Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mik a lelki okai...

Szerintetek mik a lelki okai annak, hogy valaki nem vágyik gyerekre? Ez tud változni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 6. 15:37
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
70%

A mai világban egyszerűen sokkal jobban felértékelődött az egyén szerepe, boldogsága.

Sokkal szabadabban törődhetünk saját magunkkal, megválaszthatjuk az élet utunkat. Akár párkapcsolat, akár család, akár gyerek, akár munka, akár hobbi.

Mellette persze ott vannak a nehézségek is. Egyrészt megnőttek az igények. A gyereknek kell ruházkodás, külön szoba, taníttatás. Ezek egyre drágábbak.

És még drágább akkor, ha nem csak a kötelező "felneveltelek és takarodj" szintet akarod nyújtani, hanem esetleg el is akarod indítani valahol a gyereket az életben, nyújtani is akarsz számára valamit, nem is anyagi, hanem emberi értelemben. Lehetőségeket adni a kezébe... ez mind pénz, idő, felelősség.

2022. jan. 6. 17:58
 32/50 anonim ***** válasza:
13%

Akinek nincs gyere az egy lúzer ember minden tekintetben, felesleges is belemagyarázni különböző okokat.

44F gyermektelen

2022. jan. 6. 18:10
 33/50 anonim ***** válasza:
91%
Lehet, hogy lúzer vagyok, de legalább nekem van időm, pénzem, energiám és kialszom magam 🤡
2022. jan. 6. 18:26
 34/50 anonim ***** válasza:
36%
Nekem már nagyon sok gyerekem lehet diszkó kalandokból idegen nőktől, akiknek a nevét se tudom. Kicsit izgat hány gyerekem lehet szanaszét. Az is számít?? Hahahaha
2022. jan. 6. 18:31
 35/50 anonim ***** válasza:
91%
Nem hiányzik egy púp a hátamra, nálam ennyi az ok, nőkènt. Persze ha fèrfi lennèk, lehet meghoznám azt a hatalmas nagy áldozatot, amit ők tesznek hogy gyerekük lehessen, magyarul hogy minèl többet dugjak :D
2022. jan. 6. 19:22
 36/50 anonim ***** válasza:
77%

Én kis kínait akarok majd örökbe fogadni, kell a fenének saját gyerek

39F

2022. jan. 6. 19:39
 37/50 anonim ***** válasza:
12%
36. Hahahahaha miért nem afrikait?
2022. jan. 6. 20:11
 38/50 anonim ***** válasza:
20%
Mert a kínaiak sokan vannak szóval, meg annyira kis cukkerek kiskölyökként.Majd együtt járunk kungfuzni
2022. jan. 6. 21:09
 39/50 anonim ***** válasza:
88%

A saját indokaimat tudom leírni, más nevében nem tudok nyilatkozni.

- szeretem az életemet úgy, ahogy van (nem, nem vagyok magányos, van párom, barátaim, családom)

- irtózok a terhesség gondolatától

- a lakhatásunk csak kb. 20 év hitellel fog megoldódni, én vállalom hogy utcára kerülök ha nem jön be, egy gyereket nem tennék ki ennek

- sose szerettem a gyerekeket (még akkor se, mikor én az voltam), számomra fárasztóak

- szeretem a csendet, nyugalmat magam körül

- nem túl jók a kilátások a világban, nem vagyok túl optimista hogy 50 év múlva itt jóvilág lesz

- szeretem a munkámat, nem akarom feláldozni

Összességében jól érzem magam gyerek nélkül, nem érzem semmiféle hiányát.

2022. jan. 7. 11:00
 40/50 anonim ***** válasza:
39%

Nem akarok és kész! Tesómnak van 2 gyerek, sokat bandázok velük, ez nekem bőven elég.

39F

2022. jan. 7. 11:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!