Gyerekmentesek, mióta nem akarok gyereket?
A kérdező szavazást indított:
44 szavazat
1/15 A kérdező kommentje:
Mármint ti mióta nem akartok, sikeresen elgépeltem a kérdést.
20 éves koromban még megkaptam, hogy majd meggondolom magam, 35 évesen már nem. Régen is vállaltam a véleményem és akkor sem ért emiatt semmiféle hátrány, de szerintem manapság valóban többen merik ezt felvállalni mert már nem annyira furcsa.
2022. febr. 20. 19:18
Abban még nem vagyok biztos, hogy nem akarok. Viszont abban igen, hogy csak egyet. 20 éve még azt mondtam volna, hogy fixen kettőt akarok, mert úgy az "igazi". Azóta rájöttem, mekkora lemondással jár egy gyerek is, szóval a kettő egyenesen kizárt. Egyszerűen érettebb lettem és már nincs az a rózsaszín köd, ami régen volt.
2022. febr. 20. 19:20
Egyet se. Amennyien látom hogy megbánták... Ráadásul egy gyerek mindent tönkretesz, egy egész életét. Na kösz, nem.
2022. febr. 20. 19:31
Én volt, amikor gondoltam rá, de a családi körülményeim hozták, hogy nem lett. Erre a Covidfasiszta világra pedig biztosan nem akarok.
2022. febr. 20. 20:10
Igazából sosem akartam. Csak voltak olyan időszakok amikor elgondolkodtam rajta mivel ez egy társadalmi elvárás.. de ma már teljes válszélességgel vallom, hogy nem akarok.
2022. febr. 20. 20:13
Elég lekezelően hangzik ez a "gyerekmentesek" kifejezés.
Mintha a gyerek valami betegség vagy nyűg lenne. Holott nem az.
És attól, hogy valaki nem vállal gyereket, még nem jelenti azt, hogy midnent megrontó betegségnek tartaná a gyerekeket, egyszerűen csak az ő életébe, életvitelébe, gondolkodásába nem fér bele a gyerekvállalás.
2022. febr. 20. 20:49
Mókásan hangzik, de már gyekekkoromtól tudtam, hogy nem akarok.
2022. febr. 20. 21:38
9/15 A kérdező kommentje:
"Elég lekezelően hangzik ez a "gyerekmentesek" kifejezés."
Miért hangzik lekezelően? Pontosan kifejezi a lényeget.
gyermektelen = childless = akar gyereket, de nem lehet neki valami miatt
gyerekmentes = childfree = nem akar gyereket
Az angol megnevezés jobb, de magyarul nincs megfelelőbb kifejezés. Egyébként szerintem ez is teljesen korrekt. És igen, a gyerek nyűg, pont azért nem akarunk. Akinek nem nyűg, az nem gyerekmentes.
Remélem, hogy mostmár olyan idők jönnek, amikor elfogadott dolog lesz ez. Régen sem kellett volna ezt a mindenkinek gyerek kell dolgot erőltetni, egy csomó depressziós, gyerekkori traumáktól szenvedő ember nem született volna meg, akinek csak szenvedés az élete. Nem mindenki alkalmas szülőnek. Ráadásul nem is mindenki akar. Pl én magamról azt gondolom, hogy lehet, hogy jó szülő lennék, de egyáltalán nem vágyok rá. Az egészben semmi vonzó nincs számomra, rengeteg gonddal jár együtt a gyereknevelés és láthatjuk, mennyien kudarcot vallanak még az igyekezet ellenére is. Talán emiatt is lehet, hogy többen vannak, akik nem akarják, mert régen ezekről a nehézségekeől nem lehett nyíltan beszélni, mostmár elég felmenni az internetre és el lehet olvasni, hogy mennyi gonddal jár egy gyerek a dackorszak, a kialvatlan éjszakák. Én azt furcsállom, hogy mennyien akarnak még így is, pedig szerintem az egész egy nagy szívás. Főleg amikor valaki igyekszik jól nevelni a gyerekét és a végén egy rossz társaságba keveredik, drogos lesz stb. Mert sok ilyen is van, nemcsak züllött, rossz családokban.
2022. febr. 21. 19:23
Kapcsolódó kérdések: