Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy panikbeteg ,agorafobias...

Egy panikbeteg ,agorafobias ember ha nem tud elmenni dolgotni hiaba gyogyszert szed, mibol eljen meg? Külföldön erre segelyt adnak, itt semmit? 22L

Figyelt kérdés

Nem tudok elmenni dolgozni.

A panikbetegseg is eros minden nap faj a mellkasom rosszul vagyok lelkileg mindenhogy ,szedem a gyogyszert de hiaba.

Az agorafobiat kb 10 evesen allapitottak meg nalam, aztan elmult de most ujra elo jott.

Azzal kezdodott hogy le kellett szamoljak a munkahelyemrol mert nem tudtam buszra szalni hogy eljussak dolgozni. Aztan mar a boltba se tudtam elmenni. Nem tudok. De amugy erdekes hogy ejszaka, hajnalban ki tudok menni az udvarra es szerintem kepes lennek kimenni az udvaron tul is. De nappal nem.

Szuleimmel elek, de nagyon kellemetlen hogy ok tartanak el igaz csak enni adnak nem koltenek ram kulon, csak egy tanyerral tobb de akkor is. Meg ordibaljak is nekem hogy nem dolgozok. Ok nem ertik meg ezt a betegseget.

Nem tudom mit csinaljak magammal

Kulfoldon erre segelyt adnak, mondta az orvosom is de itthon kb nem letezik ez a betegseg

2022. febr. 28. 17:29
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Tudja az orvosod, hogy nem használ a gyógyszer? Ennek így semmi értelme nincs. Szedni, csak azért, hogy szedd. A gyógyszer arra való, hogy munkaképessé tegyen. Ha nem teszi, akkor szólni kell az orvosnak, hogy írjon mást vagy más mennyiségben. És ha van lehetőség a szakrendelőben pszichoterápiára, akkor azt is igénybe kéne venni.
2022. febr. 28. 18:01
 22/29 anonim ***** válasza:
20%

Ne átkozódj, mert az átok valamilyen formában visszaszáll!

Esetleg ebben is kereshetnéd a problémád forrását!

2022. febr. 28. 18:07
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

21-esnek teljesen igaza van.

Mi-értelme a kezelésnek ha hatástalan?

Kár így terhelni a szervezetet feleslegesen.

2022. febr. 28. 18:08
 24/29 anonim ***** válasza:
85%

22!

Nem atkozodtam. Van a családomban agorafobias panikbeteg. Aki maga nem az, vagy nem testközelből éli meg, milyen ez, az nem érti. Az gondolkodik úgy, mint te.

2022. febr. 28. 18:15
 25/29 anonim ***** válasza:
28%
Visszaszàll... Aha...
2022. febr. 28. 18:26
 26/29 anonim ***** válasza:
33%

Én azért elgondolkoznék ezen:

"Szuleimmel elek, de nagyon kellemetlen hogy ok tartanak el igaz csak enni adnak nem koltenek ram kulon, csak egy tanyerral tobb de akkor is. Meg ordibaljak is nekem hogy nem dolgozok."

A saját szülei, akik ismerik, akikkel együtt él talán nem teljesen hülyék. Vagy ők sem normálisak?

De elgondolkoztam a 8-as válaszolónak írt viszontválaszán is. Tanulatlanul, állítása szerint betegen, ki sem tud jönni a lakásból, kapott egy korrekt választ, amire totál paraszt módon reagált. Mi volt abban sértő, hogy ezekkel a feltételekkel, ha nem javít rajtuk tanulással, a "legrosszabb forgatókönyvre számíthat"? Gyanítom, hogy egyéb gond is lehet a kérdező agyával, a viszontválaszát olvasva.

2022. febr. 28. 19:10
 27/29 anonim ***** válasza:
61%

Aki nem akarja, hogy átkozzák, az annyit tehet, hogy nem ad rá okot.

Az "állam csecsén" pedig nem lehet élősködni. A foglalkoztatást helyettesítő támogatás például 22.800 Ft havonta, és gyakorlatilag semmilyen más, munkaképtelenséggel kapcsolatos ellátással nem folyósítható együtt, szóval kár elkezdeni matekozni. Ahogy tájékozatlanul válaszolni is.

Alapból nem értem, miért kattint egy ilyen kérdésre bárki, aki megveti a mentális betegeket.

------------------------

Kérdésedre válaszolva: továbbra is járj dokihoz, és keresd fel a területileg illetékes családsegítő szolgálatot! Egy szociális munkásnak segítenie kell neked abban, hogy kitörj a helyzetedből, és úgy látom, megvan erre a szándék. Ez máris egy jó pont, a helyedben nagyon sokan feladták volna az életet, pláne ilyen családi háttérrel és ennyi tapló választ olvasva. A szociális munkás segít neked másik dokit találni, ha azzal volna a gond, illetve talál rá módot, hogy be tudd pótolni a kimaradt tanulást, az érettségit, és elfogadható szakmát szerezz. Nyilván egyszerűbb lenne, ha városi lennél, városban színvonalasabb a családsegítő szolgáltatás, több a szakember és a tanár. De így is mindenképpen meg kell, hogy oldják. Sok sikert, és tarts ki! Sokan késnek az érettségivel ehhez hasonló vagy egyéb okokból, meglehet, hogy találkozni is fogsz néhány sorstársaddal.

A problémádról NEM te tehetsz, ezt sose felejtsd el. Nagyon sok ember - a családodat nem ismerem, de meglehet, hogy belőlük sem pusztán a kiégés beszél - nem fogja fel a mentális betegségek súlyát. Ha valaki azért nem megy dolgozni, mert hiányzik mindkét lába és nem tud beszélni, akkor általában összerakják az emberek a helyzetet, hiszen mindenféle empátiára való készség nélkül is kiszúrja a szemüket. A lelki folyamatokat azonban sajnos nem lehet látni, ezért van ennyi gyűlölködő, aki hisztinek, munkakerülésnek bélyegzi ezeket a betegségeket. Csak azt képesek meglátni, amit a szájukba rágnak - ez az ő szegénységi bizonyítványuk.

Remélem, tudtam segíteni abban, hogy elindulj valamerre.

(Korodbeli vagyok egyébként, és szociális munkásnak tanulok)

2022. febr. 28. 20:59
 28/29 anonim ***** válasza:
73%

Kulfoldon sem adnak erre segelyt.

Amerikaban peldaul meg a kerekesszekesek es az autistak is dolgoznak valamit, nyilvan a kepesseguknek megfelelo munkat.

Probalj otthonrol vegezheto munkat keresni. Ha nincs hozza vegzettseged akkor pedig levelezon is eltudsz vegezni valamit, igy nem kell minden nap bejarni iskolaba.

2022. márc. 5. 14:58
 29/29 anonim ***** válasza:

28!

Nem segélyt kap, hanem rokkantnyugdíjnak megfelelő járadékot.

2022. márc. 5. 15:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!