Mamahotelből elköltözni albérletbe?
32/F éves leszek nemsokára és eddig otthon laktam a szüleimmel. Persze már kb 25 éves korom óta érzem, hogy szeretnék önálló, saját helyet, ahol a magam ura vagyok. Ez eddig pénz hiányában nem volt kivitelezhető sajnos. Ez párkapcsolat kialakításban is eléggé meggátolt.
Viszont mostmár lassan 4 éve hogy dolgozom a diplomámmal és végre megtehetem, hogy kivegyek egy jobb albérletet.
Viszont van bennem nem kis félelem is.
Tudnátok pár motiváló kommentet írni, hogy ne féljek ennyire? Nektek miben volt más és jobb, hogy változott meg az életetek miután elköltöztetek otthonról?
Ha valaki 30 éves koráig otthon él és mondjuk 22-24 éves korától dolgozik, a szülei nem várják el, hogy adjon is haza pénzt, addig össze lehet gyűjteni egy kis összeget, utána fel lehet venni hitelt. A hitel törlesztő részlete olcsóbb, mint maga az albérel+rezsi.
Ja, vagy egyeseknek a spórolás soha nem volt opció?
4 éve dolgozom, előtte tanultam. Van 4-5 millióm spórolva. De a hitel az nem spórolás, azt évtizedekig lehet fizetni, és a végén többre jön ki, mint amennyit felvettél.
Albiban meg ha úgy alakul kiszállok, és onnantól nem kell oda fizetnem semmit. Vannak telkeink, ahol építkezünk, de az rohadt lassan megy, én meg már ígyis koros vagyok.
Kérdező, a hitellel a SAJÁT lakásodat fizeted ki és akkor kb 10 év után meg lesz egy SAJÁT lakásod. Az albérleti pénzből te mit fogsz viszont látni? Semmit. Azzal nem törlesztesz semmit, ami neked jó lenne a jövődre nézve. Ha most elmész albérletbe azzal nem teszel jót magadnak, csak kiszórod a pénzt az utcára a nagy semmire.
Ha a hitel nem spórolás, akkor az albérlet+rezsi az se az. Viszont, ha nem érzed a kettő közötti különbséget, akkor így jártál. A te pénzed, azt csinálsz, amit akarsz. Ha h..lyeséget követsz el, mert így döntesz, a felelősség így is a tiéd.
Albiból meg bármikor kirúghatnak, ha éppen a tulajnak olyan kedve van.
Soha nem értettem a magadfajták felfogását és miért kell egy oltári nagy kerülőt tenni a saját berögzött makacs felfogásod miatt, ahelyett, hogy az okosabbra hallgatnál?
Az nem opció, hogy úgy alakítjátok, hogy a szülők+nagyi és te egyedül a külön részben?
Külön is laknál, de közel is a családhoz és nem kéne 200k lakbért fizetned, hanem csak a rezsit, amit eddig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!