Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gyerekmentesek, mióta nem...

Gyerekmentesek, mióta nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés
Kb. 20 évvel ezelőtt, amikor közöltem hogy nem akarok gyereket, úgy néztek rám, mint egy ufóra. Alig pár embert ismertem az országban, akik hasonlóan gondolkoztak. Most meg ha feljövök a gyakorira, egy csomó embert látok, aki nem akar. Mi történt?

2022. febr. 20. 18:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva 100%-ig nem vagyok benne biztos, hogy sosem fogok gyereket akarni, de jelenleg nem akarok.

Olyan 14-15 évesen kezdett bennem érni a gondolat. Előtte úgy gondoltam, hogy majd lesz nekem, de inkább csak azért, mert azt hittem, ez az élet rendje, és mindenkinek kell, hogy legyen; de akkor sem hirdettem igazából, és egy kezemen meg tudom számolni, hány ember tudja (az eddigi egy párkapcsolatomban nem jutottunk el odáig, hogy aktuális legyen a kérdés; egyszer a már már exanyósjelöltemet hallottam azon háborogni, hogy vmelyik ismerőse mondta, hogy nem akar gyereket, hogy ez nem normális - anyósjelölt kicsit csőlátású konzervatív volt :D; szépen lapítottunk párommal akkor). Most 32 éves vagyok, eddig 1 alkalommal, egyszer 26 éves koromban éreztem úgy egy fél pillanatra, hogy majd szeretnék, de aztán az is elmúlt.

Annyi változott azért 20 évvel ezelőtthöz képest, hogy elterjedt az Internet, egyre több sztori, kutatás stb. jött napvilágra, amik bizonyították azt, hogy nem mindenki alkalmas szülőnek, ill. az emancipáció / feminizmus elterjedése is segített ebben.

2022. febr. 21. 21:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

sztem egyszerűen a kisebb társadalmi nyomás miatt többen vállalják, h nem akarnak, illetve ha körülnézünk a világban, sok biztató dolgot nem látunk.

egyébként már 14 évesen sejtettem, h sosem lesz gyerekem, most 30on túl sem akarok, hiába vinnyog anyám.

érdekes, h mindenki érzi vhol belül, h totál alkalmatlan lennék apának, de azért mégis erőltetni akarják.

kész katasztrófa lenne abból, ha vállalnék. ilyen labilis hisztis személyiséggel.

2022. márc. 1. 15:08
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Bennem 15 évesen fogalmazódott meg először ez a dolog, amikor a velem egykorú osztálytarsamnak és legjobb barátnőmnek kisöccse született. Nos rengeteget szenvedett amiatt, hogy a szülei állandóan lepasszolták a gyereket, kötelezően neki kellett rá vigyázni, ha el akartunk menni valahova, suli után lehetett csak, ha azt mondta hogy különórára kell mennie, amúgy a gyerekvigyázás várt volna rá akkor is. Az oviban pl sokan azt hitték övé a gyerek mert olyan ritkán látták a szüleit, folyton a barátnőmnek kellett elhozni. Kicsiként is sírós gyerek volt, sokszor ha nem kelt a gyerekhez, a szülei hagyták üvölteni. Akkoriban sokszor nagyon fáradt volt, keveset aludt.

Bennem ebben az időszakban , őt hallgatva, fogalmazódott meg, hogy én ebből nem kérek és soha nem akarok gyereket, mert csak kínszenvedés és bekorlátozza az ember életét. Ismerem magamat annyira, hogy tudjam, én így nem tudnék élni, nekem olyan élet nem kell ami egy gyerek vállalásával jár. Nem lenne az jó és boldog élet, sem a gyereknek, sem nekem.

Ma már 36 éves vagyok, és az érzéseim ezzel kapcsolatban csak erősödtek. 12 éve vagyunk együtt a férjemmel, nagyon szeretjük egymást, és mi így vagyunk boldogok kettesben, pontosabban hármasban egy már közösen örökbefogadott kiskutyával😊 Éljük az életünket, sokat beszélgetünk, nevetünk, eljárunk dolgozni, szórakozni, vannak hobbijaink stb.

Az a lány akiről fentebb írtam, ma is a legjobb barátom, és bizony őt is megviselte ez a dolog, egyáltalán nem akar gyereket, boldogok kettesben a párjával, és van 2 kutyájuk is.

2022. márc. 18. 18:43
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Soha se jutott eszembe, sosem éreztem.. mindig olyan evidens volt hogy jó így, nélküle. Aztán ahogy öregedtem nem jött az érzés. És nem is vágyok rá hogy jöjjön.
2022. márc. 19. 18:38
 15/16 anonim ***** válasza:
65%
gyerekkoromban csak bántani, szivatni akartam a kisbabákat. Szerintem ezzel mindent meg is magyaráztam. 27N
2024. márc. 21. 20:06
 16/16 anonim ***** válasza:
14 éves korom óta nem szeretnék, most leszek 28 éves. Tavaly volt gyógyszeres abortuszom.
jan. 1. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!