Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » MLM neked nem okozott szégyené...

MLM neked nem okozott szégyenérzetet?

Figyelt kérdés

Mert nekem már akkor azt okozott amikor még csak megpróbáltam elképzelni hogy ezzel felhívom telefonon az ismerőseimet.

Azt éreztem hogy ha ezzel az ismerőseim elég állnék az olyan mintha az mondanám nekik hogy semmire nem jutottam az életben, nem tanultam semmit, nem értek semmihez, egy nulla vagyok, és ez az utolsó szalmaszál amibe még belekapaszkodok, hátha juthatok valamire.

Szóval ez a szégyen olyan mérhetetlenül erős volt, hogy az MLM előadásnál tovább nem jutottam.

Ti éreztetek hasonlót?

2021. dec. 13. 13:19
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
63%

Én egy másik MLM cégtől vásárlom a kávét, mert a mi cégünknél nincs. Szeretem a kávéjukat. Ott nem fogok soha regisztrálni senkit, soha nem fogok onnan jutalékot kapni. Csak fogyasztó vagyok, 1-2 havonta rendelek.

Én például örülnék neki, hogy karácsonyra ilyen kávét kapnék ajándékba :)

2022. jan. 16. 07:26
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

#30 Ez a probléma sokkal inkább egymás nem értéséről szól, mint az MLM-ről.

Itt a gond nem az MLM-el van, hanem azzal hogy az ajándékozó nem ismeri eléggé az ajándékozott ízlését, igényeit és nem olyat ad neki, amit az értékel.

Én a fantáziátlan, számomra haszontalan ajándékokkal akkor sem tudok mit kezdeni, ha nem MLM-ből veszi valaki. Ahogy ennek a megajándékozottnak se lenne semmivel jobb érzés, ha ugyanabban az értékben valahol tök máshol venne az ismerőse olyasmit, amivel aztán ő ugyanúgy nem tud/akar mit kezdeni, mint az MLM-es cuccal. Nyilván itt az MLM egy további zavaró faktor, mert már prekoncepcióként rátelepedett az ürge megítélésére. Nyilván nem alaptalanul. De akkor sem ez az alap probléma, ez csak ront a képen.

Persze azt rosszul csinálja az ismerős, hogy ha már úgyis muszáj ajándékozni, akkor inkább a saját MLM-jében költi el valamire és még talán reklámnak is érzi, ahelyett, hogy megérteni próbálná a másikat, hogy mi az, aminek örülne.

De azért ez nagyon sok ajándékra igaz MLM-től függetlenül. Én pl. semmilyen kávé, alkohol, sőt a legtöbb egyéb szokásos ajándéknak sem tudok örülni, mert nem fogyasztok ilyeneket. Könyveknek sem igazán, mert nagyon kevesen ismerik annyira az ízlésemet, hogy olyan könyvet tudjanak adni, ami tényleg érdekel és még nem olvastam.

Illetve itt bejön egy további faktor is. Valószínűleg az MLM-es ismerős szereti, értékeli, hisz a termékeikben és jót akar a másiknak azzal, hogy ingyen odaadja neki, mert az segíthet neki. De ugyanez igaz lehet az összes homeopátiás és egyéb ezoterikus, de akár technikai ajándékokra is: te hiába gondolod, hogy a másiknak szüksége van rá, ha ő nem érzi szükségét és ezért nem is tudja értékelni a szándékot.

Hiába próbálok évek óta rátukmálni anyámra egy drága, jó, praktikus modern okostelefont, aminek tudom, hogy sok hasznát is venné, hogyha ő viszont ragaszkodik a régi vacak nyomógomboshoz, mert azt megszokta és ő nem érzi az újabbnak az előnyeit.

2022. jan. 16. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!