Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megpróbálnátok segíteni a...

Megpróbálnátok segíteni a helyemben vagy inkább csendben maradnátok?

Figyelt kérdés
Az első munkahelyemen együtt dolgoztam egy emberrel akinek a fiáról nem rég megtudtam, hogy mentálisan beteg. 17 évesen ott hagyta az iskolát és mást sem csinál csak otthol van. Most 22 éves. Pár hetet már volt bent a pszichiátrián is. Nincs semmi életcélja, nem akar semmit kezdeni magával és eléggé megsajnáltam. Eléggé magamra ismertem benne hiszen hasonló helyzetben voltam én is. Igaz nekem családon belüli gondok miatt, de én bennem volt annyi akarat, hogy végig gondoltam a dolgaimat és összekaptam magam és mára már különálló életem van (25 vagyok). Facebookon felvettem ismerősnek, ráírtam egy Hellót, majd kitörölt, aztán én megint bejelöltem és most megint az ismerősöm (ne kérdezd). A kérdésem az lenne, hogy ha én csak úgy előbukkannék a semmiből és felajánlanám neki, hogy segítek abban, hogy összeszedje magát és kezdjen valamit az életével az mennyire lenne gáz? Bunkóság lenne, hogy beleszólok az életébe? Hagyjam inkább, mert szánalmas amit csinálni akarok? Ha kell én anyagilag is tudnám támogatni, hogy elérje azt amit szeretne.
2022. febr. 20. 02:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, miért nem magadon segítesz? Neked van már lakásod? Tettél már félre a nyugdíjas éveidre? Leendő gyerekednek is? Ha mindezekre igen a válaszod, akkor segíts, ha gondolod. Ha nem, akkor magadnak tedd félre azt a pénzt.
2022. febr. 20. 16:17
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ha olyan komoly mentális betegsége van, amely mellett nem tud munkát végezni, akkor az ezirányú segítség hiábavaló.

Nem biztos, hogy olyan súlyos a mentális betegség, mert egyénileg is vannak eltérések a betegség mértékében, súlyosságában, lefolyásában stb.

Megértem, hogy úgy gondolod: átéltél hasonlót, a teljes reménytelenséget és ezért meg vagy győződve arról, hogy tudsz másnak segíteni, aki szerinted hasonló helyzetben van, de lehet, hogy őt a betegség megakadályozza esetleg a tartós figyelemben, koncentrációban, tanulmányokban stb. Ez nem biztos, hogy így van, de lehet.

Lehet olyan típusú segítségnyújtás is, amikor valaki a saját önértékelését kívánja feljavítani, vagy a saját életében nem tud megvalósítani dolgokat és ezért másnak szeretne segíteni.

2022. febr. 20. 16:27
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet inkább a volt kollégádat lenne érdemes megkeresni jelezve hogy fia helyzetét átérzed, megkérdezhetnéd tőle hogyan, miben tudnál segíteni.
2022. febr. 20. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!