Mamahotelből elköltözni albérletbe?
32/F éves leszek nemsokára és eddig otthon laktam a szüleimmel. Persze már kb 25 éves korom óta érzem, hogy szeretnék önálló, saját helyet, ahol a magam ura vagyok. Ez eddig pénz hiányában nem volt kivitelezhető sajnos. Ez párkapcsolat kialakításban is eléggé meggátolt.
Viszont mostmár lassan 4 éve hogy dolgozom a diplomámmal és végre megtehetem, hogy kivegyek egy jobb albérletet.
Viszont van bennem nem kis félelem is.
Tudnátok pár motiváló kommentet írni, hogy ne féljek ennyire? Nektek miben volt más és jobb, hogy változott meg az életetek miután elköltöztetek otthonról?
Ez is olyan, mint sokminden, amitől félünk az életben. De bármi hasonlóra gondolok vissza, csak az első lépést volt nehéz megtenni, miután külön éltem, utána el nem tudtam képzelni, hogy ne így éljek ezentúl. Elmegy a pénzem egy része, de a szabadság és a rendelkezés a saját életem felett messze messze jobb, megfizethetetlen.
Valamint fontos szem előtt tartani, hogy ezek nem olyan dolgok, hogy ez van, életed végéig így lesz már. Visszaköltözhetsz, átköltözhetsz máshova. Ha elvállaltál egy munkát és nem tetszik? Felmondhatsz, találhatsz mást. Ez nem vesedonorkodás, meg gyerekcsinálás, amit nem lehet visszacsinálni.
Nézz rá Ungdani youtube csatornájára, elég sok videója szólt mostanában a témáról.
Egyébként nem hiszem, hogy nem keseríti az életed hogy alkalmazkodnod kell otthon egy másik generáció nyűgéhez bajához, erkölcséhez...így csajozni se lehet könnyű, a saját lakásod a te szabályaid, a te boldogulásod, és amikor valamit megoldasz amit azelőtt soha, magadra lehetsz majd büszke. Egyszerűen folyton azt érezni hogy talpraesett vagy és ezt is megoldottad szuper, a privát szféra szuper, hogy közelebb lehetsz az általad látogatott helyekhez, az szuper...külön lakni egyszerűen király...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!