Mit lehet tenni, ha ennyire ragaszkodik ehhez a hagyományhoz?
A történetben én vagyok a nő. Párommal már többször feljött a gyerektéma. Még egyelőre nem állunk úgy, hogy legyen gyerekünk, de természetesen majd szeretnénk, és egyszer-kétszer már beszélgettünk róla, hogy mi legyen majd a neve, ha lány lesz, vagy ha fiú.
A lány név nem érdekli, a fiú névhez viszont extrém módon ragaszkodik, hogy az legyen, ami az övé is. Nekem nagyon nem tetszik ez a név, de még ha tetszene se akarnám a gyerekemet úgy hívni, mint az apját. Ő ehhez a hagyományhoz rettenetesen ragaszkodik, mert, hogy őt is, az apját is, sőt, a nagyapját is így hívták, és nehogymár az ő gyerekének más neve legyen. Na én viszont ezt nagyon nem szeretném, így ebben a dologban egyszerűen nem jutunk közös nevezőre.
Még ezt valahol el is fogadnám (bár nem tudom, mi lesz, ha egyszer fiúnk születik), azonban ő már olyanokat is mondott, hogy ha én nem akarom majd úgy hívni a fiúnkat, ahogy őt hívják, akkor jobb, ha nem is tervezünk közös jövőt, vagy azt mondja egy ilyen "vita" végén, hogy akkor nem érdekli az egész, döntsem el én egyedül.
Számomra az lenne az optimális megoldás, ha közösen leülnénk, és EGYÜTT eldöntenénk melyik az a név, ami mindkettőnknek megfelel, de ő ezt a dolgot élből elutasítja, mert, hogy neki úgyse tetszene meg más fiú név.
Mi lehet a megoldás egy ilyen helyzetben?
"nekem kicsit fura, hogy annyira nem tetszik ez a név, amikor a csávódat is így hívják"
a "csavojat" nem o nevezte el. es gondolom nem a nevebe szeretett bele
"Mert nekem kicsit fura, hogy annyira nem tetszik ez a név, amikor a csávódat is így hívják és ott meg ez nem akadály."
Miért lenne akadály?
Legyen a gyereknek két keresztneve, az egyik legyen az apja neve.
Másik verzió: kisorsoljátok.Aki nyer, az nyert és kész.
Ó igen, ilyen fogadásfélét vagy kisorsolást csináltunk már régen, és akkor eldőlt, hogy nem az lesz a neve, ami az apjáé. De a legutóbbi vitánknák azt mondta, hogy nem érdekli, hogy akkor én nyertem, az már nem lényeges, lesz@rja. Na, szóval megértem én, hogy nem vagyok egyszerű eset, na de ő se az. Nem tudom mi lesz :D
És ha fiú, akkor váltok :D
amúgy mi van akkor ha a két szülő nem tud megegyezni egyáltalán? :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!