olni lehet. Hanem megy a maga útján. A recept adott 2000 éve. Lehet praktikus prioritások mellett érvelni, de az alapvető gondolat mindenkinek ismerős, hiszen megszületett.
Szóval ülünk. És most jön a példázat, hasonlat, bocs. A kollégák legtöbbje ugyan azt a nyelvet beszéli, mint azok akik rommá lőtték a várost. Nins megegyezés, mint itt se a gyk-n, ebben az apró jelentéktelen kicsi kis threadfolyamban, bár fontos kérdésben. Mi is ugyan azt a nyelvet beszéljük. És mégis, mintha ég és föld birkózna viharok szélére sodródva.
Mindenki szekszelne, ennyi a közös pont. :o)
És mindenki azt szeretné, ha az ő golyói tűnnének a legnagyobbnak. Univerzális életvezetési probléma.
De a legnagyobbak Goloborodkoé! Még az űrből is látszanak. :oD
#101, #102
De van értelme az életnek, miként értéke is. Az értékét minden egyén számára a majdan eljövendő halál tudata adja. Az értelmét pedig ennek ismeretében ő maga.
(A 42-esnek meg annyit, hogy olvasson továbbra is sci-fit, így fejlődhetne kérdezésműv
Én inkább fordítva tenném fel a kérdést!
Mi olyan jó a gyerekvállalásban?
-Elmegy a fiatalságod,mire a gyerekeid kirepülnek megöregszel dolgokhoz,sportolás,kirándulás.
Persze lehet kirándulni nyugdíjas korban is,nem egyenlő az intenzív sporttal.50+osan már nem bírja úgy a terhelést.
-Baromi sok idő,már csak még annyira önálló lesz,hogy az iskolába egyedül elmehessen,olyan 12 év kb,addig mindenhová vinni kell.
-Semmi magánszféra addig még kamasz nem lesz,utána 30 éves korig együtt élni,mire saját lakásba tud költözni.
-Baromi sok pénz az oktatása,már ha normális jövőt akarsz neki.
-Átlag embernek a maga élete is nehéz,annyi fizetést sem adnak,amiből meg lehet élni,ha valaki családot akar,akkor az államnak kell másoktól elvenni,hogy egyáltalán alapvető dolgokat ki tudjanak fizetni(rezsi,kaja)
-Nem kiszámítható a jövő,lásd hiába dolgozol,jön egy járvány,tönkre tesz anyagilag,vagy politikusok egyet gondolnak,és háború van.
Az emberek többsége birka,ezt a rendszert éltetik a mai napig.
Amíg ilyen viszonyok maradnak,és így is szaporodnak az emberek,nem fog változni semmi.
Szerencsére nem kötelező még beállni a csordába.
Légy üdvözölve a felnőttek között!
"Nem kiszámítható a jövő,lásd hiába dolgozol,jön egy járvány,tönkre tesz anyagilag,vagy politikusok egyet gondolnak,és háború van."
Ennek a világon semmi köze a gyerekvállaláshoz.
"Az emberek többsége birka,ezt a rendszert éltetik a mai napig.
Amíg ilyen viszonyok maradnak,és így is szaporodnak az emberek..."
Igen, a sok birka ember ahelyett, hogy hagyná kihalni a saját faját, inkább szaporodik. Hogy lehetnek ilyen birkák, nem? Meg hogy lehetnek ilyen birkák a birkák, hogy azok is szaporodnak, meg a hangyák, meg a vadlibák, ugye? Érdekes, hogy minden élőlény milyen birka... :D
"Szerencsére nem kötelező még beállni a csordába."
Ha az ilyen gondolkodásúakon múlna, már rég kihalt volna az emberiség. De miért lenne az jó?
108
Az állatvilágban nincs pénz,ösztönszerűen élnek,és csak annyit vesznek el a környezetükből,ami szükséges.
Ellenben az ember saját maga tudatosan rombolja a környezetét.
A fogyasztói társadalomban azért kell szaporodni,hogy a felső tízezret eltartsd.
8 milliárdan vagyunk,kihalni hamarabb fog amiatt a faj,amit tesz a környezetével.
Sokkal hamarabb fog eljönni az a pillanat,minél többen leszünk.
Vannak állatfajok,amikből pár tucat él.Na azokat veszélyezteti ez,nem 8 milliárdos populációt.
A fajfenntartás alapvetően is véges,hiszen a naprendszerünk élettartama is az.
Így az élet egyedüli értelme az,hogy úgy élsz,ahogy neked jó.
"az ember saját maga tudatosan rombolja a környezetét"
Legfeljebb részben. Nagyon sok mindennek nem vagyunk tudatában, nagyon sok mindennel nem vagyunk tisztában, hogy szennyezi-e a környezetet és hogy mennyire az egyéb alternatívákhoz képest. Most pl. nagyon nyomatják azt, hogy ne mosogass kézzel, meg ne papírt használj, hanem inkább számítógépet, pedig szerintem sokkal környezetterhelőbb azt a sok mosogatógépet meg számítógépet legyártani, mint nem legyártani...
"A fogyasztói társadalomban azért kell szaporodni,hogy a felső tízezret eltartsd."
:D Én még senkitől se hallottam olyat, hogy azért szült gyereket, hogy eltartsa a felső tízezret.
Viszont ott a méhkirálynő pl...
"az élet egyedüli értelme az,hogy úgy élsz,ahogy neked jó"
Szerinted. Más meg sokkal többet is lát ennél az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!