Nők, feministák vagytok?Miben gondoljátok úgy, hogy nem vagytok egyenlőek a férfiakkal?
Figyelt kérdés
Azt nem tartjátok igazságtalannak, hogy a magyar férfiak 8 évvel kevesebbet élnek átlagosan mint a magyar nők, még is 5 évvel többet kell dolgozniuk, hogy nyugdíjba mehessenek? Az nem igazságtalan, hogy váláskor automatikusan a nőhöz kerülnek a gyerekek? Az rendben van, hogy egy nőnek minden hibáját könnyebben elnézik és gyakrabban léptetik elő csak mert kihívóan viselkedik?2021. dec. 15. 20:27
11/15 anonim válasza:
Feminista vagyok.
Igen, maximálisan igazságtalannak érzem a nyugdíjbeli különbséget. Gondolom, ezzel a nők gyermekvállalását kívánják honorálni, de nem értem hogy akkor ezt miért nem kötik gyermekvállaláshoz. (Gyerektelen nő vagyok, az is akarok maradni, tisztában vagyok vele hogy ez azt jelentené hogy több évig kellene dolgoznom. Ezzel együtt így gondolom.)
Váláskor nem kerülnek automatikusan a nőhöz a gyerekek, erre nem reagálok mert szimpla kitaláció.
Előléptetés: szerintem pont hogy megalázó, hogy sok nőnek csak akkor van esélye a munka világában, ha a főnöke gerjed rá. Nehezebb a tudással, tehetséggel érvényesülni, ami szomorú.
12/15 anonim válasza:
Feminista vagyok.
Minden létező egyenlő, vagy te nem ismered istent?
13/15 Metionin válasza:
Én csak simán az egyenlőség híve vagyok. Az lenne igazságos, ha ilyen tekintetben sima felnőtt dolgozó ember lenne, valamint simán szülő, nem pedig különvéve a nő és a férfi. Amíg el tudják végezni ugyanazt a munkát, addig nem tökmindegy hogy milyen nemű az illető?
14/15 anonim válasza:
Egyebkent meg ha az ilyen szex miatti eloleptetes kiderul, akkor is altalaban a not alazzak erte, nem a pasit. Pedig szerintem a ferfiakat minositi az, ha ennyire nem tudnak gondolkodni. Vegezetul megjegyeznem, hogy a ferfiaknak is ugyanugy megvan a joga es a lehetosege, hogy szexet ajanljanak egy pozicioert cserebe, az mar mas kerdes, hogy a nok tobbsege, foleg a vezetoi pizicioban dolgozok tobbsege nem osztonleny es nem ajulnak el egy szep kukitol.
15/15 anonim válasza:
Azzal értek egyet, hogy mindkét nem legyen egyenlő. A nőknek sem feltétlen jó, ha mindig ők kapják a gyereket, pláne ha mondjuk kevesebb fizetésért dolgozik a nő (ugye a nők átlagosan kevesebbet keresnek mint a férfiak sok okból) de nőként még csak meg se mered mondani, hogyha nincs kedved a gyerekekhez és szívesebben lennél hétvégi anyuka, mert akkor rögtön rossz anya vagy. Apukánál meg ez nem gond, konkrétan már attól jó apa vagy ha minden második hétvégén foglalkozol a gyerekeddel. Ha egy férfi télen fel tudja öltöztetni rétegesen a gyereket, már mindenki el van ájulva, hogy Úr Isten férfi létére felöltöztette a gyereket! Szerintem ez egyrészt szexista a nők felé, hogy tőlük többet várnak el, másrészt szexista a fêrfiak felé, mert úgy tesznek mintha a férfiak túl hülyék lennének egy ilyen egyszerű feladatot megcsinálni. Ugyanaz a példádban, hogy a nőket nagyrészt nem a tudásuk miatt léptetik elő. Mondhatod, hogy ez sértő a férfiakra mert nekik többet kell dolgozni, de ez ugyanúgy sértő a nőkre, mert egy nő hiába képes ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint egy férfi, de ezt sokan el sem hiszik, vagy nem érdekli őket. Nőként kb. egész életben arra szoktatnak, hogy tök mindegy milyen okos vagy, az nem érdekel senkit, csak legyél szép és kedves a férfiakkal és akkor megkapsz mindent. Most biztos van mindkét nemben olyan, akinek ez az életmód megfelelne, de sokaknak meg nem. Ezért is hülyeség nem szerint felosztani ezeket a szerepeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!