Megpróbálnátok segíteni a helyemben vagy inkább
csendben maradnátok?
Figyelt kérdés
Az első munkahelyemen együtt dolgoztam egy emberrel akinek a fiáról nem rég megtudtam, hogy mentálisan beteg. 17 évesen ott hagyta az iskolát és mást sem csinál csak otthol van. Most 22 éves. Pár hetet már volt bent a pszichiátrián is. Nincs semmi életcélja, nem akar semmit kezdeni magával és eléggé megsajnáltam. Eléggé magamra ismertem benne hiszen hasonló helyzetben voltam én is. Igaz nekem családon belüli gondok miatt, de én bennem volt annyi akarat, hogy végig gondoltam a dolgaimat és összekaptam magam és mára már különálló életem van (25 vagyok). Facebookon felvettem ismerősnek, ráírtam egy Hellót, majd kitörölt, aztán én megint bejelöltem és most megint az ismerősöm (ne kérdezd). A kérdésem az lenne, hogy ha én csak úgy előbukkannék a semmiből és felajánlanám neki, hogy segítek abban, hogy összeszedje magát és kezdjen valamit az életével az mennyire lenne gáz? Bunkóság lenne, hogy beleszólok az életébe? Hagyjam inkább, mert szánalmas amit csinálni akarok? Ha kell én anyagilag is tudnám támogatni, hogy elérje azt amit szeretne.
Ne segíts. Semmi közöd hozzájuk, éld a saját életed. Ráadásul a leírás alapján elég erőszakosnak tűnsz, hiába segíteni akarsz.
Mindenkinek magának kell megoldania át életét, a srác nyilván nem kér a segítségédből.
2022. febr. 20. 06:37
12/23 anonim válasza:
Kérdező: nagyon szép és nemes cselekedet, hogy mással törődsz.
Lehet valakinek olyan mentális betegsége, hogy (sajnos) nem tudja összeszedni magát és nem lesznek céljai, igazából annyira nem vágyik semmire.
Miután lediplomáztunk, utána tudtam meg valakiről, hogy kijött nála egy mentális betegség, nagyon szomorú, engem rendkívül megviselt, hogy valakivel ez történik, de segíteni sajnos nem tudok. :(
2022. febr. 20. 06:58
13/23 anonim válasza:
Itt főként VELED vannak súlyos problémák, legalábbis ami a zaklató hajlamaidat illeti.
Én elég gyorsan leállítanálak, és ha nem szállnál ki az életünkből, intézkednék a rendőrségen, például.
2022. febr. 20. 07:02
14/23 anonim válasza:
Szerintem a saját érdekedben ne tedd.
Nagyon rendes tőled, és teljesen átérzem, mert énis ilyen vagyok. De az ilyenekből csak rosszul jönnél ki.
Szívesen mondanám, hogy segíts, én is egyszer próbáltam egy hasonló helyzetű embernek segíteni, de ha ő maga nem szeretné, tehetsz bármit nem fogsz tudni segíteni. Szóval szerintem engedd el, és koncentrálj magadra.
2022. febr. 20. 07:16
15/23 anonim válasza:
Keress fel egy pszichiátert és hagyd azt a gyereket békén, mielőtt zaklatásért feljelentenek!
2022. febr. 20. 07:18
16/23 anonim válasza:
Szerintem az anyagi támogatást felejtsd el. Ha mindenképpen szeretnéd támogatni, (előzetesen, akár irásban ) húzz szigorú határokat saját magad számára, és próbálj meg érzelmileg nem bevonódni. A beszélgetés még OK, de ezen túl szerintem ne menj.
2022. febr. 20. 07:47
17/23 anonim válasza:
Ha kicsit is utána olvasol, hogy mi is a hebefrénia, rájössz, hogy soha nem is hasonlítottatok és nem egy tőle 3 évvel idősebb nagy élettapasztalataira van szüksége, hanem orvosokra és a családjára.
2022. febr. 20. 08:39
18/23 A kérdező kommentje:
1.Én nem a betegségében hasonlítottam rá, hanem ebben a reménytelenségben.
2.Azért menjek pszichiáterhez, mert segíteni szeretnék egy ismerősöm gyerekének?
3.Nyilván, ha zaklatni akarnám akkor nem kérdeztem volna meg más emberek véleményét ezzel kapcsolatban.
4.Az anyagi támogatást nem arra írtam, hogy adok neki pénzt és örüljön neki, hanem arra, hogy ha el szeretne végezni valamilyen iskolát akkor a szüleivel megbeszélve én tudnék nekik segíteni ebben(nincsenek olyan nagyon jó anyagi helyzetben).
5.Igen elég naiv vagyok.
2022. febr. 20. 13:46
19/23 anonim válasza:
Pedig zaklatásnak jöhet le, hogy bejelölöd ismerősnek, ráírsz, ő töröl, te meg újra jelölöd, mert segíteni akarsz. Semmi értelme.
Meg minek akarsz pont nekik segíteni azért, mert nincsenek jó anyagi helyzetben? Gondold már végig ezt az agyrémet. Magadon segíts.
2022. febr. 20. 15:21
20/23 anonim válasza:
Mondjuk, ha egy volt kollégám újra meg újra bejelölgetné a mentális beteg gyerekemet, ráakaszkodna, mindent tudna az életéről (pl mikor volt pszichiátrián, mi a diagnózisa, mit csinál a szabadidejében, mikor jár iskolába), emellett anyagi segítséget ígérgetne neki, meg találkozást forszírozna, hogy “segíthessen” én biztos feljelentést tennék ellene és távoltartásit kérnék az egész családom védelmében…
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!