Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » MLM neked nem okozott szégyené...

MLM neked nem okozott szégyenérzetet?

Figyelt kérdés

Mert nekem már akkor azt okozott amikor még csak megpróbáltam elképzelni hogy ezzel felhívom telefonon az ismerőseimet.

Azt éreztem hogy ha ezzel az ismerőseim elég állnék az olyan mintha az mondanám nekik hogy semmire nem jutottam az életben, nem tanultam semmit, nem értek semmihez, egy nulla vagyok, és ez az utolsó szalmaszál amibe még belekapaszkodok, hátha juthatok valamire.

Szóval ez a szégyen olyan mérhetetlenül erős volt, hogy az MLM előadásnál tovább nem jutottam.

Ti éreztetek hasonlót?

2021. dec. 13. 13:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%

Aki csak a sz@rt szeretné dobálni, annak tökéletes ez a podcast.

Akit meg komolyan foglalkoztat a téma az úgysem ez alapján fog dönteni.

Már az elején ezt mondja a fickó:

"Egyébként a multilevel marketing téma, meg a piramisjáték -mint megtudtam- két külön dolog, tehát a piramisjáték az önmagában HA JÓL TUDOM illegális, legalábbis az egyesült államokban".

Egy olyan témáról beszél, amiről halvány lila fogalma sincs.

Az ilyen "szakértők" általában azzal szokták lebuktatni magukat, amikor nekiállnak matematikai úton bebizonyítani, hogy azért nem működhet a rendszer, mert ha mindenki hoz 5 embert, akkor hamar lefedné a föld lakosságát :)

Szerintem ezen még az MLM-et utálók nagy része is csak elmosolyodik.

Akkor lenne hasznos ez a podcast, ha a fickó egy aktív MLM-est hívott volna meg vitapartnernek. Csak ahhoz meg nincs meg a kellő felkészültsége.

Egyáltalán hogyan lehet ezek után komolyan venni ennek a fickónak a többi podcastjét!?

2021. dec. 19. 09:33
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, megint csak az MLM szélhámoskodás szerecsenmosdatása. :)
2021. dec. 19. 10:41
 23/32 anonim ***** válasza:
0%

Ezt mi alapján írod?

2021. dec. 19. 11:09
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

"Az ilyen "szakértők" általában azzal szokták lebuktatni magukat, amikor nekiállnak matematikai úton bebizonyítani, hogy azért nem működhet a rendszer, mert ha mindenki hoz 5 embert, akkor hamar lefedné a föld lakosságát :)"

Mindenki tudja hogy az MLM-ben a nagy pénzeket a hálózatépítés hozza meg a több szintű jutalék, nem az hogy szomszéd marikanéni három havonta megvesz egy tubus kencét a cégedtől. Szóval aki komoly pénzt akar keresni, annak hálózatot kell építeni, viszont a rendszerbe van kódolva hogy nem lehet mindenki sikeres ebben az üzletben, mert akkor az egész világot magad alá kéne építeni és elfogynának az emberek.

Igen, fránya egy konok dolgok ezek a számok meg a matematika, főleg mikor az MLM-es szélhámosok hazugságait, mellédumálásait cáfolja.

2021. dec. 19. 14:36
 25/32 anonim ***** válasza:
34%

A matematika valóban konok dolog. Csak akkor ér bármit is, ha megfelelően használják. A kedvenc példám:

"Hárman utaznak a villamoson. A következő megállóban leszállnak öten. Hány embernek kell felszállni, hogy üres legyen a villamos?" :)

A matek teljesen helyes, csak semmi köze a valósághoz.

Abban teljesen igazad van, hogy a nagy pénzeket a több szintű jutalék eredményezi.

Ahogy abban is igazad van, hogy nem lehet mindenki sikeres ebben az üzletben. Szerencsére.

Gondolom te sem vágnál bele egy olyan vállalkozásba, amiben mindenki sikeres tud lenni! (De ez ugyanígy van minden más területen is: Kevés a sikeres focista, programozó, agysebész, kőműves, pék.)

Pont ez a jó benne, hogy (a közhiedelemmel ellentétben) nem is akar mindenki sikeres lenni az MLM-ben. Pl a szomszéd marikanéninek pont elég az, hogy 3 havonta vegyen egy tubus kencét.

Ha van elég markianéni (pl 20-30-50), az már fenn tud tartani egy törzsvásárlói hálózatot. Ha ezek közül az egyik alatt szintén kialakul egy ilyen törzsvásárlói hálózat (3 havonta vásárló markianénikből), akkor már rögtön meglesz a többszintű jutalék.

És így már működik az a konok matematika. Nem kell hozzá szélhámosság, meg mellédumálás, csak markianénik.

2021. dec. 19. 15:23
 26/32 Alla Bársony ***** válasza:
100%
Az elején minden jó érzésű emberben szégyenérzetet okoz, csak van aki ezt legyőzi magában. A pénz nagy úr.
2021. dec. 20. 05:54
 27/32 anonim ***** válasza:
34%

Teljesen igazad van. Van az a pénz, amennyiért a szégyenérzet már nem számít, vagy teljesen eltűnik.

Annak idején főleg a szégyenérzet miatt nem akartam belevágni az MLM-be. Régen számomra is túl fontos volt az, hogy mit gondolnak rólam az emberek. Aztán, amikor kezdett benőni a fejem lágya, rájöttem, hogy úgysem tudok minden egyes ember kedvére tenni.

Az eredeti szakmám programozó. 20-25 évvel ezelőtt, amikor nagyapám megtudta, hogy mivel keresem a kenyeremet, csak lenézően mondogatta, hogy kellene valami rendes szakmát találjak magamnak. Nagyapám annyit tudott erről a szakmáról, amit a szomszéd öregektől hallott, hogy Mari néninek az unokája is egész nap a gép előtt ül és játszik. Meg a filmekben aki a gép előtt ül, az mind hekker :)

Még ma is rengeteg ember van, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mit is csinálnak a programozók. Sokan, amikor megtudják, hogy programozó vagyok, akkor ilyen kérdésekkel jönnek:

-telepítenél nekem egy windowst?

-elromlott a telefonom

-miért nem megy a nyomtatóm?

-nálad mennyi kerül egy program? :)

Ugyanígy van ez az MLM-el is. Legtöbben azt gondolják, hogy méregdrága sz@rokat kell tukmálni az ismerősökre. Nyilván ilyenek is vannak szép számmal, mint ahogy hackerek, amatőr programozók, csapnivaló kőművesek.

De én már nem érzek szégyenérzetet olyan emberekkel szemben, akik ezek alapján ítélnek meg egy szakmát.

2021. dec. 20. 07:56
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokan vannak, akik még a hagyományos üzletet, kereskedelmet, a haszon fogalmát is elítélik, a vállalkozókat, üzletembereket meg nyerészkedőknek tekintik. Sokan pont ezért azzal is gondban vannak, hogy a saját munkájuk árát megkérjék.
2022. jan. 2. 15:11
 29/32 valaki : ***** válasza:
82%
Most hívott ilyenre egy barátnőm. Borzalmas volt. Kezdjük ott, hogy mennyire alattomosan tette fel a kérdést: ráérek-e., olyan rég találkozunk. Aztán mikor már kimondtam, hogy ráérek, nem lehetett lerázni. De még akkor se mondta meg, "egy beszélgetés lesz az egészségről". Ott szembesültem ezzel. És igen, kiakasztó volt... És amúgy le is nézem, ő tanult, velem végzett az egyetemen, de az oltás miatt otthagyta a munkahelyét és ebből akar megélni. Lenézem igen...Mert engem ilyen helyzetbe hozott, meg mert ez tényleg a végkétségbeesés.
2022. jan. 10. 10:19
 30/32 anonim ***** válasza:
82%

Most olvastam egy másik témakörben.

A kérdező arról panaszkodott hogy az egyik rokona minden karácsonykor ugyan annak a szar mlm-es cégnek a bóvlijait ajándékozza, ahol hálózatot épít.

Na ez is tipikusan ilyen MLM szégyen moment.

2022. jan. 15. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!