Nők, feministák vagytok?Miben gondoljátok úgy, hogy nem vagytok egyenlőek a férfiakkal?
Ezek tények, a tények nem képviselnek álláspontot, maximum a szelektálásuk módja, de gyűlöletet sehogysem képviselhet.
Illetve a kérdező pontatlan. Nem autómatikusan a nőhöz kerül a gyerek, hanem a legtöbb esetben kerül hozzá, már ha a válási perben nem egyeznek meg közösen, ami a válások nagyrészére azért jellemző.
Emelett a hajléktalanok 90%-ka férfi.
Az nem igazságtalan, hogy váláskor automatikusan a nőhöz kerülnek a gyerekek?
De az, ha nekem lenne akkor tuti nem kérném. Vigye apuka isten hírével. Az a baj hogy 100-nól 1 apa ha vállalná a gyerekét. Sokan ahogy látom inkább elmennek feketén dolgozni, hogy gyerektartást se fizessenek.
Én az első hullámú és még második hullámú feminizmusban hiszek, amik valóban az egyenlőségéért küzdöttek jogi, társadalmi és kulturális szinten. Ezeknek volt értelme, valódi értékkel bírtak. A mai harmadik hullámú feminizmusban, ami sokszor többletjogokért tüntet, például női kvótáért, viszont nem hiszek.
"Az nem igazságtalan, hogy váláskor automatikusan a nőhöz kerülnek a gyerekek?"
Nagyobb gyakorisággal, de közel se automatikusan. Hat éves voltam, amikor a szüleim elváltak és a bátyámmal együtt az édesapánkhoz kerültünk.
"Az rendben van, hogy egy nőnek minden hibáját könnyebben elnézik"
Ez nem jogi vagy objektíven ellenőrizhető kérdés. Ha neked nem tetszik, ne nézd el a nők hibáit. Ne vedd magadra, de ez egy röhejes felvetés.
"és gyakrabban léptetik elő csak mert kihívóan viselkedik?"
Vannak, akik lefekszenek a főnökükkel egy jobb pozícióért és fizetésért (teszem hozzá, férfi is megteheti ezt), de ez egy töredék és amint kiderül botrány lesz belőle.
25/N
Nem tartom igazságtalannak, pláne hogy még a példák amiket felhoztál is nonszenszek.
A hozzád hasonlóak nem érdemelnek figyelmet, mert nem egy normál vitát akarsz, ahol a nők elmondják neked az álláspontjukat, hanem gondolom csak olvastál valamit ami felcs..szte az agyad, és itt akarsz számon kérni minket.
Menjél és aludjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!