Fiatal barátnömnek szeretnék karácsonyra receptgyüjteményt adni, ehhez kérek segítséget (? )
Olyan recepteket szeretne, amik hagyományosak, mindenki ismeri, mindenhol rendszesresen készül - és éppen ezért nem igazán van hozzájuk jó, házi recept.
Jó néhány már van, de sok egyszerüen nem jut valószínüleg eszembe, mert annyira mindennapos.
Ezért kérek mindenkit, aki segítene, írja be a náluk készülö egyszerü ételek neveit - a recepteket valószínüleg ismerem, ezért az nem annyira lényeges.
Elöre is köszönöm az ö nevében is.
Rakott krumpli
Töltött káposzta
Krumplis tészta
Káposztás tészta
Paprikás krumpli
Csirkepörkölt
Húsleves
Paradicsomleves
Töltött paprika
Paradicsomos húsgombóc
Gulyásleves
Tojásleves
Grízes tészta
Palacsinta
Kalács
Èn ajánlom akkor a Beraznay Tamás Mai magyar konyha könyvét.
Ebben pont azok a receptek vannak amit egy átlag magyar naponta föz magának.
Köszi a válaszokat, sokat segítettetek.
"Kész" szakácskönyvet nem szeretnék, mert egyrészt abban túl sok recept van - és egyszerüen nem látja át, hogy mi is az, ami neki érdekes, másrészt meg egy kézzel írott receptgyüjteményt akarnék neki adni.
2-es vagyok.
Kérdezö mielött ítélkezel nézd meg ezt a könyvet.
Ha magad írod sem biztos, hogy átlaátható lesz.
Amit én ajánlottam könyvet abban minden dupla oldalon csak egy étel van és képpel.Es pont a feljebb felsorolt ételek azok, semmi cikk cakkal, csak ahogy anyád is fözi...
Ahogy írtam, nem könyvet, hanem ételneveket keresek, amiket én akarok leírni. (A könyveket ismerem, de nem ezt keresem jelenleg)
Megköszönném, ha még írnátok olyan válaszokat, ami a kérdésemre válaszol, aza felsorolást a mindennapos ételeitekröl.
Szia!
Igen, teljesen érthető, kézzel készített ajándékot szerernél adni!
Levesek:
- köményes rántott leves
- tojásleves
- gyümölcsleves
- húsleves
- gulyásleves
- babgulyás
- fokhagymás bableves
- lebbencsleves
- káposztaleves
- halászlé
Főfogások:
- pörköltök és paprikások
- vörösboros marhapörkölt
- harcsapaprikás túroscsuszával
- töltött káposzta, székely káposzta
- kacsasült, párolt lilakáposzta, hagymás törtburgonya
- grizes, mákos, lekváros tészta
- rakott krumpli
- rácz ponty
- káposztás tészta
Desszertek:
- palacsinta, Gundel palacsinta
- piskoták
- linzer
- zserbó
- bejgli
Ezek közül némelyik hétköznapi, némelyik ünnepi! (Esetleg ilyen felbontás is alkalmazható lenne neki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!