Számomra fontos ember mindig csúnyán, bántóan beszél velem, amikor ideges vagy rossz napja van -> rajtam vezeti le. Hogy jussak túl ezen?
Csúnyán csúnya dolgokat vág a fejemhez OK NÉLKÜL. A múltban is történt már több ilyen és elég gyakran kattogok a fejemhez vágott dolgokon, mert igazságtalanságok és nagyon megbántott engem ezekkel. Megbeszélni sem lehet, mert akkor megint jön a kiabálás és az újabb betámadás.
Hogyan tudatosítsam magamban, hogy én nem az vagyok, amiket ő mond nekem? Hogy felejtsem el ezeket a dolgokat?
Más viselkedését nem tudod irányítani. Te azt tudod irányítani hogy mit kezdesz az ilyen emberrel, milyen döntést hozol vele kapcsolatban (pl. van-e értelme fenntartani ezt a kapcsolatot).
Tudja hogy bármikor beléd rúghat, még akkor is te fogsz kuncsorogni és a bocsánatáért esedezni. Teljesen ural téged, szóval annyi a kérdés hogy akarod-e hogy ez így maradjon vagy nem. Előbbinél vele maradsz, utóbbinál elhagyod/kizárod az életedből.
Egy köztes megoldás lehet ha beszélsz vele és szakemberhez elmegy hogy javuljon, az indulataival tudjon mit kezdeni, de ez hosszú idő és lehet semmi javulás nem lesz. Másrészről először is bele kéne egyeznie, ami általában nem fog megtörténni -> megint nem nálad van a döntés.
Ki ez a számodra fontos ember?
Apád, anyád, testvéred, gyereked, házastársad, élettársad, ismerősöd?
Nem tudom kizárni az életemből, ez nem opció.
Többször próbáltam megbeszélni vele, mondtam neki, hogy nem fogom eltűrni, hogy ilyen stílusban beszéljen velem, aztán jön a szokásos hisztérikusan agresszív válasz, hogy nekem az a bajom, hogy.. (és ilyenkor kiemel egy szegletet az életemből, amiről nemrég meséltem neki), holott nyilvánvalóan nem nekem van bajom.
Őszintén mondom, ha egyszer én szólnék így hozzá egy embertársamhoz elsüllyednék.
8
De milyen családtag? Szülő? Gyerek? Testvér?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!