Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megpróbálnátok segíteni a...

Megpróbálnátok segíteni a helyemben vagy inkább csendben maradnátok?

Figyelt kérdés
Az első munkahelyemen együtt dolgoztam egy emberrel akinek a fiáról nem rég megtudtam, hogy mentálisan beteg. 17 évesen ott hagyta az iskolát és mást sem csinál csak otthol van. Most 22 éves. Pár hetet már volt bent a pszichiátrián is. Nincs semmi életcélja, nem akar semmit kezdeni magával és eléggé megsajnáltam. Eléggé magamra ismertem benne hiszen hasonló helyzetben voltam én is. Igaz nekem családon belüli gondok miatt, de én bennem volt annyi akarat, hogy végig gondoltam a dolgaimat és összekaptam magam és mára már különálló életem van (25 vagyok). Facebookon felvettem ismerősnek, ráírtam egy Hellót, majd kitörölt, aztán én megint bejelöltem és most megint az ismerősöm (ne kérdezd). A kérdésem az lenne, hogy ha én csak úgy előbukkannék a semmiből és felajánlanám neki, hogy segítek abban, hogy összeszedje magát és kezdjen valamit az életével az mennyire lenne gáz? Bunkóság lenne, hogy beleszólok az életébe? Hagyjam inkább, mert szánalmas amit csinálni akarok? Ha kell én anyagilag is tudnám támogatni, hogy elérje azt amit szeretne.
2022. febr. 20. 02:25
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
65%
Inkább támogass engem anyagilag, tesó.
2022. febr. 20. 02:38
 2/23 anonim ***** válasza:
74%
Ne legyél ilyen Terézanya-típus. A saját biztonságod, és testi-lelki épséged érdekében ne menj a közelébe se olyannak, aki pszichiátriai eset.
2022. febr. 20. 02:40
 3/23 anonim ***** válasza:
41%
Ki tudja mit forgat a fejében az ilyen. Lehet, hogy a hallucinál, és majd a hangok azt mondják a fejében, hogy csináljon veled, inkább nem írom le milyen dolgokat.
2022. febr. 20. 02:41
 4/23 anonim ***** válasza:
89%
Ezt előbb a volt kollégáddal kellene megbeszélned. De valószínűbb mindenkinek jobb lenne, hogyha kimaradnál belőle.
2022. febr. 20. 03:02
 5/23 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem leírni, hogy hebefréniás a srác. Nem igazán félek attól, hogy bántana. Az a baj, hogy túl könnyen megsajnálom az embereket és megpróbálok segíteni. Ha hajléktalant látok valahol vagy jön oda hozzám mindig adok neki valamennyit. Sajnos ilyen vagyok.

Gondoltam, hogy lesz egy ilyen hozzászólás.

2022. febr. 20. 03:02
 6/23 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, teljesen meg tudlak érteni. De meg kell tudnod húzni a határt, különben egy lelki roncs leszel.
2022. febr. 20. 03:28
 7/23 anonim ***** válasza:
93%
Nos ha mentális betegsége van amit kezeltetni kell és emiatt van otthon, azon a pénz nem fog segíteni semmit, nyilván az állapota annyira rossz, hogy inkább otthon van.
2022. febr. 20. 03:43
 8/23 anonim ***** válasza:
82%

Olyan buta és naív vagy.

Gyanítom Te közel sem jártál az ő szintjéhez, maximum volt egy rosszabb periódus amiből felálltál.

Hogy jössz Te ahhoz, hogy vadidegenként egy vadidegen életében turkálj? Mi jogosít fel erre? Megkért a munkatárs? NEM.

Én a munkatárs helyében ha ezt megtudnám,hogy "zaklatod" a gyerekem, biztosan feljelentenélek..

Szerinted ők nem próbáltak már meg mindent?

Ha majd ő úgy gondolja szeretne változtatni, akkor megteszi majd az első lépést. Te meg törödj a saját életeddel.

2022. febr. 20. 05:24
 9/23 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem még te magad is segítségre szorulnál.

Az élet megismeréséhez mindenképp.

Valóban buta és naiv vagy.

2022. febr. 20. 06:10
 10/23 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon jószívű vagy. De szerintem (főleg kéretlenül) ne vedd senki keresztjét a nyakadba!

Közel sem biztos, h ugyanaz a baja, mint neked volt. Szakszerű segítségre van szüksége elsősorban.

2022. febr. 20. 06:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!