Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nők, feministák vagytok?Miben...

Nők, feministák vagytok?Miben gondoljátok úgy, hogy nem vagytok egyenlőek a férfiakkal?

Figyelt kérdés
Azt nem tartjátok igazságtalannak, hogy a magyar férfiak 8 évvel kevesebbet élnek átlagosan mint a magyar nők, még is 5 évvel többet kell dolgozniuk, hogy nyugdíjba mehessenek? Az nem igazságtalan, hogy váláskor automatikusan a nőhöz kerülnek a gyerekek? Az rendben van, hogy egy nőnek minden hibáját könnyebben elnézik és gyakrabban léptetik elő csak mert kihívóan viselkedik?
2021. dec. 15. 20:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
Alapjában véve 0%-ban vagyok feminista, sőt, jellemző rám hogy a férfiak oldalára állok bármi is van, viszont ha meglátok egy ilyen nőgyűlölő maszlagot mint ez a kérdés és érzem ahogy árad a negativitás, akkor még bennem is feléled a nagyon-nagyon mélyen eltemetett feminista.
2021. dec. 15. 20:43
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
Az pont a férfiak ítélőképességét minősíti, hogy kedveznek a nőnek, akire feláll.
2021. dec. 15. 20:45
 3/15 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd, hogy miben volt pontosan nőgyűlölő az, amit írtam? Nem vagyok negatív. Amiket hoztam példának azok tények. A nők oldaláról is tudnék említeni. Pl. amikor elmegy egy nő gyesre, és hogyha évek múltán munkába áll a fizetésemeléseket amiket a kollégái kaptak neki nem adják meg, így kevesebb pénzért fog dolgozni mint a többiek.
2021. dec. 15. 20:46
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

Ezek tények, a tények nem képviselnek álláspontot, maximum a szelektálásuk módja, de gyűlöletet sehogysem képviselhet.

Illetve a kérdező pontatlan. Nem autómatikusan a nőhöz kerül a gyerek, hanem a legtöbb esetben kerül hozzá, már ha a válási perben nem egyeznek meg közösen, ami a válások nagyrészére azért jellemző.

Emelett a hajléktalanok 90%-ka férfi.

2021. dec. 15. 20:51
 5/15 anonim ***** válasza:
84%

Az nem igazságtalan, hogy váláskor automatikusan a nőhöz kerülnek a gyerekek?

De az, ha nekem lenne akkor tuti nem kérném. Vigye apuka isten hírével. Az a baj hogy 100-nól 1 apa ha vállalná a gyerekét. Sokan ahogy látom inkább elmennek feketén dolgozni, hogy gyerektartást se fizessenek.

2021. dec. 15. 21:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én az első hullámú és még második hullámú feminizmusban hiszek, amik valóban az egyenlőségéért küzdöttek jogi, társadalmi és kulturális szinten. Ezeknek volt értelme, valódi értékkel bírtak. A mai harmadik hullámú feminizmusban, ami sokszor többletjogokért tüntet, például női kvótáért, viszont nem hiszek.

"Az nem igazságtalan, hogy váláskor automatikusan a nőhöz kerülnek a gyerekek?"

Nagyobb gyakorisággal, de közel se automatikusan. Hat éves voltam, amikor a szüleim elváltak és a bátyámmal együtt az édesapánkhoz kerültünk.

"Az rendben van, hogy egy nőnek minden hibáját könnyebben elnézik"

Ez nem jogi vagy objektíven ellenőrizhető kérdés. Ha neked nem tetszik, ne nézd el a nők hibáit. Ne vedd magadra, de ez egy röhejes felvetés.

"és gyakrabban léptetik elő csak mert kihívóan viselkedik?"

Vannak, akik lefekszenek a főnökükkel egy jobb pozícióért és fizetésért (teszem hozzá, férfi is megteheti ezt), de ez egy töredék és amint kiderül botrány lesz belőle.

25/N

2021. dec. 15. 21:22
 7/15 Sunshinedoll ***** válasza:
18%
Feminista vagyok, és nőként nyilván semmivel nem vagyok egyenlőek a férfiakkal, mert nem vagyok férfi, a feminizmusnak sose az volt a célja, hogy egyenlőek legyenek a nők meg a férfiak :D Valamit nem jól tudsz.
2021. dec. 15. 21:24
 8/15 Sunshinedoll ***** válasza:
49%
Ugyanakkor az összes kérdés, amit feltettél az mindegyik feminista ügy, ha utána néznél alaposabban a feminizmusnak azon túl, hogy ráguglizol "miért sz-r nekem a feminizmus" akkor mondjuk tudnád is :)
2021. dec. 15. 21:25
 9/15 anonim ***** válasza:
79%

Nem tartom igazságtalannak, pláne hogy még a példák amiket felhoztál is nonszenszek.

A hozzád hasonlóak nem érdemelnek figyelmet, mert nem egy normál vitát akarsz, ahol a nők elmondják neked az álláspontjukat, hanem gondolom csak olvastál valamit ami felcs..szte az agyad, és itt akarsz számon kérni minket.

Menjél és aludjál.

2021. dec. 15. 22:38
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az első kérdésre a válasz: sajnos vagy nem sajnos, több olyan férfit ismerek, aki egészségtelenül él. Több köztetek az alkesz, a láncdohányos, a tv előtt vörös húsokat nassoló elhízott. A nők nagyobb része eszik csirke mellé pl. salátát, míg sok férfi csak fintorog és azt mondja, hogy nyúltáp, én meg nem fogok könnyeket potyogtatva győzködni senkit. Második: tegyük fel, van 3 gyereked, mindhárom al otthon vagy 3 évet, az kilenc év. A társad eközben dolgozni jár, letudja a 8 órát, utána elhívják a munkatársak kisfröccsre a helyi kocsmába, ott csocsóznak, biliárdozgatnak még 3 órát, aztán vidáman, becsiccsentve hazáért, kicsit becsapja az ajtót, erre felvinnyog a csecsemő, akit 3 órán keresztül cipelgettél, hogy végre aludjon. Ja és 0-24ben azzal telik a nap, hogy etetés, altatás, pelenkázás, oviba, suliba vinni a többit, leckét kikérdezni, közben 50szer megnézni, milyen tornyot csinált legóból... hosszú évek hosszú munkájával tengernyi agysejted pusztul, miközben jóformán nincs felnőtt társaságod. Én nő vagyok, de nem vállalom, viszont teljes mértékben egyetértek a hamarabbi nyugdíjazással, mert látom, a barátnőim min mennek keresztül. Nekem 8 óra minden nap a gyártósoron, de utána vége. A gyerektől viszont leghamarabb 18 éves korában szabadulsz. Aztán, melyik pasi az, aki vinné a gyereket? 😂 Az előbb leírtak tapasztalása miatt a legtöbb boldogan elvan egy kéthetente hétvégével, amikor kirándulnak egyet, vesz 2-3 csokit, a gyerek meg nem hisztis mert jujjdejó, apucinál két kanállal eszem a n.tellát, míg anyu a répakockát tolná le a torkomon. Szóval kell a gyerek, de csak a jó része a dolgokból, ezt látom. Az előléptetés shit, vagy azért nem léptetik elő, mert félnek, hogy megy szülni, vagy gyerekek után megy vissza és akkor évek elmaradását évekig pótolja, miközben minden 2. héten beteg a gyereke, és nem tud dolgozni. Az előző munkahelyen pl. hárman voltunk kisfőnökök és mindkét férfi kolléga előbb kapta az előléptetést. Fizetésemelést is szó nélkül kaptak, nekem azért felmondással kellett fenyegetőzni, hogy megadják. A mai napig hátrányban vannak a nők és a 40 alatti korosztály szerintem már semmilyen nyugdíjat nem kap, tehát eleve nem is pedáloznak ezen. Sokan nem is vállalnak gyereket, inkább dolgoznak, én is.
2021. dec. 16. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!