Szerintetek mik a lelki okai annak, hogy valaki nem vágyik gyerekre? Ez tud változni?
Ha valaki kihordja helyettem és nem kell hazahoznom, csak néha elmegyek meglátogatni, abban a pár órában kiélvezem a dolog előnyeit, költök rá egy keveset (semmi praktikus, inkább csak játékokat meg hasonlókat, azok nagy dolgok a gyerek szemében és töredéke az eltartásával járó költségeknek), aztán a csöndes és tiszta otthonomba hazamegyek nélküle.
Ja várj, ezt apám is csinálta.
Mi kb. erre szoktuk mondogatni, hogy gyereket nem, de unokát szívesen vállalnánk. :D
42
Haha, én emiatt leszek szívesen keresztanyu. :D Majd megtanítom a kis szarost vad dolgokra, elviszem király helyekre, segítek neki felkészülni érettségire. A minden másra ott van apuanyu. :D
Nekem nem volt rendes gyerekkorom. A szüleimen kívül senki sem kedvelt. Jó tanuló és legrosszabb tesiből, ez voltam. Egy dagadt g-ci. A társaim mondták, az ilyen okosan teszi, ha otthon csendben felakasztja magát, mert semmire sem jó, egy lúzer. De mások miatta éheznek, akik jobbat érdemelnének! Igazságtalan kiszúrás, hogy ilyen létezik és használja a levegőnket! (És rontja a sporteredmény átlagunkat).
Ma imádom a munkámat, és részletekbe merülő műszaki gondolkodásom miatt nem vagyok értéktelen. Sokszor vágyom, hogy az legyek. Mások anyagi gondok miatt a vezetői szerepre vágynak. Én nem siettetem az előléptetést, hogy így a technikai problémákkal foglalkozhassak minél többet, hiszen az érdekel. A hobbim is műszaki, és nem jut elég időm rá. Többet szeretnék egyedül lenni, legalább le tudnám írni az ötleteimet, mert gyorsan elfelejtődnek. A második gyerekkoromat élném, ha tudnám! Úgy érzem, egy gyereknek nem tudnék jó dolgokat átadni, mert utáltam gyerekként élni. A nőkről is keveset tudok. Szórakozni alig voltam. NE vegyen rólam példát egy gyerek! Ne az én gondom legyen az sem, ha cigizik, drogozik, kamaszként gyereket csinál, vagy szimplán h-lye & idegesítő típus. Úgyis amit tiltanak, azt csinálják mindig. Én képes voltam elutasítani magamtól a cigit, füvet, de én ufó vagyok, az utódom biztos az ellentétem lesz. Én játszom el inkább a saját gyerekemet, de nem akarok egy felelőtlen nagyképű embert, aki vonzza a bajt, és gyűlöli az apját. Dióhéjban ennyi.
46
És te mit csinálsz, ha az undorító stílusod miatt a kölkeid b*sznak rád 70-80 évesen? :)
Picim, önzőségből fölösleges kiszarni pár gyereket. Miattam pedig ne aggódj, én tudom, mire számítsak a saját életemben, aszerint tervezek és így nem is fogok csalódni. Te meg ki tudja, lehet, hogy úgy jársz, mint apám.
Miért, mit csinálsz ugyanilyen helyzetben, csak gyerekkel a hátad mögött? Eltartatod magad? Én speciel előbb vetném le magam a hídról, mint hogy a gyerekemen élősködjek és az ő életét tegyem tönkre.
Amúgy meg ha okosan befekteti a pénzét, akkor nem fog elfogyni.
Ha nincs gyereke, akkor bátran eladhatja az összes vagyonát, és beköltözhet egy színvonalas idősek otthonába, ami nem elfekvő, hanem kvázi egy lakópark időseknek, ellátással. (Idős rokon nézegetett ilyeneket, végül nem költözött be mert ahhoz el kellett volna adnia a házát, és a gyerekei nem örökölhettek volna.)
Arról nem is beszélve, hogy manapság egyre több az olyan 30 éves "gyerek" aki otthon marad a szüleivel és eltartatja magát, mert nem tud vagy nem akar boldogulni.
Hát pénzeljen a halál életem végéig még egy embert! Akkor tényleg több pénze marad az embernek gyerek nélkül és még az egészsége sem megy úgy rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!