Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy panikbeteg ,agorafobias...

Egy panikbeteg ,agorafobias ember ha nem tud elmenni dolgotni hiaba gyogyszert szed, mibol eljen meg? Külföldön erre segelyt adnak, itt semmit? 22L

Figyelt kérdés

Nem tudok elmenni dolgozni.

A panikbetegseg is eros minden nap faj a mellkasom rosszul vagyok lelkileg mindenhogy ,szedem a gyogyszert de hiaba.

Az agorafobiat kb 10 evesen allapitottak meg nalam, aztan elmult de most ujra elo jott.

Azzal kezdodott hogy le kellett szamoljak a munkahelyemrol mert nem tudtam buszra szalni hogy eljussak dolgozni. Aztan mar a boltba se tudtam elmenni. Nem tudok. De amugy erdekes hogy ejszaka, hajnalban ki tudok menni az udvarra es szerintem kepes lennek kimenni az udvaron tul is. De nappal nem.

Szuleimmel elek, de nagyon kellemetlen hogy ok tartanak el igaz csak enni adnak nem koltenek ram kulon, csak egy tanyerral tobb de akkor is. Meg ordibaljak is nekem hogy nem dolgozok. Ok nem ertik meg ezt a betegseget.

Nem tudom mit csinaljak magammal

Kulfoldon erre segelyt adnak, mondta az orvosom is de itthon kb nem letezik ez a betegseg

2022. febr. 28. 17:29
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Itthoni munkat nem talalok, sajnos nincs erettsegim. Gyarban es vendeglatasban dolgoztam
2022. febr. 28. 17:30
 2/29 anonim ***** válasza:
36%
Nagyon nehéz a helyzeted. Nem is nagyon tudsz csinálni semmit,hogy könnyebb legyen.
2022. febr. 28. 17:33
 3/29 anonim ***** válasza:
74%

Külföldön sem kapsz segélyt.

Ha nem tudsz dolgozni, akkor kezeltesd magad.

2022. febr. 28. 17:39
 4/29 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, szedek gyogyszert ezekre a betegsegekre.
2022. febr. 28. 17:40
 5/29 anonim ***** válasza:
Milyen gyógyszert szedsz?
2022. febr. 28. 17:41
 6/29 anonim ***** válasza:
86%

Keress fel egy orvost elsősorban. Egyrészt segít, másrészt kiállít egy hivatalos diagnózist az állapotodról, amivel már többre mész, mint üres rinyával.

Utána lehet gondolkodni, hogy milyen segítséget tudsz igényelni, megváltozott munkaképességűnek számítasz-e, szükséged van-e gyámság alá helyezésre vagy gondozásra... Ha nem, akkor meg lehet gondolkodni azon, hogy milyen munka végezhető otthonról.

2022. febr. 28. 17:41
 7/29 anonim ***** válasza:
87%
Ezek kezelhető betegségek, kezeltesd magad.
2022. febr. 28. 17:44
 8/29 anonim ***** válasza:
58%

Ahogy a 6-os írja.

Egyébként a pánikbetegség kezelhető, kordában tartható, részben terápiával, részben gyógyszerekkel.

Én azért a helyedben inkább azon pánikolnék - és ezt tanulással "gyógyítanám" - hogy 8 általánoson kívül semmid nincs.

Így tényleg a legrosszabb forgatókönyvre számíts az életben!

2022. febr. 28. 17:46
 9/29 A kérdező kommentje:

Van diagnozis kiallitva mind a ket betegsegrol.

Hanyszor irjam le hogy kezeles alatt vagyok?

2022. febr. 28. 17:47
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben vagyok, bár nekem sokkal nagyobb szerencsém volt eddig és a szüleim is támogatnak, úgyhogy őszintén sajnállak :( Nekem az segített, hogy magántanuló voltam, így le tudtam érettségizni és jelenleg egyetemre is tudok járni (pár év csúszással, de legalább nappalin, viszont egyéni tanrenden, úgyhogy nem kell bejárnom, mégis van TB-m, ösztöndíjam és szociális támogatásom). Nagyon remélem, hogy találok majd valami home office-os munkát.

Nincs lehetőséged valamilyen levelezős képzésen érettségit tenni? Vannak olyan otthonról végezhető munkák, amikhez az is elég (unokatestvérem pl. banki ügyintéző home office-ban). Futárcégekhez is szoktak keresni otthonról dolgozó ügyfélszolgálatosokat. Mondjuk én vidéki vagyok, a fővárosban szerintem még több a lehetőség, ha te esetleg ott laksz.

2022. febr. 28. 17:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!